Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt plotseling tot boven $ 29.000

Bitcoin raket stijgt op

De Bitcoin koers staat op $ 29,1k op het moment van schrijven. De leidende cryptocurrency doet zijn best om los te komen van de boeien onder de $29k en de stap van vandaag zou het begin kunnen zijn van een nieuwe uitbraak van de bulls. Altcoins stegen ook gestaag, maar niet zoveel als Bitcoin zelf. Daarover later meer.

Google Analytics laat zien dat de zoekterm “Bitcoin” nog steeds erg populair is in de zoekmachine. Het trending zoekwoord heeft enorm veel succes gehad in de VS en rankt vóór populaire hedendaagse zoekwoorden zoals Donald Trump, Spiderman en zelfs generieke zoals autoverzekeringen enz. Dit toont aan dat zelfs met de aanhoudende bearmarkt, de cryptocurrency nog steeds wereldwijd relevant is. Daarover later meer.

De Zuid-Koreaanse crypto exchange GDAC is gehackt voor maar liefst $ 14 miljoen. De omvangrijke hack werd eerder vandaag gemeld toen de beurs aankondigde opnames en stortingen op te schorten. GDAC-CEO Hang Seunghwan kondigde aan dat de beurs 61 BTC, 350,5 ETH en 220.000 USDT was kwijtgeraakt. De totale schade was aanzienlijk voor het platform voor activahandel. Het bedrag is ongeveer 23% van de totale activa van GDAC en de beurs heeft de politie hierover gewaarschuwd. Als het geld niet wordt teruggevorderd, leidt dit tot het faillissement van het platform en worden de resterende activa op een systematische manier terugbetaald aan de gebruikers. Zuid-Korea is een van de grootste doelwitten van hackers, voornamelijk uit Noord-Korea, de grootste militaire rivaal. De Zuid-Koreaanse regering heeft protocollen opgesteld om deze hacks aan te pakken, maar het systeem is verre van waterdicht.

Bitcoin koers stijgt naar $ 29,3k

Bitcoin steeg een paar uur voor het ter perse gaan sterk en kwam op een gegeven moment uit op $ 29,3k voordat het iets terugliep. De cryptocurrency wachtte op een duidelijk prijssignaal en de bulls staan op het punt om het te geven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $28,1k. Het steeg plotseling net voor middernacht en steeg tot $ 28,5k. De koers daalde echter licht tot $28,4k en handelde de rest van de dag zijwaarts rond dat niveau. Om 18:15 uur 's avonds begonnen de rollen om te draaien toen de bulls een prijsbeweging boven de $29k dwongen. Het boekte een nieuw hoogtepunt van $ 29,3k voordat het zakte naar ongeveer $ 29,2k op het moment van schrijven.

Bitcoin verandert nu van eigenaar in de buurt van een ander 10 maands hoogtepunt. De stieren hebben eerder vandaag een flinke sprong gemaakt, maar het is nog niet losgekomen van de bearish aantrekkingskracht van $ 28k. Bitcoin moet snel rond de $ 30.000 komen om te voorkomen dat de prijs weer terugvalt naar het vorige steunniveau. De stieren doen hun best om dat voor elkaar te krijgen en zullen het momentum met zich meedragen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 562 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 48,1%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten enkele kleine winsten in de nasleep van de prijsstijgingen van Bitcoin. Enkele winnaars waren Ethereum (ETH, 1,4%) Solana (SOL, 1,5%) en Litecoin (LTC, 2,75%).

Ethereum koers grafiek 

Bitcoin staat boven Donald Trump en autoverzekering op Google Zoeken

Als het gaat om de prestaties van de zoekmachine van Google, scoort Bitcoin nog steeds hoger dan andere populaire persoonlijkheden en diensten, waaronder Chuck Norris, Donald Trump en zelfs autoverzekeringen, die iedereen nodig heeft.

Hier is de volledige lijst:

google search tabel 

Interessant genoeg heeft Bitcoin Donald Trump zelf verslagen. De laatste is momenteel verwikkeld in weer een nieuw schandaal, aangezien hij in de staat New York werd aangeklaagd voor het betalen zwijggeld aan een voormalige pornoster. De cryptocurrency heeft ook wapen- en autoverzekeringen in de VS verslagen, wat op zich al een hele prestatie is, vooral in een bearmarkt als deze. Zelfs de grote Chuck Norris kon Bitcoin niet verslaan. Er kan dus worden gezegd dat de cryptocurrency de Chuck Norris van Google Searches is.

De onwerkelijke interesse in Bitcoin laat zien hoe sterk de acceptatie van de cryptovaluta gaat. De digitale valuta doorbreekt herhaaldelijk de barrière en is helemaal klaar voor een nieuwe halvering in mei 2024, waardoor het nieuwe aanbod gehalveerd zal worden, wat de kans op nog een astronomische prijsstijging later dat jaar en in 2025 doet toenemen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram