Skip to main content

Bitcoin nieuws

Satoshi Nakomoto viert 48ste verjaardag

standbeeld Satoshi Nakamoto 

Gefeliciteerd, Satoshi Nakamoto, waar je ook bent. De mysterieuze oprichter van Bitcoin is woensdag 48 jaar geworden. Je vraagt je misschien af hoe we Satoshi's verjaardag weten zonder zijn ware identiteit te kennen. Toen Satoshi zijn pseudoniem registreerde bij The P2P Foundation, vulde hij 5 april 1975 in als zijn verjaardag. Natuurlijk weet niemand of het echt Satoshi's verjaardag is, of dat het een verjaardag was van de persoon of mensen achter het personage.

Niemand weet echt waarom 5 april werd gekozen als Satoshi's verjaardag. Was het eigenlijk de verjaardag van die persoon? Was het de datum waarop Satoshi Nakamoto en Bitcoin voor het eerst werden besproken of gecreëerd? Sommigen geloven dat het een historisch belang heeft. Op 5 april 1933 vaardigde president Roosevelt Executive Order 6102 uit, die het privébezit van goud in de Verenigde Staten verbood. Het bevel bleef van kracht tot 1975, toen president Ford het introk.

De cryptowereld viert Satoshi's verjaardag

Of je nu een Bitcoin maximalist, Ethereum maximalist of meme coin trader bent, als je in de cryptowereld zit, besef je dat niets ervan zou bestaan zonder Nakamoto's Bitcoin White Paper. Veel van de grootste namen op Crypto Twitter namen de tijd om Satoshi een gelukkige verjaardag te wensen. Nakamoto kreeg speciale berichten van Binance, Coindesk en Michael Saylor.

Tweet Michael Saylor 

 

 

Ondanks de blijde gebeurtenis hebben we nog steeds geen idee wie de echte Satoshi Nakamoto is. Velen speculeren dat het Nick Szabo had kunnen zijn, die Bit Gold creëerde, Hal Finney, of zelfs Elon Musk. Sommigen beweren ook dat Satoshi's onbekende identiteit Bitcoin meer geloofwaardigheid heeft gegeven. Als we wisten wie Satoshi is, zouden we dan minder aan Bitcoin denken? Sommigen beweren dat het ontbreken van een echt mens achter het project het thema van decentralisatie versterkt.

Bitcoin wordt gevierd op een moment dat we het het hardst nodig hebben

Als je de financiële wereld in de gaten hebt gehouden, dan weet je dat fiatvaluta niet het beste jaar heeft gehad. Niet alleen heeft de inflatie devaluatie van valuta over de hele wereld veroorzaakt, maar de Amerikaanse dollar zou zijn greep als 's werelds reservemunt kunnen zien verslappen. Bovendien zitten we vast in een wereldwijde bankencrisis, waarbij verschillende Amerikaanse regionale banken zijn omgevallen en de Europese gigant Credit Suisse uit nood is verkocht.

Bitcoin koers 2023 

De prijs van Bitcoin is met bijna 70% gestegen vanaf het begin van 2023, omdat beleggers een veilige haven zoeken om hun geld in onder te brengen. Hoe vaak mensen ook twijfelden aan Bitcoin, het heeft altijd gezegevierd over de sceptici. Bitcoin heeft ons geleerd dat de decentralisatie van valuta een grote gelijkmaker kan zijn. Bitcoin is net zo goed van niemand als van iedereen, en dat hebben we aan Satoshi Nakamoto te danken.

 

Gelukkige verjaardag Satoshi, waar je ook bent!

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram