Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - ETH koers daalt, maar fundamenteel zit het goed

Cryptocurrency nieuws 

In de crypto-industrie wordt een plotselinge prijspiek vaak gevolgd door een even snelle correctie. Deze keer was de situatie niet anders, met Bitcoin die terugkeerde naar ongeveer $ 27.000 kort nadat de BTC prijs voor het eerst in maanden $ 30.000 overschreed. Uiteraard hebben de altcoin koersen de koers van Bitcoin gevolgd en eindigen bijna alle alternatieve cryptocurrencies de week in het rood. Desondanks blijven de meeste crypto-investeerders optimistisch omdat de fundamenten van het blockchain-ecosysteem elke dag sterker worden. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar een selectie uit het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week! 

Ethereum wist de winst van de recente rally, maar de ETH-fundamenten worden sterker

De grootste altcoin op de markt heeft nu alle koerswinsten teruggegeven die volgden op de succesvolle lancering van de langverwachte Shanghai hard fork. In de afgelopen dagen is de ETH koers met bijna 13% gedaald ten opzichte van een hoogtepunt op dinsdag van $2.118, en keerde terug naar het niveau van voor de rally. 

De Shanghai hard fork die op 12 april werd gelanceerd, was de laatste stap in de transformatie van Ethereum naar een volledig functioneel Proof-of-Stake (PoS)-netwerk. Shanghai maakte opnames van ingezette ETH mogelijk en veroorzaakte een onmiddellijke piek in de Ethereum koers. De enorm succesvolle release van de upgrade was echter niet genoeg om te voorkomen dat ETH een aanzienlijke prijsdaling zou krijgen.

Ondanks de plotselinge correctie zijn de meeste experts ervan overtuigd dat de Shanghai hard fork op de lange termijn enorm zal bijdragen aan het succes van Ethereum. Volgens Kiln, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van staking-oplossingen voor institutionele beleggers, groeit het aantal investeerders dat geïnteresseerd is in het staken van Ethereum snel.

Uit het onderzoek van Kiln blijkt dat 68% van de ETH-investeerders heeft gezegd dat ze van plan waren om te beginnen met staken of hun ingezette bedrag te verhogen. Kiln heeft ook een toename van 60% opgemerkt in nieuwe Ethereum-stakers en merkte op dat zelfs TradFi-instellingen (Traditional Finance) zonder eerdere blootstelling aan crypto geïnteresseerd zijn in het staken van Ethereum. Andere aanbieders van enterprise staking-oplossingen hebben een vergelijkbare trend waargenomen van toenemende belangstelling voor Ethereum-staking.

Ethereum koers grafiek

ApeCoin DAO doneert $1 miljoen aan Ethereum Development

ApeCoin (APE), de native cryptocurrency van het populaire Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-ecosysteem en een van de meest succesvolle altcoins van het afgelopen jaar, zal gaan bijdragen aan de ontwikkelingsinspanningen van Ethereum. ApeCoin DAO, de gedecentraliseerde organisatie die verantwoordelijk is voor APE, heeft besloten om $ 1 miljoen te doneren aan meerdere doelen die verband houden met de ontwikkeling van 's werelds populairste altcoin.

De gemeenschap van ApeCoin-houders stemde zeer positief voor een voorstel met een ironische naam: “I don’t hate apes, I just want them to fund public goods!” (Ik haat apen niet, ik wil gewoon dat ze publieke goederen financieren!) - een verwijzing naar een veelbesproken Tweet van de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin. Volgens de auteur van het voorstel is het belangrijkste doel "een gezamenlijke inspanning leveren om het Ethereum-ecosysteem rechtstreeks te ondersteunen". Het voorstel verklaart ook dat Ethereum een "publiek goed" is en dat het ETH-ecosysteem "profiteert van gedeelde verantwoordelijkheid en collectieve waardering".

Nu het voorstel is goedgekeurd door de gemeenschap van APE-houders, zal $ 300.000 aan crypto worden gedoneerd aan ETHGlobal, en de resterende $ 700.000 zal worden verdeeld over 11 hackathons en 5 initiatieven van algemeen belang, allemaal gericht op het ondersteunen van Ethereum-ontwikkelaars.

Apecoin koers grafiek 

Ripple Whales beginnen grote hoeveelheden XRP te bewegen in afwachting van een oordeel van de rechtbank

Net als bijna elke andere altcoin op de markt, is ook de prijs van XRP de afgelopen 7 dagen sterk gedaald, waarbij bijna 13% van de marktwaarde van XRP in de afgelopen week verloren is gegaan. On-chain analisten wijzen er echter op dat XRP-walvissen enorme hoeveelheden van de populaire altcoin begonnen te verplaatsen, wat een signaal zou kunnen zijn dat er binnenkort een enorme XRP-rally zou kunnen plaatsvinden.

Een van de grootste recente XRP-transacties gerapporteerd door Whale Alert vond plaats op woensdag 19 april, toen 30.700.000 XRP ter waarde van meer dan $ 15 miljoen werd verplaatst van de Bitso exchange naar een niet-geïdentificeerde wallet. Transacties als deze betekenen meestal dat walvissen crypto verzamelen en deze van de beurzen verwijderen voorafgaand aan een verwachte prijsrally.

In het geval van XRP kan de toename van walvisactiviteit te maken hebben met het feit dat de rechtszaak van de SEC tegen Ripple eindelijk een doorbraak nadert. Volgens John E. Deaton, een advocaat die gespecialiseerd is in cryptocurrency, zal rechter Torres klaar zijn om de beslissing van het kort geding binnen de komende maand bekend te maken.

Ripple koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram