MicroStrategy koopt ruim 1.000 Bitcoins

Microstrategy met bitcoin munt 

MicroStrategy, een techbedrijf uit de Verenigde Staten, heeft in een nieuwe aankondiging gedeeld dat het weer extra Bitcoin (BTC) heeft gekocht en op de balans van het bedrijf heeft toegevoegd. De aankoop werd gedeeld op Twitter door de CEO van het bedrijf en fervent Bitcoin enthousiast, Michael Saylor. 

De aanschaf, die plaatsvond op 4 april, brengt 1.045 BTC extra op de balans van het techbedrijf. Hiermee bezit MicroStrategy momenteel 140.000 BTC, een imposante mijlpaal waarmee het bedrijf bij uitstek de grootste bezitter van bitcoin is onder het lijstje van publieke bedrijven. Zo bezit de nummer twee op het lijstje, Marathon Digital Holdings, een stuk minder dan MicroStrategy met ruim 10.000 BTC. De CEO van het bedrijf geeft in zijn tweet aan dat het bedrijf momenteel een gemiddelde aankoopwaarde heeft per BTC van $29.803, waarmee de totale aanschafwaarde op ongeveer $4,17 miljard komt. Met de huidige koers van $28.450 zit het Amerikaanse techbedrijf momenteel op een verlies (bron; Coingecko). 

De aankoop komt niet als een verrassing, de CEO van het Amerikaanse bedrijf is al langere tijd een fanatieke Bitcoin supporter. Zo geeft de CEO op zijn Twitter account dagelijks updates van zijn favoriete crypto. Zo deelde de crypto fanaticus in een recente tweet nog dat Bitcoin superieur is in vergelijking tot andere producten en fondsen. Zo geeft Saylor aan dat bitcoin sinds augustus 2020 met 137% is gestegen in prijs, terwijl de populaire Amerikaanse S&P500 index met 22% steeg en goud zelfs met 2% is gedaald in dezelfde tijd. 

tweet van Michael Saylor over Bitcoin 

https://twitter.com/saylor/status/1642206685161742337?cxt=HHwWgoCzzfCRpcotAAAA

Hoe reageert de Bitcoin koers?

In Figuur 1 nemen we een kijkje naar de bitcoin koers van de afgelopen 7 dagen. Wat direct opvalt is dat het positieve nieuws van het crypto vriendelijke techbedrijf vrij neutraal door de markt is ontvangen. Zo zien we geen significante koersveranderingen optreden in de afgelopen 24 uur en is de koers over een periode van een week vrijwel neutraal gebleven. Een mogelijke reden voor de neutrale reactie in de markt is deels te wijten aan dat de markt ondertussen gewend is geraakt aan de bitcoin aankopen van MicroStrategy. Het bedrijf kocht voor het eerst crypto in 2020. Daarnaast is de markt mogelijk nog steeds onzeker over de macro-economische toestand en wat dit kan betekenen voor de koers van bitcoin. 

Bitcoin koers grafiek 

Figuur 1: Bitcoin (BTC) koers over de afgelopen 7 dagen (bron; bitcoinkoers.org)

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram