Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin breekt door het $30.000 niveau

Bitcoin koers breekt uit

Cryptobeleggers konden het lange Paasweekend bullish afsluiten toen de Bitcoin koers door het prijsniveau van $30.000 steeg. Het was een hardnekkig weerstandsniveau voor Bitcoin, dat voor het eerst sinds juni vorig jaar dit belangrijke niveau bereikte. Tijdens de paasrally steeg Bitcoin in 24 uur tijd met meer dan 7,0%. Ethereum heeft ook kracht getoond toen het vanaf dinsdagochtend het niveau van $1.900 heroverde.

 

Dit alles komt vóór het CPI-rapport van woensdag in de Verenigde Staten, dat een wereldwijde maatstaf is voor economische inflatie. Velen verwachten, dat zelfs bij een verhoging met 25 basispunten deze week, de Fed het einde van haar renteverhogingscyclus nadert. Dat zou betekenen dat er weer veel vraag is naar risk-on activa, zoals Bitcoin.

Analisten denken dat deze rally voor Bitcoin anders kan uitpakken. Sommigen suggereren dat de bullish flow achter deze meest recente piek de Bitcoin koers naar het midden tot hoog in de $ 30k zou kunnen duwen. Hoe zou dit gebeuren? Het zou vergelijkbaar zijn met een short squeeze gebeurtenis. Bitcoin beren hebben een hoop weerstand opgebouwd op het $30.000 niveau, maar als Bitcoin blijft klimmen, zou dat hen kunnen dwingen om hun short posities te dekken. Deze toename van de koopdruk zou de BTC koers later dit jaar naar $40.000 kunnen duwen.

Bitcoin koers grafiek 

Bitcoin Breakout of Bear Market Rally?

Bitcoin en andere crypto's hebben het tot nu toe in 2023 veel beter gedaan dan aandelen. Bitcoin en Ether zijn respectievelijk met 80% en 60% gestegen, terwijl Altcoins achterbleven maar toch ook nog steeds een stuk hoger staan dit jaar. Nu Bitcoin eindelijk door $30.000 is gebroken, speculeren sommigen dat deze eerdere weerstand kan omslaan in een nieuw steunniveau.

Terwijl Bitcoin-stieren feestvieren, is het belangrijk op te merken dat we in het afgelopen jaar talrijke bear market rallies hebben gezien. Veel van de bullishness in Bitcoin dit jaar kan worden toegeschreven aan scheuren in het fundament van het Amerikaanse bankwezen. Als je dit combineert met een mogelijke pauze in de renteverhogingen door de Fed, is het gemakkelijk te zien waarom de crypto's eindelijk uit hun winterslaap komen.

Zelfs met de op handen zijnde technische Shanghai upgrade voor het Ethereum-netwerk, blijven zowel Ether als Bitcoin een grote vraag van kopers zien. De Shanghai upgrade zal naar verwachting leiden tot een enorme toename van de verkoopdruk, nu eerder vergrendelde Ether wordt ontgrendeld en vrij is om te worden verzilverd. Misschien zal deze laatste rally van Bitcoin genoeg zijn om wat van die verwachte zwakte in de prijs van Ether te verzachten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram