Bitcoin keldert meer dan 4% in de laatste 24 uur

Bitcoin munt met op achtergrond rode dalende pijl in grafiek 

In een verrassend scherpe omkering van de recente rally zagen de cryptomarkten woensdagochtend vroeg een plotselinge correctie. Na het grootste deel van de afgelopen week boven het prijsniveau van $30.000 te hebben doorgebracht, werd Bitcoin plotseling verkocht in een reeks van lange liquidaties die 's werelds grootste crypto binnen enkele minuten de nek omdraaiden.

Bitcoin koers Bron: TradingView.com 

Een van de grootste transacties leek te komen van een Bitcoin Whale op Binance. De ongewoon grote verkooporder veegde onmiddellijk meer dan 25 miljoen dollar aan Bitcoin-futures weg. De daaropvolgende schok stuurde Bitcoin naar zijn laagste prijs sinds 10 april, wat leidde tot een mini-market sell-off. De cryptoprijzen proberen nog steeds stabiliteit te vinden na zo'n plotselinge en schokkende daling.

 

Hoewel liquidaties deel uitmaken van cryptospeculatie, wezen veel crypto-influencers erop dat een terugval gezond is. Crypto Kaleo (@CryptoKaleo) suggereerde aan hun meer dan 581.000 volgers dat de pullback nog steeds binnen bereik was voor Bitcoin en dat dips cadeautjes zijn voor cryptostieren. (Tweet hier: https://twitter.com/CryptoKaleo/status/1648386384367853572)

Tweet Kaleo

Zullen de cryptomarkten opveren?

Bitcoin was niet het enige cryptoproject dat plotseling daalde. Ethereum verloor de afgelopen 24 uur 6,4%, terwijl XRP, Solana, MATIC, Avalanche en Litecoin allemaal tussen 5% en 10% verloren. Hoewel de prijzen zich stabiliseren na de flash crash, is het een indicatie van hoezeer de cryptomarkten nog steeds gebonden zijn aan de wereldwijde macro-economische omgeving. Sommigen hebben erop gewezen dat de plotse daling van de Bitcoin koers samenviel met de aankondiging van een hogere inflatie in het VK voor de maand maart.

Terwijl de inflatie in andere grote economieën zoals de VS en Japan blijft dalen, zag het VK een onverwachte ommekeer in zijn inflatiecijfer. De inflatie bleef boven de 10% op jaarbasis, doordat de prijzen van basisconsumptiegoederen hoog blijven. De inflatiepiek zorgde voor een bearish sentiment op de wereldwijde aandelenmarkten, en het lijkt erop dat ook de cryptomarkten niet gespaard bleven.

Op het moment van dit schrijven staat Bitcoin onder $29.000 en Ethereum onder $2.000. Voor de sell-off van woensdag noteerden Bitcoin en Ethereum hun hoogste koersen in maanden. Door de rally aan het begin van het jaar presteerden de crypto's in dezelfde periode veel beter dan aandelen. Breuken in het wereldwijde banksysteem en een dreigende recessie blijven redenen voor beleggers om zich te wenden tot hedges tegen de aanhoudende marktvolatiliteit. Niet toevallig nadert de goudprijs opnieuw zijn all-time highs en heeft naast Bitcoin een soortgelijke rally meegemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram