Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin licht hoger en bekende economen waarschuwen voor dood USD

verscheurde dollar 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 28,3k en lijkt toch weer een poging te doen om hoger te komen. Bitcoin heeft het grootste deel van de afgelopen 2 weken rond dit niveau geworsteld, waarbij het niet is gelukt om significant hoger te komen. Vannacht toonde de BTC koers toch weer even wat kracht en wist voor een moment boven $28,5k uit te stijgen. De meeste altcoin koersen waren ook hoger. Daarover later meer.

Twee vooraanstaande economen, Peter Schiff en Robert Kiyosaki, hebben de wereld gewaarschuwd voor de naderende dood van de Amerikaanse dollar. Hoewel dergelijke voorspellingen tegenwoordig steeds vaker voorkomen, is deze combinatie van twee economen uniek omdat de eerste een van de grootste Bitcoin-critici is, terwijl de laatste een van de grootste crypto-bulls is. Ze presenteren beide een plausibele verklaring voor deze alarmerende voorspelling. Daarover later meer.

Wetgevers in Texas dienen een wetsvoorstel in om een nieuwe door goud gedekte stablecoin in de staat te starten. De stap is interessant om op te merken, aangezien de VS over het algemeen achterblijft bij de ontwikkeling van Central Bank Digital Currency (CBDC). De staat heeft de Amerikaanse federale regering in veel zaken vaak uitgedaagd en heeft een lange geschiedenis van wantrouwen tegen de Federal Reserve, de centrale bank van het land. De nieuwe door goud gedekte digitale valuta zou in de nabije toekomst kunnen worden gecreëerd en zal waarschijnlijk te maken krijgen met felle tegenstand van de Federal Reserve als de staat ernaar streeft om het wettig betaalmiddel te maken. In het nieuwe wetsvoorstel staat dat elke eenheid van de digitale valuta een daadwerkelijke fractie van een troy ounce goud vertegenwoordigt.

Bitcoin koers hoger op $ 28,3k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 28,3k op het moment van schrijven. De cryptocurrency bevindt zich op een laag niveau van volatiliteit en zal deze trend waarschijnlijk voortzetten totdat zich een geldige nieuwe marktkracht aandient.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $27,95k. Het handelde de rest van de dag zijwaarts rond deze waarde en bewoog zelden met meer dan $ 100 in een bepaalde richting. Om half 9 in de avond begon Bitcoin echter toch nog iets meer tekenen van leven te tonen. De koers steeg en bereikte rond middernacht een waarde van $28.535. Vervolgens viel het weer iets terug, maar het bleef boven $28,2k.

Bitcoin de afgelopen weken een lage volatiliteit laten zien. De koers is niet onder de $ 27.000 gedaald sinds hij op 18 maart boven het niveau uitkwam en is al sinds juni vorig jaar niet meer overtuigend boven de $ 29.000 uitgekomen. Vorige week was de volatiliteit vooral erg laag omdat de cryptocurrency in totaal niet meer dan $ 600 in beide richtingen bewoog rond het niveau van $ 28.000. Dit toont een wekelijkse volatiliteit van minder dan 3%, wat vrij laag is voor een activum als BTC. Meestal duurt zo’n impasse niet erg lang, dus in de nabije toekomst zal Bitcoin waarschijnlijk een belangrijke stap in een van beide richtingen maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 547 miljard en het aandeel in de procedure was 47,5%.

BTC koers grafiek 

Altcoin koersen licht hoger

Andere cryptovaluta waren de afgelopen 24 uur ook licht hoger. De meest opmerkelijke veranderingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 1,1%), Dogecoin (DOGE, 1,6%), Polygon (MATIC, 0,2%), Avalanche (AVAX, 1,8%) en Chainlink (LINK, 1,8%).

AVAX koers grafiek 

Economen Robert Kiyosaki en Peter Schiff voorspellen de dood van de Amerikaanse dollar

Bitcoin-bull Robert Kiyosaki en Gold-bug Peter Schiff hebben afzonderlijk de gevaren vermeld waarmee de Amerikaanse dollar op dit moment wordt geconfronteerd. De twee contrasterende publieke persoonlijkheden zijn ervaren economen met aanhang over de hele wereld.

Kiyosaki zei:

“.....,En dit ding [U.S. dollar] gaat naar de prullenbak. Dit wordt toiletpapier. Deze kleine dollar hier. Omdat er zoveel van is.

Schiff zei:

“Hoeveel duidelijker moet het schrift op de muur zijn? Doe nu je Amerikaanse dollars weg, nu er nog genoeg mensen zijn die het nog niet kunnen lezen.”

De kredietverlening door Amerikaanse banken is al met meer dan 105 miljard dollar gedaald. De banksector stond al op instorten. Voor velen lijkt het een teken aan de muur dat de dominantie van de Amerikaanse dollar ten einde loopt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram