Skip to main content

Bitcoin nieuws

FTX herrijst uit de as met $ 7,3 miljard aan herstelde activa

Net toen we dachten dat de crypto-industrie klaar was om verder te gaan na het rampzalige jaar 2022, steekt het verleden opnieuw de kop op. Woensdag onthulde de advocaat van de failliete en in ongenade gevallen crypto-exchange FTX tijdens een hoorzitting van de faillissementsrechtbank in Delaware dat de beurs meer dan $ 7,3 miljard aan contanten en crypto-activa heeft teruggevorderd. Er werd gemeld dat de recente stijging van de cryptoprijzen heeft bijgedragen aan het opblazen van de waarde van die activa. Sinds het begin van het jaar hebben Bitcoin en Ethereum respectievelijk 85% en 75% gewonnen.

 

Maar dat was niet het nieuws dat cryptohandelaren het meest schokte. De advocaat van FTX onthulde ook dat de beurs in gesprek is om in de nabije toekomst te heropenen. FTX is bevroren in de faillissementsrechtbank na de aanklacht tegen oprichter Sam Bankman-Fried. Gebruikersactiva zijn vergrendeld op de beurs zonder enige indicatie van wanneer ze beschikbaar kunnen zijn voor opname. Alleen Japanse gebruikers hebben hun activa kunnen opnemen vanwege de strikte crypto-regelgeving van het land.

Gaat FTX heropenen?

Hoewel dit als een mogelijke oplossing werd aangeboden, gaf de advocaat van FTX ook toe dat er veel extern kapitaal en investeringen voor nodig waren. Een ander probleem is of handelaren het platform opnieuw zouden gebruiken. Het merk is aangetast en hoewel SBF niet de leiding zou hebben, is de schade waarschijnlijk al aangericht. Vooral in een branche die de afgelopen jaren zoveel wantrouwen en mislukkingen heeft gezien.

Er waren zeker een paar handelaren die probeerden te profiteren van het nieuws. Het FTX-token (FTT) schoot woensdag met meer dan 100% omhoog toen handelaren speculeerden over de heropeningsplannen van de beurs. Twitter-account Altcoin Daily (@AltcoinDailyio), dat 1,3 miljoen volgers heeft, vroeg waarom FTT in prijs steeg (https://twitter.com/AltcoinDailyio/status/1646221956948303873).

tweet 

Het lijkt er echter op dat handelaren tot bezinning zijn gekomen. Terwijl Bitcoin en Ethereum bleven stijgen, trok FTT zich donderdag met 20% terug en is op het moment van schrijven weer onder de $ 2,00.

FTT koers grafiek 

Als FTX zijn deuren zou heropenen, zou dat een interessante rimpeling zijn in wat al een paar bewogen jaren in de branche zijn geweest. Het bedrijf werkt ook aan een Chapter 11-faillissementsplan, waardoor FTX uit het faillissement kan komen. Of het nu heropent of niet, één ding is duidelijk: Sam Bankman-Fried zal er geen deel van uitmaken aangezien hij, in afwachting van zijn proces, onder huisarrest blijft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram