Skip to main content

Bitcoin nieuws

Tesla lijdt $500 miljoen verlies na verkoop van BTC in november

directeur Tesla 

Bitcoin handelt rond $30,4k op het moment van schrijven, na een bullish periode waarin de koers de $31k weerstand raakte en weer naar beneden kwam. Bitcoin probeert zich los te maken van de ketenen rond het prijsniveau van $30k, maar de vooruitgang is over het algemeen traag. Andere cryptocurrencies hadden een beter optreden dan BTC zelf, want zij behaalden enkele kleine winsten. Daarover verderop meer.

Ander nieuws: Tesla's verkoop van Bitcoin in 2022 is nu een fout van een half miljard dollar. De beslissing was niet vanwege een gebrek aan vertrouwen in het Bitcoin-netwerk, maar liquiditeit gedreven, aldus Musk zelf. Toen de Bitcoins werden verkocht, goed voor een enorme 950 miljoen dollar, was de digitale munt echter een stuk minder waard en deze reserves zouden honderden miljoenen dollars meer waard zijn geweest als het bedrijf ervoor had gekozen ze te houden. Daarover verderop meer.

De middelgrote crypto-exchange Bitrue heeft een omvangrijke hack meegemaakt waarbij voor meer dan 24 miljoen dollar aan digitale valuta werd gestolen. Het bedrag vertegenwoordigde 5% van de totale reserves van de exchange en het kan moeilijk worden voor het management van het bedrijf om alle betrokkenen te compenseren. De topmanagers beweren echter dat ze dat zullen kunnen bereiken. De hack zelf was gerelateerd aan een van de hot wallets van de digitale valuta beurs. Tot de gestolen tokens behoorden Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), Shiba Inu (SHIB) en verschillende andere minder opvallende digitale valuta. Dit is niet de eerste cyberdiefstal voor Bitrue, want het verloor bijna $ 5 miljoen aan Cardano (ADA) in een andere hot-wallet-aanval in 2019.

Bitcoin koers stabiel op $30,4k

Bitcoin handelt zijwaarts op ongeveer $30,4k bij het ter perse gaan. De cryptocurrency is terug onder de $30,5k na een pittige, maar kortstondige beweging naar $31k eerder vandaag.

De laatste 36 uur begon met de Bitcoin koers op ongeveer $30,5k en begon onmiddellijk te dalen. Het bereikte een dieptepunt van bijna $30,2k binnen een uur, maar handelde de volgende uren zijwaarts rond die waardering. Om 2:30 uur in de ochtend begon Bitcoin abrupt te stijgen en kwam boven $30,8k in een aanzienlijke bullish candle. De beweging zelf stagneerde echter een paar uur rond de $30,8 voordat hij om 8:30 uur werd hervat. De koers begon weer gestaag te stijgen en bereikte maar liefst $30,95k, waarmee op verschillende cryptocurrency exchanges effectief het $31k-niveau werd bereikt. Bitcoin kon echter niet doorzetten en de beren trokken de koers terug naar $30,8k. De daaropvolgende uren handelde de digitale munt zijwaarts, voordat hij om 14.30 uur in de middag begon te dalen. De cryptocurrency daalde verschillende keren in de uren daarna en sloot op een lager koerspunt dan het begin van de dag @30,3k.

De aanval van Bitcoin op de prijsweerstand van $31k werd verwacht. De cryptocurrency slaagde erin het $31k-niveau te benaderen, maar slaagde er niet in de kans te benutten en de deal te bezegelen. Het is sindsdien teruggevallen naar het $30,3k niveau. De stieren doen er goed aan om het $ 30k-niveau vast te houden, maar een kleine consolidatie hier zou zeker gezond zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $586 miljard en zijn aandeel in de cryptomarkt was 47,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten gemengd beeld zien

Andere crypto koersen lieten de afgelopen 24 uur een gemengd beeld zien. Opmerkelijke koersbewegingen waren onder meer te zien bij Ethereum (ETH, -0,5%), Cardano (ADA, 2,2%), Polygon (MATIC, -2%), Chainlink (LINK, -1,4%) en Cosmos (ATOM, 1,5%).

ADA koers grafiek 

Tesla verliest $500 miljoen door het niet vasthouden aan BTC in 2022

Tesla verkocht 75% van zijn multi-miljard dollar Bitcoin-voorraad in 2022. Destijds verklaarden sommige crypto-sceptici dat het was omdat Elon Musk niet in de digitale valuta geloofde, maar de Tesla CEO verklaarde stellig dat het was omdat het bedrijf liquiditeit nodig had. De prijspunten waarop het bedrijf verkocht lagen beneden $20k, vooral de laatste, ondanks het feit dat de crypto naar verluidt voor $36k werd aangeschaft.

Nu de Bitcoin koers weer boven $30k staat, heeft het bedrijf technisch gezien $500 miljoen verloren voor het niet HODLen in slechte tijden. Uiteraard lagen liquiditeitsproblemen aan de basis van de beslissing, maar toch, het gebeurde.

Het gaat niet goed met Tesla: de aandelenkoers staat onder druk en de verkoop ziet er op papier niet goed uit. Musk krijgt vooral kritiek vanwege zijn controversiële bewind als CEO van Twitter, dat naar verluidt ook veel van zijn tijd in beslag neemt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram