Bitcoin koers rond $ 28.000 en ECB geeft toe dat CBDC’s controle-instrument zijn

president ECB

Bitcoin handelt op het moment van schrijven net boven het belangrijkste steunniveau van $ 28.000. De BTC koers heeft nog steeds moeite om het huidige niveau te handhaven nu de beren op de deur kloppen wegens gebrek aan verdere vooruitgang. Altcoins waren ook grotendeels stabiel de afgelopen 24 uur. Daarover verderop meer.

Het hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, heeft in een nieuwe video verklaard dat Central Bank Digital Currencies (CBDC's), en dus ook de geplande digitale euro, voor controledoeleinden zijn. De ECB-chef was openhartig in dit interview, omdat ze dacht dat ze met de Oekraïense president Volodomyr Zelensky sprak, terwijl ze in feite sprak met professionele imitators en grappenmakers die haar deze vernietigende bekentenis ontlokten. Daarover verderop meer.

Het Zweedse belastingkantoor Divly heeft ontdekt dat 99,5% van alle crypto-gebruikers helemaal geen belasting betalen. Het rapport gebruikte een aantal algemeen aanvaarde statistieken, waaronder cryptobelastingwoorden in aangiften in elk land, en bracht het in overeenstemming met het aantal crypto bezitters. Finland en Australië hadden het hoogste aantal crypto-belastingaanvragers met respectievelijk 4% en 3,65%, terwijl India, Indonesië en de Filippijnen het laagste waren met 0,07%, 0,04% en 0,03%. Er is echter een duidelijk verband in deze statistieken waarom gebruikers geen belasting betalen op cryptovaluta, aangezien de landen met de laagste cryptobelastingtarieven het sterkste anti-cryptostandpunt ter wereld hebben en regeringen hebben die cryptogebruikers openlijk belasteren. Ze hebben ook geen officiële belastingtarieven of de tarieven zijn te hoog om duurzaam te zijn, waardoor gebruikers gedwongen worden het niet in hun aangifte te vermelden.

Bitcoin koers blijft hangen rond $ 28.000

De Bitcoin koers blijft rond $ 28k bewegen en staat er op het moment van schrijven weer iets boven. De laatste dagen zit er weinig schot in de zaak en komt de koers niet of nauwelijks vooruit.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $28,1k. Het bleef de rest van de dag binnen $ 250 van deze waarde, wat wijst op een zeer lage volatiliteit in het algemeen. De koers handelde enkele uren zijwaarts rond het niveau van $ 28k voordat het gisteren om 07:20 uur 's morgens wat verliezen begon te boeken. De digitale valuta keerde eerst terug naar het cijfer van $ 27,9k en daarna verder naar beneden tot $ 27,85k.Daar stopte de neerwaartse beweging en inmiddels zijn we weer hersteld tot net boven $ 28k..

Bitcoin staat opnieuw wat onder druk van de beren, maar lijkt de status quo te behouden. De koers heeft over het algemeen een zeer lage volatiliteit en een groot deel van de prijsbeweging bevindt zich tussen $ 27,5k en $ 28,5k. Het valt nog te bezien of de beren snel kunnen terugslaan of dat ze tijd nodig hebben. Een terugval is aanstaande als er zich in de nabije toekomst geen vooruitgang boven $ 29.000 aandient.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 540 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

De meeste altcoin koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De enige opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 1%), Cardano (ADA, 3%), Dogecoin (DOGE, 0,7%), Solana (SOL, 1,4%), Polkadot (DOT, 0,4%), Avalanche (AVAX, 0,4%) en Cosmos (ATOM, 1,2%), Chainlink (LINK, 1,5%).

Cardano koers grafiek 

President van de ECB geeft toe dat CBDC’s bedoeld zijn voor meer controle

Voormalig IMF-voorzitter en huidig ​​ECB-hoofd Christine Lagarde is ten prooi gevallen aan grappenmakers en verklaarde dat de nieuwe CBDC genaamd Digital Euro gericht zal zijn op het vergroten van de overheidscontrole. Ze deed dit in een videogesprek met een groep grappenmakers die haar ervan wisten te overtuigen dat ze in gesprek was met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Ze slaagden er blijkbaar in om Zelensky overtuigend na te bootsen, aangezien Lagarde vrij openhartig was in het interview en verschillende gevoelige onderwerpen openlijk aansneed.

Lagarde verklaarde:

“We overwegen of we voor zeer kleine bedragen, alles rond de 300, 400 euro, een mechanisme kunnen hebben waar geen controle op is. Maar dat kan gevaarlijk zijn.”

CBDC-critici hebben lang verklaard dat dit een stap is om de controle te vergroten en dat het de digitale valuta-scene niet zal helpen. Landen als China hebben hierin het voortouw genomen, omdat ze weten dat ze de controle van de overheid over geld kunnen vergroten. De angsten zijn waar gebleken, aangezien veteraan IMF-directeur Lagarde heeft toegegeven dat de Digital Euro-beweging bedoeld is om het overheidstoezicht te vergroten. De interviewers hebben met succes openhartige informatie gekregen van verschillende publieke figuren, waaronder Harry Potter-auteur J.K Rowling en de voormalige Amerikaanse president George W. Bush, door hen te laten geloven dat ze in een prive-gesprek waren met een publieke persoonlijkheid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram