Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin ongemakkelijk op $28k en Tether geraakt door connecties Signature Bank

Signature bank 

De Bitcoin koers beweegt op dit moment rond de $28k, na gisteren weer een dag lang het belangrijke steunniveau te hebben verdedigd. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie doet zijn best om boven dit belangrijke prijsniveau te blijven, nu verdere koerswinst uitblijft. Altcoins waren grotendeels lager. Daarover later meer.

De grootste uitgever van stablecoins, Tether, had naar verluidt enkele deposito's bij de failliete Signature Bank. Dit zal waarschijnlijk zijn USDT stablecoin onder druk zetten en grote zorgen veroorzaken in de cryptomarkt in het algemeen, vanwege de enorme omvang van de Tether Treasury en zijn munten. Tether ontkent dit echter. Daarover verderop meer.

De grote Bitcoin-investeerder Microstrategy kondigde aan dat het maar liefst 1.045 BTC meer heeft gekocht en toegevoegd aan zijn toch al indrukwekkende voorraad. Het beursgenoteerde bedrijf heeft nu maar liefst 140.000 BTC, oftewel meer dan $4 miljard, de grootste voorraad die bekend is bij een particulier bedrijf. Microstrategy heeft zich niet laten beïnvloeden door de aanzienlijke schommelingen in de Bitcoin koers en heeft de crypto opgepikt voor de lange termijn. CEO Michael Saylor is een bekende Bitcoin-stier en zijn bedrijf koopt de crypto al meer dan 2 jaar agressief op. Vroeger was het een groot softwarebedrijf, maar sindsdien is het omgeschakeld naar een hybride positie waarin het bedrijf crypto's blijft toevoegen aan zijn portefeuille en de bedrijfswinst daarvoor gebruikt. De laatste tijd heeft het bedrijf ook aandelen verkocht om weer BTC te kunnen shoppen. Deze strategie heeft echter niet veel fans in de beleggingsscene, omdat het het belang van bestaande investeerders verwaterd.

Bitcoin koers op $28.000

Bitcoin wisselt op dit moment van eigenaar rond de $28k. De cryptocurrency doet zijn best om vast te houden aan de huidige niveaus, maar dat zal waarschijnlijk mislukken als er in de nabije toekomst geen aanzienlijke koerswinst wordt gemeld.

De afgelopen 36 uur begon met de BTC koers op ongeveer $28,1k. Het handelde enkele uren zijwaarts, voordat het gisteren om 1 uur 's nachts een prijsstijging inzette. De bullish move wist de koers naar ongeveer $28.6k te duwen. Het handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond dat niveau, terwijl de bulls probeerden een opening te vinden. Maar omdat dat moeilijk bleek voor de opwaartse krachten, gaf de koers uiteindelijk toe aan de druk van de beren en begon om 13:00 uur te dalen. De koers daalde tot $28k en vond daar wat steun

De Bitcoin koers staat nu onder druk van de beren, nu de bewegingen hierboven niet verlopen zoals gepland. De koers probeert al geruime tijd los te komen van de $28k, maar dat mislukt keer op keer, wat de vrees wekt dat de beren opnieuw in actie zullen komen. De bulls hebben een sterke beweging boven $29k nodig, anders is hun onmiddellijke toekomst twijfelachtig.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 542 miljard dollar en het aandeel van Bitcoin in de cryptomarkt bedroeg 47%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen bleven de afgelopen 36 uur grotendeels lager. Opmerkelijke prijsbewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, -1,6%), Dogecoin (DOGE, -2%), Polkadot (DOT, -6%) en Avalanche (AVAX, -3,4%). De algemene markt was dus wat naar beneden.

Polkadot koers grafiek 

Tether geraakt door speculaties omtrent ondergang Signature bank

Onlangs zijn drie banken in de VS failliet gegaan, waardoor ze gedwongen werden onder bewind te gaan bij de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). De banken zijn honderden miljarden dollars waard en hun faillissement heeft veel bedrijven en durfkapitalisten in gevaar gebracht om van hun fondsen te worden uitgesloten. Een van deze banken was de Signature Bank.

Tether, de grootste USD stablecoin met een huidige marktkapitalisatie van meer dan 80 miljard dollar, had naar verluidt enkele deposito's bij de Signature Bank, wat angst opriep in de cryptomarkten, aangezien een overweldigende meerderheid op een bepaald moment te maken heeft gehad met USDT, waarvan miljarden ook in DeFi zijn opgesloten.

Tether was er snel bij om dit te ontkennen en verklaarde dat het niet alleen geen blootstelling had aan Signature Bank, maar ook aan andere mislukte banken zoals Silicon Valley Bank en Silvergate Bank. Als deze bewering waar is, kan het oorspronkelijke rapport worden gezien als een duister middel om FUD in de markt te creëren. De waarheid over deze zaak is echter nog steeds onbekend.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram