Altcoin nieuws - Elon pompt Doge en Gucci in Metaverse

Cryptocurrency nieuws

De situatie op de altcoin-markt wordt steeds spannender. Door het groeiende wantrouwen in traditionele financiële instellingen gaan mensen opnieuw naar crypto kijken als het beste alternatief voor fiatgeld en banken. Wat vooral optimistisch is, is het feit dat grote merken en bedrijven blockchain in toenemende mate adopteren. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Dogecoin koers barst los nadat Doge het Twitter-logo wordt

Lange tijd maakten Dogecoin (DOGE)-enthousiastelingen zich zorgen dat de grootste fan van de meme-cryptocurrency, Elon Musk, zijn favoriete munt volledig was vergeten. Na zijn overname van Twitter heeft de CEO van Tesla Dogecoin nog niet één keer genoemd - tot nu toe. Op maandag werd het logo van Twitter veranderd van de iconische blauwe vogel in de afbeelding van doge, waardoor de prijs van Dogecoin snel steeg.

De verandering van het logo kwam als een complete verrassing en overrompelde iedereen. Honderden miljoenen verbaasde Twitter-gebruikers zagen maandag vanuit hun Twitter-app de bekende gele hond naar hen kijken. Officieel had het veranderen van het logo niets te maken met Dogecoin, aangezien de populaire afbeelding van een shiba inu een meme in het publieke domein is die al bestond voordat de DOGE-cryptocurrency zelfs maar werd gemaakt. Maar crypto-investeerders twijfelen er niet aan - het veranderen van het logo was een duidelijke poging om de DOGE koers op te pompen. Net als de eerdere acties van Elon Musk, gericht op het opnieuw aanwakkeren van de interesse van het grote publiek in Dogecoin, had de verandering van het logo onmiddellijk effect.

In de eerste dagen nadat het Twitter-logo werd gewijzigd, steeg de DOGE koers met bijna 20%. Hierdoor overtrof Dogecoin concurrenten zoals Polygon (MATIC), Solana (SOL) en Polkadot (DOT) en werd het de 8e grootste cryptocurrency ter wereld op basis van marktkapitalisatie.

Niet iedereen reageerde echter positief op de stunt van de CEO van Tesla. Veel Twitter-gebruikers denken dat de verandering van het logo gewoon "beschamend" was, maar sommige critici uiten andere zorgen. Een van de meest uitgesproken tegenstanders van de logowijziging zijn Bitcoin-maximalisten - crypto-enthousiastelingen die vinden dat BTC de grootste en meest dominante cryptocurrency moet blijven. De Bitcoin-maximalistische gemeenschap op Twitter is misschien gewoon boos dat Musk Dogecoin promoot in plaats van Bitcoin, maar er is wat te zeggen voor hun mening dat zo'n schaamteloze prijsmanipulatie geen goed idee is in een tijd waarin de wetgevers hard optreden tegen niet-geregistreerde effecten.

Op vrijdag werd het Twitter-logo weer teruggezet naar de gebruikelijke blauwe vogel, waardoor de DOGE koers daalde. Maar zelfs na de daling heeft Dogecoin de week afgesloten met een waardestijging van 8%.

Dogecoin koers grafiek 

Amazon is klaar om binnenkort tokens en NFT's te integreren

Amazon  een van 's werelds toonaangevende technische reuzen, heeft de mogelijkheid geopperd om op de NFT-trein te springen in een officiële e-mail. Volgens de e-mail die een van de medewerkers van CoinDesk heeft ontvangen, werkt Amazon aan een soort "digital token" die kan worden opgeslagen in een "galerij".

De eigenaren van de digitale tokens die door Amazon worden aangeboden, kunnen deze ook op het platform verkopen na "registratie als wederverkoper". Het is echter nog steeds onduidelijk of de tokens volledig functionele, op blockchain gebaseerde NFT's zullen zijn die de gebruiker kan intrekken en naar een externe portemonnee of een andere marktplaats kan sturen. Voorlopig zijn er ook geen redenen om aan te nemen dat Amazon van plan is een native altcoin te lanceren.

Hoewel Amazon nog niet op het nieuws heeft gereageerd, citeren crypto-nieuwskanalen de woorden die vorig jaar door de CEO van het bedrijf, Andy Jassey, werden gezegd. In een interview over het onderwerp NFT's heeft Jassey expliciet gezegd dat het zeer waarschijnlijk is dat Amazon ooit NFT's gaat verkopen - misschien is dat punt dichterbij dan mensen dachten. 

Bored Ape Yacht Club werkt samen met Gucci

Het luxe modemerk Gucci besloot dieper in Web3 en de metaverse te duiken door samen te werken met Yuga Labs, een van de leidende spelers in het NFT-ecosysteem. Yuga Labs is vooral bekend om zijn enorm populaire NFT-collecties zoals Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Mutant Ape Yacht Club (MAYC), evenals om zijn native token Apecoin (APE).

Gucci is een van de meest cryptovriendelijke bedrijven in de modewereld. Vorig jaar begon het bedrijf met het accepteren van cryptobetalingen en het heeft al NFT-collecties vrijgegeven, SUPERGUCCI en Gucci Grail genaamd. Hoewel details over de nieuwe samenwerking met Yuga Labs nog onbekend zijn, heeft Gucci's senior executive vice-president onthuld dat de samenwerking tussen de bedrijven sterk gericht zal zijn op Yuga Labs' aanstaande metaverse project genaamd Otherside.

Apecoin koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram