Skip to main content

Bitcoin nieuws

CEO Devere Group: Bitcoin zal binnen een generatie goud vervangen als belangrijkste veilige haven

Nigel Green over Bitcoin 

Zoals je weet komen de verkiezingen in de Verenigde Staten er weer aan. Hoewel dit niet iets is waar wij ons in Nederland extreem veel mee bezig hoeven te houden, is het voor alle cryptobeleggers wel van belang om in de gaten te houden. De kans is namelijk groot dat de verkiezingen van invloed zullen zijn op de koers van Bitcoin. Hoe zit dit precies?

De verklaring van Nigel Green

Een paar weken geleden heeft de Nigel Green als CEO van Devere Group gezegd dat hij geloofde dat de Amerikaanse verkiezingsstrijd van invloed zal zijn op de koers van Bitcoin. Hij verwacht dat het veel onzekerheid zal brengen op de financiële markten en dat het de dollar op korte termijn zal verzwakken. Dat is goed voor “save haven assets” als goud en Bitcoin.

Daarnaast zij hij, dat hij gelooft dat Bitcoin het nieuwe goud zal worden voor de nieuwe generatie. De jongeren zullen namelijk niet zo snel kiezen voor het beleggen in goud. Nigel Green is een groot voorstander van crypto activa zoals bitcoin (BTC) en hij is de laatste tijd steeds meer uitgesproken over zijn verwachtingen.

Het bedrijf Devere Group

Green's bedrijf Devere Group is een van 's werelds grootste onafhankelijke financiële advies organisaties in de fintech wereld. De activa van het bedrijf onder beheer (AUM) bedragen meer dan 10 miljard dollar. Devere Group is dus zeker geen kleine speler. Op maandag sprak Green opnieuw over crypto-activa tijdens een interview met radioprogramma MoneyFM. De discussie werd aangezwengeld door de Singapore Exchange (SGX) die twee nieuwe crypto-indexen in het leven heeft geroepen om een prijsstandaard te creëren voor BTC en ETH in heel Azië. Green deelde zijn gedachten over bitcoin (BTC) en andere digitale valuta in het interview en legt uit waarom hij denkt dat bitcoin mogelijk goud kan vervangen. Hij zei het volgende:

"Ik denk dat Bitcoin geleidelijk aan meer geaccepteerd is geworden. Als je teruggaat naar de basis, is er altijd al een systeem van betalingen in de wereld geweest. Als je teruggaat naar de ruilhandel, is er altijd een manier geweest om de score bij te houden. Met de huidige situatie hebben we regeringen die de score bijhouden, en niet iedereen in de wereld is comfortabel met zijn eigen regering. Dus een manier om naar cryptocurrencies te kijken is dat een computer de score bijhoudt. Bitcoin is vergelijkbaar met goud, want net als bij goud is het aanbod beperkt. Natuurlijk zijn jonge mensen eerder geneigd digitale munten te accepteren dan oudere mensen.”

Als cryptobelegger is dit natuurlijk goed nieuws. Het betekent namelijk wel iets als een belangrijk en invloedrijk adviseur als Green zoiets zegt over de crypto-markt. Naarmate Bitcoin steeds bekender wordt en meer geaccepteerd, zal de cryptomarkt groter groeien dan de goudmarkt. Wellicht dat er ooit een dag komt dat goud niet meer de standaard is maar dat Bitcoin dan geleidelijk deze plek heeft overgenomen. Green gelooft er al in, jij ook?