Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - De cryptowinter lijkt voorgoed voorbij, de weg omhoog is weer gevonden

Cryptocurrency nieuws 

Het lijkt erop dat de cryptowinter deze keer eindelijk voorgoed voorbij is. De Bitcoin prijs is voor het eerst in bijna een jaar tijd ruim boven de $30.000 gestegen, en altcoins volgen niet alleen de koers van BTC, maar veel alternatieve cryptocurrencies zijn zelfs in staat om Bitcoin te overtreffen. De situatie op de altcoin markt wordt super spannend, dus laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante altcoin nieuwtjes van de afgelopen week!

Bitcoin stijgt tot boven $30.000, Ethereum overtreft de markt

De Bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 7 dagen gestaag gestegen. In de afgelopen week is de BTC-prijs met meer dan 8% opgelopen, waardoor de grootste cryptocurrency ter wereld eindelijk boven het niveau van $30.000 uitkwam. Met andere woorden, BTC heeft nu een hoogtepunt van 10 maanden bereikt en handelt op het hoogste niveau sinds juni vorig jaar. Het niveau van $30.000 is psychologisch gezien uiterst belangrijk, omdat het de koers is waarop Bitcoin stond, vlak voordat de recente bearmarkt begon.

Natuurlijk is Bitcoin nog steeds de grootste cryptocurrency ter wereld, en na de recente prijsstijging is het zelfs de 10e grootste activa ter wereld in het algemeen, met een market cap van meer dan 585 miljoen dollar. Maar als het gaat om de pure groeisnelheid, wordt Bitcoin voorbijgestreefd door Ethereum (ETH).

In de afgelopen 7 dagen is de ETH koers met bijna 13% gestegen tot meer dan $2.100. De belangrijkste reden voor de uitstekende prestatie van Ethereum is de recente release van de langverwachte Ethereum Shanghai hard fork.

De Shanghai hard fork, ook wel "Shapella" genoemd, is donderdag vrijgegeven. De upgrade stelt ETH-beleggers eindelijk in staat om de fondsen die ze eerder hebben gestaked, op te nemen. Hoewel het staken van Ethereum onmiddellijk mogelijk werd na de overgang van ETH naar Proof of Stake in 2022, was het tot nu toe niet mogelijk om zowel de gestakede ETH als de stake-beloningen op te nemen. 

Onmiddellijk nadat de Shanghai upgrade live ging op het Ethereum mainnet, haastten beleggers zich om hun staking rewards op te nemen. Volgens on-chain statistieken werd in de eerste 30 minuten na de release van Shanghai voor $10 miljoen aan ETH opgenomen.

Ethereum koers grafiek 

Ripple werkt samen met Montenegro aan een nieuwe digitale munt

Ripple Labs heeft aangekondigd dat het een partnerschap aangaat met de Centrale Bank van Montenegro om de potentiële voordelen van digitale valuta voor de economie van het land te onderzoeken en uiteindelijk een eigen op blockchain gebaseerde munt te ontwikkelen. Dit partnerschap zal waarschijnlijk zeer belangrijk worden voor de crypto-industrie in het algemeen, omdat het zou kunnen bewijzen dat zelfs kleine landen hun economie kunnen ondersteunen door een eigen digitale munt te bouwen.

Dankzij het partnerschap met Ripple zal Montenegro de voordelen van digitale valuta kunnen verkennen, zoals het verlagen van de transactiekosten, het vergroten van de financiële inclusie en het verbeteren van de efficiëntie van het financiële systeem van het land. Dit initiatief past in de bredere trend dat centrale banken wereldwijd de ontwikkeling van hun eigen digitale valuta's onderzoeken. Dit partnerschap kan ook de weg vrijmaken voor andere kleine landen om dit voorbeeld te volgen en hun eigen CBDC's te ontwikkelen.

Het besluit van Montenegro is vooral interessant omdat het land de euro als wettig betaalmiddel gebruikt, en de Europese Unie bekend staat om haar werk aan de digitale euro. Desondanks heeft Montenegro besloten ook zelfstandig zijn unieke digitale munt na te streven. Ondanks dit belangrijke partnerschap is de prijs van XRP de afgelopen week slechts met 3% gestegen.

XRP koers grafiek 

FTX wint meer dan $7 miljard aan crypto terug

De in ongenade gevallen crypto-beurs FTX heeft meer dan $7 miljard aan crypto-activa teruggekregen, zoals de advocaat van het bedrijf, Andy Dietderich, woensdag onthulde tijdens een hoorzitting bij een faillissementsrechtbank. Wat nog interessanter is, is dat ondanks het feit dat het FTX-schandaal de geloofwaardigheid van het bedrijf bijna volledig heeft geruïneerd, Dietderich ook heeft gesuggereerd dat de FTX exchange in de nabije toekomst misschien "opnieuw wordt opgestart".

Hoewel het nog niet duidelijk is of FTX de gerecupereerde activa zal gebruiken om zijn schuldeisers terug te betalen of om het platform opnieuw op te starten, werkt het bedrijf blijkbaar aan een Chapter 11 plan dat tegen juli klaar zou moeten zijn. Het Chapter 11 plan zal naar verwachting aangeven hoe de beurs een faillissement kan vermijden. Dit plan zal vrijwel zeker extra externe financiering vereisen, maar zelfs als FTX de fondsen kan vinden, is het onduidelijk of beleggers geïnteresseerd zullen zijn in het storten van hun activa op een platform met een volledig geruïneerde geloofwaardigheid.

Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat FTX ooit zijn oude glorie zal herstellen, heeft de markt positief gereageerd op het nieuws. In de afgelopen week is de prijs van FTX's native FTT token met meer dan 62% gestegen.

FTT koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram