Bitcoin vindt steun op $29.100 terwijl altcoins grotendeels stabiel blijven

Bitcoin munt 

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts rond het niveau van $29,7k na gisteren kortstondig te zijn gezakt naar $ 29,1k. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie staat licht onder druk, omdat verdere koerswinsten boven $30k moeilijk bleken, wat resulteerde in dit kleine, prikkende koersverlies. Altcoins daarentegen bleven grotendeels stabiel en wisten de neerwaartse druk beter van zich af te schudden dan Bitcoin. Daarover verderop meer.

De voortdurende kruistocht van de SEC tegen de cryptosector gaat een nieuwe fase in. Na Binance te hebben aangeklaagd wegens illegale effectenaanbieding, heeft de toezichthouder zijn ogen nu gericht op een kleiner doelwit; de beurs Bittrex. Daarover verderop meer.

Maar aan de andere kant hebben veel pro-cryptowetgevers in het Amerikaanse Congres nu genoeg van de capriolen van de SEC. Vertegenwoordiger Warren Davidson heeft in het Huis van Afgevaardigden wetgeving ingediend om de bevoegdheden van de voorzitter van de SEC af te schaffen en in plaats daarvan het bestuur van de commissie deze bevoegdheden te geven, zodat er een einde komt aan de onevenwichtige controle van de werkzaamheden die door dit ene bureau wordt uitgeoefend. Het wetsvoorstel zal waarschijnlijk niet worden aangenomen, ook al heeft de Republikeinse partij, die niet veel op heeft met te veel gecentraliseerde macht, de leiding. Het toont echter aan dat er in de nabije toekomst een opstand tegen een autocratische SEC in het verschiet ligt.

Paxful CEO Ray Youssef heeft aangekondigd dat 88% van de rekeningen op de uitgeputte beurs zijn hersteld en weer toegang hebben gekregen tot hun fondsen. De zet is bizar omdat het platform momenteel midden in een juridische strijd zit tussen hem en medeoprichter Artur Schaback. De rechtbank kan bezwaar maken tegen deze plotselinge zet en Youssef straffen, maar de gebruikers hebben hun tegoeden teruggekregen en dat zou kunnen leiden tot een golf van steun voor de jonge ondernemer.

Bitcoin trekt zich terug naar $29,1k

Bitcoin trok zich gisteren in stappen terug naar het steunniveau van $29,1k. De cryptocurrency voelt wat druk nu de beweging boven $30k niet zo soepel verliep als gehoopt.

De afgelopen 36 uur begon met de BTC koers op ongeveer $30,4k. Het handelde slechts korte tijd zijwaarts voordat het om 2 uur 's nachts wat verliezen begon te boeken. De cryptocurrency stopte rond $29,9k, net onder de belangrijke $30k steun. Het handelde zijwaarts rond deze waarde voor een groot deel van de rest van de dag. Om 13.20 uur in de middag begon de Bitcoin koers verder te dalen. Hij vormde een basis rond $29,1k en is sindsdien weer wat hersteld naar $29,7k.

Het is begrijpelijk dat Bitcoin zich terugtrekt naar het prijsniveau tussen $29k en $30k. De digitale munt slaagde er niet in te profiteren van een grote marktbeweging boven $30k en de beren hebben de munt nu teruggetrokken tot onder dit belangrijke niveau. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor het bepalen van de onmiddellijke toekomst van de cryptocurrency. Als de beren verdere bullish vooruitgang in toom kunnen houden, zal de koers waarschijnlijk terugzakken tot onder $29k. Als de stieren effectief boven de $31k kunnen komen, zal het marktsentiment opnieuw in hun voordeel omslaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 571 miljard dollar en het aandeel van Bitcoin in de cryptomarkt bedroeg 46,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere crypto koersen bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke prijsbewegingen waren te zien bij Binance Coin (BNB, -0,8%), Ripple (XRP, 0,5%), Cardano (ADA, 0,4%), Polkadot (DOT, 1,7%), Litecoin (LTC, 3,2%), Shiba Inu (SHIB, 1,4%), en Cosmos (ATOM, 0,3%).

Litecoin koers grafiek 

SEC beschuldigt Bittrex van illegale effectenhandel

De Amerikaanse SEC heeft cryptobeurs Bittrex aangeklaagd voor het bedrijven van ongeregistreerde effectenhandel en heeft zes genoteerde cryptocurrencies op de beurs als zodanig betiteld. Dit toont aan dat de SEC er helemaal voor gaat in deze zaak en hun pogingen om de grote spelers van de cryptosector aan te pakken zullen in de nabije toekomst niet verminderen.

De toezichthouder verklaarde:

"De actie van vandaag houdt niet alleen Bittrex verantwoordelijk voor wangedrag dat volgens ons beleggers in gevaar bracht, maar moet ook een boodschap sturen naar andere niet-conforme cryptomarkt-intermediairs om de federale effectenwetten te volgen of verantwoordelijk te worden gehouden voor hun schendingen."

De SEC is al verwikkeld in directe rechtszaken tegen verschillende top cryptocurrencies en exchanges. Het gaat onder meer om Ripple Labs voor de verkoop van zijn digitale munt XRP, Binance voor illegale derivaten en effecten en nu Bittrex. De toezichthouder op de effectenhandel gaat voluit tegen de cryptosector, maar heeft in deze strijd tot nu toe nog geen grote juridische overwinning kunnen boeken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram