Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt tot $ 31.000 en FTX herstelplan lijkt veelbelovend

Bitcoin koers omhoog

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $30.700. Bitcoin lijkt langzaam maar zeker z’n uitbraak boven $30k te bevestigen en bestendigen. Vanochtend tikte het al even de $ 31.000 aan. Altcoins boekten ook mooie koerswinsten. Daarover later meer.

Ondanks de financiële problemen van FTX, lijkt het erop dat de getroffenen misschien toch een aanzienlijk deel van hun investeringen op de crypto-exchange in handen krijgen. Uit recente bevindingen blijkt dat de curatoren al meer dan $7,3 miljard aan activa hebben opgegraven. Het nieuwe management overweegt echter ook om de digitale beurs in de nabije toekomst opnieuw op te starten. Daarover later meer.

Een Amerikaanse rechter heeft populaire crypto-influencer Bitboy_Crypto bevolen om fysiek te verschijnen in een rechtbank in Florida om beschuldigingen over verschillende frauduleuze promoties, waaronder die van FTX, onder ogen te zien. Bitboy en een groot aantal andere crypto-influencers worden geconfronteerd met een massale $ 1 miljard class action rechtszaak van een groep beleggers die geloven dat ze werden opgelicht door de eindeloze promotie door deze personen. BitBoy is geen vreemde in de controverse en is regelmatig aangeklaagd door media, bedrijven en publieke persoonlijkheden, waaronder zelfs andere crypto-beïnvloeders. Het valt dus nog te bezien hoe z'n verdediging eruit zal zien.

Bitcoin koers bereikt $31.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar op ongeveer $30,7k. De cryptocurrency kruipt omhoog na een gestage stijging gisteren en vannacht.

De afgelopen 36 uur begon met de BTC koers op ongeveer $29,95k. Het handelde een paar uur zijwaarts voordat het om 2:20 uur in de nacht een prijsstijging inzette. De koers ging boven $30k en bleef de rest van de dag boven dit belangrijke niveau. De cryptocurrency handelde zijwaarts tot 10:50 AM in de ochtend. De koers steeg licht naar $30,2k en handelde vervolgens enkele uren rond dit prijspunt. Om 4 uur 's middags begon Bitcoin weer te stijgen. De stijging zelf was niet zo groot, want het maximum lag rond $30,5k. Daarna viel het in de loop van de avond iets terug naar $ 31,2k. In de loop van de nacht steeg de Bitcoin koers echter tot nieuwe hoogten en tikte vanochtend even de $ 31k aan, waarna het weer iets terug zakte.

Bitcoin voelt zich nu iets zekerder boven de $30k. Het positieve CPI-cijfer heeft het marktsentiment geholpen, maar dat alleen kan geen wonderen verrichten. De bulls moeten doorpakken en boven de $31k komen, anders komen de bears terug om de koers weer onder de $30k te dwingen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $589 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,23%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels bullish. Opmerkelijk waren onder meer Ethereum (ETH, 8,2%), Cardano (ADA, 7,9%), Dogecoin (DOGE, 6,9%), Polygon (MATIC, 4,8%), Solana (SOL, 3,4%), Polkadot (DOT, 4,8%), Litecoin (LTC, 4%), Avalanche (AVAX, 2,6%), Chainlink (LINK, 6,3%), Uniswap (UNI, 6,9%) en Cosmos (ATOM, 6,4%), Arbitrum (ARB, 20,3%).

Arbitrum koers grafiek 

FTX wil herstarten na terugwinning van $7,3 miljard aan activa

FTX, de failliete beurs voor digitale activa, is terug in het nieuws met een enigszins positieve ontwikkeling. Advocaten die de activa van het bedrijf vertegenwoordigen voor een potentieel herstelplan verklaarden dat het bedrijf ruwweg $7,3 miljard aan activa heeft teruggekregen. Nog maar een paar maanden geleden werd door het bedrijf een bedrag van $4,3 miljard aangehaald en nu is het bedrag gestegen tot boven de $7,3 miljard.

De timing van de plotselinge toename van de activa van de beurs is echter wat verdacht, omdat het samenvalt met de laatste fase van prijsherstel op de cryptomarkt, waardoor de Bitcoin weer boven de $30k uitkomt, na een meerjarig dieptepunt van $15,5k in november vorig jaar. Dit betekent dat de advocaten wachtten op een stijging van de crypto alvorens in te stemmen met financiële compensatie. Eenvoudig gezegd, ze hebben de crypto-activa niet om terug te geven aan hun cliënten, dus zullen ze proberen de getroffenen fiatvaluta equivalente bedragen te geven, zodra die hoog genoeg zijn.

De autoriteiten moeten het herstelplan van FTX dus goed in de gaten houden en een onderzoek instellen als er vals spel wordt geconstateerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram