Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin overleeft daling naar $27.000 en SEC wint rechtszaak

SEC logo op muur 

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts rond het niveau van $ 27,3k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie overleefde eerder vandaag een prijsdaling tot het steunniveau van $ 27.000. Altcoins daarentegen waren aan het einde van de dag grotendeels stabiel. Daarover verderop meer.

Ander nieuws: de SEC heeft een zaak gewonnen tegen de prijsmanipulatie van een token door Hydrogen Technology Corp. De voormalige CEO van het bedrijf zal boetes tot $ 2,8 miljoen betalen voor deze onwettige daad. De zaak maakt deel uit van een groot aantal zaken tegen individuen en organisaties voor het manipuleren van de prijs van een digitaal token, vaak een kleinere, minder bekende, als onderdeel van een pump-and-dump opzet. Daarover verderop meer.

Crypto exchange Binance voert zijn inspanningen op om AI op zijn platform te integreren met de nieuwste integratie van ChatGPT in zijn systeem. Het handelsplatform heeft onlangs zijn nieuwe chatbot, Binance Sensei, onthuld om basishandelsadvies te geven aan gebruikers als onderdeel van een educatieve campagne. Het is duidelijk dat Binance Sensei de revolutionaire chatbot-mogelijkheden van ChatGPT zal integreren en gebruikers zal helpen crypto op een betere manier te begrijpen. Het AI-programma was de afgelopen maanden een openbaring en heeft geholpen een geheel nieuwe dimensie te onthullen voor bijna iedere sector, inclusief crypto. Er zijn echter steeds meer zorgen over de kracht van de chatbot, aangezien inbreuk op de privacy hier de grootste zorg blijft.

Bitcoin overleeft daling naar $27k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 27,3k op het moment van schrijven, nadat het een groot deel van de dag besteedde aan het afweren van aanvallen van de beren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $27,5k. Het handelde een paar uur zijwaarts rond dit niveau voordat het plotseling onverwachts begon te pieken. De cryptocurrency steeg in enkele minuten tot $ 28k, maar kon deze plotselinge groeispurt niet vasthouden en crashte in plaats daarvan langzaam terug naar het startpunt in de daaropvolgende uren. De koers daalde om 10.00 uur 's ochtends onder de $ 27,3k en bereikte het volgende uur een dieptepunt van $ 27,19k. Dit leidde tot een halfslachtig herstel terug naar $ 27,7k om 16:20 uur voordat deze winst uiteindelijk verloren ging en Bitcoin uiteindelijk rond de $ 27,3k werd verhandeld op het moment van schrijven.

Bitcoin begint nu nerveus naar de steun van $ 27.000 te kijken. De verwachting is dat de cryptovaluta deze in de komende dagen zal doorbreken, aangezien het bullish momentum lijkt te zijn gebroken door een gebrek aan vooruitgang. De stieren moeten snel handelen, anders zullen de beren langzaamaan de volledige controle over de markt terugkrijgen naarmate ze dichter bij het steunniveau van $ 20.000 komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 529 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 47,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De enige opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, -1,4%), Dogecoin (DOGE, 1%), Polkadot (DOT, 2%), Litecoin (LTC, 3%), Avalanche (AVAX, 2,1%) en Chainlink (LINK, 2,3%).

Chainlink koers grafiek 

SEC wint prijsmanipulatiezaak

De SEC, de grootste toezichthouder op effecten in de VS, heeft een rechtszaak gewonnen tegen Hydrogen Technology Corp. en zijn CEO Michael Ross Kane wegens ernstige schending van effecten. Kane bemoeide zich met de prijs van een digitaal token en werd uiteindelijk door de SEC gecontroleerd op zijn overtredingen. Hij kreeg een persoonlijke boete van $ 260.000 en het bedrijf als geheel $ 2,8 miljoen.

Dit soort veroordelingen is voor iedereen goed, aangezien het definitieve bewijs van prijsmanipulatie aanwezig was. Als de SEC deze zaak echter probeert te gebruiken om jurisdictie over de rest van de cryptomarkt af te dwingen, zal het een moeilijke vraag worden, aangezien niet alle digitale valuta’s hetzelfde zijn.

De meeste van de grotere moeten waarschijnlijk gezien worden als grondstoffen en niet als effecten, zoals zelfs de SEC-voorzitter zelf meerdere keren heeft toegegeven. De Ripple vs SEC-zaak zal vooral in de nabije toekomst op de agenda staan, aangezien het wacht op een kort geding. De uitspraak zal de maatstaf of een precedent bepalen voor al dergelijke toekomstige zaken. Maar ik weet zeker dat niemand in de cryptosector flagrante prijsmanipulatie van digitale valuta's voor kleine winsten zal verdedigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram