Bitcoin adoptie blijft toenemen

Bitcoin munt 

Bitcoin (BTC) laat sinds het begin van het jaar een indrukwekkende prijsstijging van 70% zien. Naast de prijsstijging zien we ook in andere on-chain metrieken positieve geluiden. Zo heeft het aantal crypto-wallets dat ten minste één Bitcoin bezit onlangs een nieuw record bereikt. Het aantal wallets is dicht bij de 1 miljoen gekomen. Dit houdt in dat bijna 1 miljoen wallets meer dan 1 Bitcoin bezitten. Op het moment van schrijven vertegenwoordigt 1 BTC meer dan $30.000. 

adressen met meer dan 1 BTC
Figuur 1: wallets met 1 BTC of meer (bron: LookIntoBitcoin)

 

Waarom interessant?

De metriek van wallets die ten minste één Bitcoin (1 BTC) bevatten, is om een aantal redenen interessant. Ten eerste geeft het inzicht in de mate van acceptatie en eigendom van Bitcoin als een cryptocurrency. Naarmate het aantal wallets met 1 BTC toeneemt, suggereert dit dat meer mensen Bitcoin kopen en vasthouden voor de lange termijn.

Ten tweede is de metriek belangrijk omdat het de verdeling van Bitcoin-eigendom benadrukt. Hoewel een enkele persoon of entiteit een grote hoeveelheid Bitcoin kan bezitten, suggereert het feit dat er bijna 1 miljoen wallets zijn met ten minste één Bitcoin dat eigendom relatief wijdverspreid is onder een groot aantal mensen.

Ten slotte is de metriek significant omdat het implicaties heeft voor de schaarste en waarde van Bitcoin. Bitcoin heeft een beperkte voorraad van 21 miljoen munten, en naarmate meer mensen minstens één Bitcoin kopen en vasthouden, wordt het schaarser, wat de waarde in de loop van de tijd zou kunnen opdrijven.

Adoptie groeit snel

Daarnaast stijgt het aantal wallets met Bitcoin het snelst sinds begin 2021, toen de prijs van BTC nog boven de $64.000 uitkwam. Het totale aantal wallets dat een bepaalde hoeveelheid Bitcoin vasthoudt, heeft in de afgelopen dagen de 46,16 miljoen bereikt, blijkt uit gegevens van analyse platform Santiment. Volgens onderstaande grafiek lijkt de huidige periode van adoptie op die van januari 2021 tot april 2021(zie de rode lijn), met een prijs die momenteel meer dan 55% lager is dan toen.

Aantal Bitcoin wallets
Figuur 2: Aantal Bitcoin wallets (bron: Santiment)

 

 

Reden voor de groei?

De toenemende adoptie van Bitcoin, wat de recente prijsstijging en de metrieken in dit artikel suggeren, heeft mogelijk te maken met de onrust omtrent de financiële sectoren in Amerika en Europa. In Amerika vielen een 3-tal banken om, waarvan Silicon Valley Bank (SVB) een befaamde bank was. Ook in Europa zijn er problemen omtrent Credit Suisse en Deutsche Bank

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram