Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt plots met $1000 naar beneden

Bitcoin koers crasht

De Bitcoin koers is gekelderd vanochtend toen de koers een rode verticale streep trok in de grafiek en in een kwartier tijd ruim met $1000 daalde. De koers vond wat steun op $ 29k en veerde daar wat van op, maar het is de vraag of deze steun zal houden, gezien het geweld waarmee de koers nu naar beneden kwam. Altcoins waren ook over een breed front lager in navolging van Bitcoin. Daarover verderop meer.

De voormalige NBA-superster en publieke persoonlijkheid Shaquille O'Neal wordt ook aangeklaagd in een class action-rechtszaak tegen beroemdheden die de frauduleuze FTX-exchange promootten. FTX zorgde voor een enorme reclamegolf in 2021-22 en haalde verschillende A-lijst sporters binnen om het te promoten, waaronder O'Neal. Daarover verderop meer.

De CEO van Coinbase verklaard dat de exchange enkele jaren in regelgevende strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zou kunnen zitten. Het belangrijkste handelsplatform voor cryptocurrency ontving vorige maand een “Wells notice” van de effectentoezichthouder, maar het debat over de vraag of het al dan niet jurisdictie heeft over digitale valutazaken is nog lang niet voorbij. De SEC heeft rechtszaken lopen tegen Ripple's digitale activa XRP en andere grote exchangeplatforms zoals Bittrex en Binance. Geen van deze rechtszaken staat op het punt beslist te worden en daarom gelooft Coinbase dat het de komende jaren vast zal zitten in deze aflevering van rechtszaken en gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving. De crypto-handelsplatforms eisen een duidelijke reeks regels van de Amerikaanse overheid en zijn ontevreden over de recente hardhandige tactieken van de SEC. Er is geen duidelijk juridisch precedent of wetgeving die de federale organisatie in staat stelt om wetten te handhaven m.b.t. digitale activa. De SEC is van mening dat alle digitale activa, behalve Bitcoin, effecten zijn en daarom bij haar moeten worden geregistreerd en dat de handel onder haar jurisdictie valt. Het heeft echter niet veel juridisch precedent om het af te dwingen. De SEC-voorzitter Gary Gensler werd onlangs berispt door Patrick McHenry, voorzitter van het Financial Services Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, voor het bestraffen van crypto-exchanges, ondanks dat er geen duidelijke wetgeving is op dat gebied. Aangezien het Huis nu wordt gedomineerd door een enigszins pro-crypto Republikeinse Partij, kan het voor de SEC een beetje moeilijk worden om door te gaan met deze havikachtige houding.

Bitcoin crasht met $1000 naar beneden

Bitcoin was gisteren enigszins hersteld tot boven $ 30k, maar kon deze winst niet vasthouden. Het is de laatste dagen pijnlijk duidelijk geworden dat een beweging verder naar boven er op korte termijn niet in zit. Dit is dan ook waarschijnlijk wat de sterke reactie naar beneden toe heeft veroorzaakt vanochtend. Momenteel vindt de BTC koers steun rond $ 29k, maar het is de vraag of die steun zal houden de komende dagen. De kans is groot dat we nog wat verder naar beneden zullen moeten voordat deze correctie voorbij is.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen dalen

Andere crypto koersen gingen, zoals gezegd,  de afgelopen 24 uur flink lager. Enkele verliezers waren Ethereum (ETH, -5,3%), Ripple (XRP, -4,4%), Cardano (ADA, -5,8%), Dogecoin (DOGE, -6,3%), Polkadot (DOT, -6%), Litecoin (LTC, -6,7%), Chainlink (LINK, -4,5%) en Uniswap (UNI, -5%) ).

 Ethereum koers grafiek

In ander nieuws….

Shaquille O'Neal diende in class action-rechtszaak tegen FTX

Shaquille O'Neal, de beroemde ex-basketbal-ster die nu tv-persoonlijkheid / komiek is geworden, is aangeklaagd om zijn rol in de promotie van de failliete FTX-exchange. O'Neal was een van de publieke persoonlijkheden die het frauduleuze bedrijf krachtig promootte.

Onder hen waren filmster Matt Damon, NFL-ster Tom Brady en de huidige NBA-superster Steph Curry.

De aantijging is dat de promotie van deze grote namen invloed heeft gecreëerd voor FTX dat voormalig CEO Sam Bankman-Fried misbruikte voor zijn illegale praktijken.

Hoewel veel van deze mensen misschien niet veroordeeld zullen worden door de rechtbank, zou het een goed precedent kunnen scheppen voor beroemdheden die duistere bedrijven promoten zonder ze zelfs maar te begrijpen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram