Bitcoin inspiratieloos rond $ 28k en Thaise Politieke partij belooft gratis crypto

Bitcoin munt voor Thaise vlag 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 27,9k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had een trage, weinig inspirerende laatste 24 uur toen het zijn periode van lage volatiliteit verlengde. Altcoins waren in deze periode licht lager, aangezien de markten over het algemeen levenloos bleven. Daarover verderop meer.

Pheu Thai, een politieke partij in Thailand, heeft elke burger $300 in crypto beloofd als het aan de macht komt. Het land raakt momenteel in een politieke razernij nu de algemene verkiezingen van 14 mei naderen. Alle 500 zetels van de nationale assemblee liggen voor het oprapen tijdens deze verkiezingen. Pheu Thai belooft echter een groot bedrag in crypto aan iedere burger, als het de verkiezingen wint. Daarover verderop meer.

Binance.US heeft problemen om een bankpartner in de VS te krijgen. De beurs wordt geconfronteerd met meerdere aanklachten door toezichthouders op effecten en grondstoffen in het land en het lijkt erop dat er geen gemakkelijke uitweg zal zijn. De beurs was voorheen afhankelijk van technisch onderlegde banken zoals Signature Bank en Silvergate Bank. Maar beide zijn nu insolvent en het is nu op zoek naar een deal met een nieuwe partner. De taak blijkt echter behoorlijk moeilijk te zijn voor het digitale activaplatform, aangezien banken er niet zo happig op zijn om er een deal mee te sluiten, gezien de regelgevende nachtmerrie die het aan het worden is. Twee recente toenaderingen tot Cross River Bank en Customers Bancorp zijn mislukt, waardoor het proces een stuk moeilijker is geworden voor Binance.US. Het beursplatform heeft al aangekondigd de komende weken over te gaan op een nieuwe bancaire betaaldienst. Dit kan echter worden verlengd tot maanden als er geen deal kan worden gesloten met een grote bank.

Bitcoin koers stabiel onder $28k

Bitcoin schommelt op het moment van schrijven rond de $27,9k. De cryptocurrency handelt zijwaarts nadat de algehele volatiliteit de afgelopen week laag bleef.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $27,9k. Het bleef een aantal uren stabiel rond dit niveau voordat het om 04.50 uur gisterochtend een klein beetje begon te stijgen. Het ging heel langzaam omhoog en plaatste daarbij een 24-uurs high van $28.15k. De digitale valuta kon geen verdere vooruitgang boeken en is sindsdien teruggevallen tot onder de $ 28.000. Over het algemeen was er niet veel om over te praten op het gebied van de BTC-prijs.

Bitcoin handelde de afgelopen week zijwaarts rond het steunniveau van $ 28.000. Bewegingen er boven en er onder zijn mislukt, waardoor de illusie ontstaat dat het een patstelling is. De situatie is echter veel meer in het voordeel van de bears dan van de bulls, aangezien elke dag dat ze er niet in slagen de koers naar $30k te laten stijgen, weer een verspilde dag is die de beren sterker maakt en de kans op een terugval groter.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 540 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 47,4%.

Bitcoin koers  

Altcoin koersen grotendeels lager

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels lager. Ethereum (ETH, -2%), Ripple (XRP, -1,4%), Solana (SOL, -3%) en Stellar (XLM, -2,9%). De markt was over het algemeen erg rustig, maar in crypto wordt vaak gezegd dat hoe minder volatiel de crypto wordt, hoe groter de kans op een gewelddadige uitbraak in de nabije toekomst. Hetzelfde geldt momenteel voor de bredere digitale valutascène.

Ethereum koers grafiek 

Politieke partij in Thailand belooft $ 300 in crypto als het verkiezingen wint

De verkiezingen in Thailand naderen en zoals gewoonlijk gebruiken politici elke truc die ze kunnen vinden om stemmen te vergaren. Pheu Thai, een politieke partij, heeft $ 300 aan gratis crypto beloofd voor elke burger als ze aan de macht komen. Ze noemen het een toelage die aan iedereen wordt gegeven, zonder verplichtingen. De partij beweert blockchain-technologie te willen gebruiken voor ieders voordeel.

De partij heeft ehter niet duidelijk gemaakt hoe ze deze tientallen miljarden dollars aan fondsen gaat regelen. Dit stimuleringspakket kan ook een negatief effect hebben op de economie, aangezien dit geld ergens vandaan moet komen. Het idee lijkt op een soort QE (Quantitative Easing). Een klein bedrag beloofd en geleverd aan iedereen, no questions asked.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram