Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt langzaam onder $ 28k en ChatGPT in opspraak in Canada

ChatGPT 

De Bitcoin koers staat momenteel onder de $28.000 na alweer een dag van relatieve inactiviteit gisteren. Bitcoin worstelt om boven de $ 28k te blijven, maar lijkt langzaam wat terrein te verliezen. Altcoins daarentegen waren in deze periode grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: de regering van Canada onderzoekt ChatGPT en haar moederbedrijf Open AI voor het illegaal verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens. De AI-assistent met grote taalmodule is de afgelopen maanden een openbaring geweest en heeft gebruikers over de hele wereld geholpen, maar nu lijkt het erop dat het de privacy van gebruikers zonder onderscheid schendt. Daarover later meer.

Verschillende mediakanalen eisen dat FTX de lijst met niet-Amerikaanse gebruikers vrijgeeft voor transparantiedoeleinden. Ze zetten het bedrijf onder druk om dit met een goede reden te doen, aangezien de beurs momenteel failliet is en er een compensatieregeling in de maak is. Het huidige management van de beurs heeft de gegevens van alle gebruikers vrijgegeven, maar persoonlijke gegevens zijn geredigeerd. De getroffenen wilden dat hun namen verborgen bleven, maar de media proberen uit alle macht om de gegevens openbaar te krijgen. Het vrijgeven van hun gegevens maakt de gedupeerden waarschijnlijk kwetsbaar voor identiteitsdiefstal, phishing-aanvallen en regelrechte oplichting. Maar de informatie, of in ieder geval een deel ervan, is cruciaal bij het bepalen van de algehele omvang van de schade die fraudeur Sam Bankman-Fried in het buitenland heeft aangericht. Het valt nog te bezien of dit verzoek zal worden ingewilligd door de voorzittende rechter in deze zaak.

Bitcoin worstelt met $ 28k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 27.900. De cryptocurrency heeft nog niet veel verkoopdruk ervaren, maar het lijkt erop dat we die kant op gaan als een substantiële prijsstijging in de nabije toekomst niet door de stieren wordt afgedwongen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $28,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 2 uur 's ochtends aan een prijsdaling begon. Het koersverlies bleef vrij beperkt en bleef steken op $ 27,8k. Het handelde enige tijd zijwaarts rond die waarde voordat het om 15.00 uur weer herstelde naar $ 28.000.

Bitcoin lijkt opnieuw onder druk te komen van bearish krachten. De digitale valuta heeft de afgelopen maanden een duidelijke prijsstijging doorgemaakt, maar nu voelt het alsof het een probleem heeft om verder te gaan. De stieren lijken een beetje uitgeput. Ze hebben het geprobeerd en geprobeerd, maar zijn er niet in geslaagd om een zelfverzekerde zet boven de $ 29k te maken. Dit vergroot het risico op een wat diepere correctie.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 542 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins lager

Andere cryptocurrency koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel tot licht lager. De enige opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Dogecoin (DOGE, -10 %), Uniswap (UNI, -4%) en Cosmos (ATOM, -3,6%).

Dogecoin koers grafiek

Open AI geconfronteerd met onderzoek van Canadese autoriteiten

ChatGPT's moederbedrijf Open AI wordt geconfronteerd met onderzoeken van de Privacy Commissioner of Canada (OPC). De hoofdofficier van de organisatie Philippe Dufresne heeft toegezegd deze nieuwe AI-programma's onder de loep te nemen. Hij beweerde:

"AI-technologie en de effecten ervan op de privacy is een prioriteit voor mijn kantoor [...] We moeten de snel evoluerende technologische ontwikkelingen bijhouden en voorblijven, en dat is een van mijn belangrijkste aandachtsgebieden."

Duitsland, Frankrijk, Ierland en Spanje hebben ook onderzoeken ingesteld tegen de krachtige AI-chatbots, waaronder ChatGPT. Het op privacy gerichte democratische Westen is op zijn hoede voor de macht die het AI-programma in de nabije toekomst zal hebben, omdat mensen er te veel aan worden blootgesteld. Elke beperking van de software kan de vooruitgang in de sector aanzienlijk beperken, aangezien deze afhankelijk is van grote aantallen reacties om te kunnen blijven leren en meer over de wereld te begrijpen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram