Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt wat terug en Trump doet uitspraak over valutaoorlog

nucleaire intploffing met hoofd Trump 

Bitcoin handelde de afgelopen dagen zijwaarts, aangezien de beweging boven de $30.000 geen verdere rally heeft veroorzaakt. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 29,9k, na vannacht licht te zijn gezakt. Altcoins laten over het algemeen een gemengd beeld zien. Daarover verderop meer.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft het verlies van de VS in een valutaoorlog met China vergeleken met een nederlaag in een wereldoorlog. De Amerikaanse regering probeert verwoed de status van de Amerikaanse dollar als de primaire reservevaluta van de wereld te herstellen. Daar is de afgelopen maanden een fikse deuk in gekomen doordat het zijn status als de "petro-dollar" verloor. Trump gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met Fox News. Daarover later meer.

Elon Musk, CEO van Tesla en Twitter, heeft opnieuw AI-scepticisme geuit. Hij tweette dat het potentieel voor een AI-programma om de beschaving te vernietigen aanzienlijk is. In zijn gebruikelijke flamboyante, overdreven stijl bevestigde Musk dat iedereen die denkt dat de gevaren van AI om de wereld over te nemen en de mensheid te vernietigen 0% is, een idioot is. Musk heeft naar verluidt geïnvesteerd in AI-chatbot ChatGPT en zijn moederbedrijf OpenAI. Maar nu blijkt dat hij met zijn eigen AI-initiatief de grote taalmodule een nieuwe draai wil geven.

Bitcoin koers stabiel rond $ 30.000

Bitcoin handelt zijwaarts rond de $30.000 waardering. Het blijft consolideren, ondanks het plaatsen van een nieuw hoogste punt in 10 maanden. Het lijkt erop dat de cryptocurrency een pauze neemt en weer even een periode van lagere volatiliteit in gaat.

De afgelopen 36uur begonnen met de BTC koers rond de $30.28k. Het handelde gisteren een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond deze waarde zonder dat er op enig moment een grote verandering in de prijs werd gemeld. De koers bleef gedurende deze periode binnen $ 150 van deze waardering en vertoonde een volatiliteit van minder dan 0,5%, wat gewoon ongelooflijk laag is voor de digitale valutascène. Rond middernacht zakte de koers toch wat verder weg tot $29.900.

Bitcoin bevindt zich nu rond historisch lage volatiliteitscijfers en dat zou het teken kunnen zijn van een naderende storm. Wat er vaak gebeurt, is dat de digitale valuta een paar dagen extreem stabiel wordt, waardoor beleggers een vals gevoel van stabiliteit krijgen. Dit wordt dan onmiddellijk gevolgd door een grote prijsbeweging in een van beide richtingen die de toon zetten voor de nabije toekomst. Het valt nog te bezien in welke richting Bitcoin zal gaan zodra dat omslagpunt zich voordoet. De bulls bevinden zich momenteel in een sterkere positie, maar de bears kunnen ook terugslaan als het marktsentiment een verdere opwaartse beweging niet rechtvaardigt. De bulls richten zich op de weerstand van $31.000 en de bears zullen proberen de koers onder de $29.000 te krijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 587 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De enige opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Binance Coin (BNB, 3,1%), Dogecoin (DOGE, 2.9%), Solana (SOL, 3,5%), Litecoin (LTC, 2,9%), Avalanche (AVAX, 6,2%) en Cosmos (ATOM, -1,9%).

AVAX koers grafiek 

Donald Trump vergelijkt het verliezen van de valutaoorlog met het verliezen van een wereldoorlog

De voormalige president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump, heeft de huidige Amerikaanse president Joe Biden onder de loep genomen en verklaard dat de VS momenteel de oorlog om de Amerikaanse dollar aan het verliezen is en als dat gebeurt, zal het vergelijkbaar zijn met het verliezen van een wereldoorlog.

Hij zei:

“Iran werkt samen met Saoedi-Arabië via China. En China neemt het over… En ik hoorde een paar mensen zeggen: ‘Nou, we zullen nooit de dollarstandaard verliezen.’ Maken ze een grapje?..., China wil de standaard veranderen, de valutastandaard. En als dat gebeurt, is dat alsof je een wereldoorlog verliest. We zullen een tweederangs land zijn”

Hoewel de status van de dollar erg belangrijk is voor de VS, is het belangrijk op te merken dat het alleen de status van het land als de wereldwijde economische supermacht zal beïnvloeden. Een wereldoorlog is een veel serieuzere zaak, aangezien de laatste resulteerde in het verlies van levens van 70 miljoen mensen en daarnaast nog eens 200 miljoen gewonden opleverde, terwijl het tientallen economieën volledig verwoestte. Kortom, een beetje een ongelukkige vergelijking van de heer Trump.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram