Beroemd econoom voorspelt opnieuw Bitcoin koers van $100.000

Bitcoin logo boven een lange rechte weg 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $27,5k op het moment van schrijven na een stabiele laatste 24 uur in totaal. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie stabiliseert na een paar dagen van flinke verliezen. Altcoins waren in de loop van de dag ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

De beroemde auteur en econoom Robert Kiyosaki heeft verklaard dat het belang van Bitcoin in de nabije toekomst zal toenemen vanwege de valutaoorlogen die over de hele wereld gaande zijn. Hij is een bekende Bitcoin-stier en voorspelde dat de digitale valuta kan oplopen tot $100.000. Daarover later meer.

Sam Bankman-Fried , de in ongenade gevallen voormalige CEO van FTX , heeft moeite om zich aan de nieuwe strikte borgtochtvoorwaarden van de rechtbank te houden. De rechtbank heeft een nieuwe set smartphones besteld voor de ouders van de voormalige CEO, die een belangrijke rol speelden bij het verkrijgen van een borgsom van meer dan $ 100 miljoen. Nu staan ze zelf onder toezicht van de rechtbank en moeten ze telefoons gebruiken die elke vijf minuten een foto van de gebruiker opnemen. SBF, zoals de voormalige FTX-CEO bekend staat, pleit voor uitstel voordat deze drastische maatregel ten aanzien van zijn borgstellers wordt doorgevoerd.

Bitcoin koers stabiel op $ 27,5k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 27,5k na een kalm einde van het weekend. De cryptocurrency handelt zijwaarts na een matige week voor de bulls waarin de bears erin slaagden de trend een beetje om te keren en de koers terugtrokken nadat een mislukte beweging boven de $30.000 op korte termijn onhoudbaar werd.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $27,7k. De koers bleef de rest van de dag binnen $ 300 van deze waarde en toonde een groeiende acceptatie rond dit prijsniveau. De cryptocurrency probeerde eerder op de dag een sprong te maken naar de weerstand van $ 28.000, maar kon slechts oplopen tot $ 27.850. Verdere vooruitgang bleek moeilijk voor de digitale valuta. Het digitale activum zakte toen terug naar $ 27,6k en handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond die waarde. Om 16:45 uur 's middags probeerden de beren een comeback te maken, waardoor de stieren gedwongen werden de steun van $ 27,4k te verdedigen, wat ze ook deden. De dag eindigde met een patstelling rond de $27,5k.

De recente prijsdaling van Bitcoin vertoont nauwelijks tekenen van vertraging. De cryptocurrency heeft een zwak steunniveau gevonden van meer dan $ 27.000, maar het is verre van zeker of dat houdt. De beren zullen naar verwachting in de nabije toekomst opnieuw toeslaan als er de komende dagen geen onmiddellijk prijsherstel tot $ 29.000 wordt waargenomen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 532 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Cardano (ADA, -2,6%), Dogecoin (DOGE, -2,5%), Polygon (MATIC, -3%), Solana (SOL, -2,4%), Avalanche (AVAX, -2,8%), Chainlink (LINK, -2,2%) en Uniswap (UNI, -2,1%).

AVAX koers grafiek 

Econoom voorspelt $100k Bitcoin

De beroemde auteur van de bestseller Rich Dad, Poor Dad (1997) Robert Kiyosaki gaf opnieuw lovende kritieken over Bitcoin en verwacht dat het in de nabije toekomst $100.000 zal bereiken. Kiyosaki heeft de ondergang van de Amerikaanse dollar voorspeld als gevolg van de aanhoudende economische uitdagingen en heeft Bitcoin gepresenteerd als een legitieme waardeopslag in de komende turbulente tijd.

Kiyosaki tweette ten gunste van de digitale valuta en benadrukte het vermogen om economische schokken op te vangen zonder het toeziend oog van een staatsbank en de daarbij horende reddingspakketten. Over de hele wereld heeft het economische systeem zoveel fail-safes, verzekeringen en kwantitatieve versoepelingsprocedures en toch ligt Bitcoin voor ons en heeft dat allemaal niet nodig. Kiyosaki gelooft dat dit de kracht van Bitcoin is.

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, heeft gezegd dat de Amerikaanse regering alle nodige stappen zal ondernemen om de dominantie van de dollar te verzekeren. De USD lijdt onder een reeks recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten en het Verre Oosten die haar status als reservevaluta van de wereld bedreigen. Het is echter maar de vraag of ze daar in zullen slagen. Het zal moeilijk zijn om dit ingezette pad te verlaten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram