Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ethereum (ETH) koers houdt sterk stand in aanloop naar Shanghai upgrade

Ethereum logo voor skyline van Shanghai 

De prijs van ETH bleef sterk op woensdag toen het Ethereum netwerk de grootste netwerkupgrade onderging sinds de Merge van afgelopen september. De Ethereum Merge schakelde het protocol over naar een proof-of-stake consensus protocol van het meer energie-intensieve proof-of-work systeem. Nu, op 12 april, zal Ethereum de langverwachte Shanghai upgrade ondergaan, die volgens velen gevolgen zal hebben voor de prijs van de token. Op het moment van dit schrijven steeg de prijs van ETH de afgelopen 24 uur met 0,7%.

Wat is de Ethereum Shanghai Upgrade?

De Shanghai Upgrade is een grote netwerkupdate die de overgang van het netwerk naar proof-of-stake volledig zal voltooien. Het is een zogenaamde hard fork upgrade, waarbij alle ontwikkelaars, nodes en gebruikers moeten upgraden naar de nieuwste versie. Veel van de netwerkupgrades voor Ethereum waren bedoeld om de transactiesnelheden te verhogen en de netwerkkosten te verlagen.

Een van de gevolgen van de Shanghai Upgrade is dat de eerder gestakede ETH nu wordt gedeblokkeerd. Dit betekent dat beleggers die hun ETH staken, het nu aan de markt kunnen verkopen, wat een grote toename van de verkoopdruk kan veroorzaken. Maar liefst 15% van het totale circulerende aanbod van ETH is momenteel aan het netwerk gekoppeld.

Al maanden wordt de Shanghai Upgrade gezien als een bearish event voor Ethereum. Misschien was het een goede timing dat de Bitcoin koers boven het prijsniveau van $30.000 is gestegen, wat over het algemeen voor wat positief sentiment heeft gezorgd voor de cryptomarkt. In de afgelopen week is Bitcoin meer dan 7% gestegen, terwijl ETH sterk stand hield rond het $1.900 prijsniveau.

Zal de Ethereum koers dalen na de Shanghai Upgrade?

Terwijl veel particuliere beleggers er zeker van waren dat de ETH koers zou dalen, zijn industrie-experts daar minder van overtuigd. Tot nu toe is de prijs van ETH stabiel gebleven, wat erop wijst dat ETH-walvissen hun activa vasthouden. Anderen hebben opgemerkt dat het ontwerp van de nieuwe upgrade een massale uittocht van gestakede ETH zal voorkomen. En anderen geloven nog steeds dat de Shanghai Upgrade een relatief non-event zal zijn.

Ethereum koers grafiek 

In feite zou de Shanghai Upgrade nieuwe investeerders kunnen aantrekken die voorheen niet betrokken waren bij het staken van ETH. De mogelijkheid om je ETH vrij te un-staken zou een aantrekkelijker verkoopargument kunnen zijn voor particuliere beleggers. Nu fiatvaluta's en het wereldwijde banksysteem een moment van kwetsbaarheid ondergaan, zouden sommigen kunnen kijken naar gevestigde DeFi-opties, zoals Ethereum, als een meer levensvatbare plaats om hun fondsen te parkeren. Er wordt aangenomen dat dit een van de drijvende krachten is achter de laatste Bitcoin-rally.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram