Coinbase aandelen dalen door geruchten over het verlaten van de VS

Coinbase app voor grafiek 

De Amerikaanse crypto-industrie wankelt nadat de overheid hard blijft optreden tegen bedrijven die in de sector actief zijn. Afgelopen weekend werd aangekondigd dat crypto exchange Gemini een nieuwe derivatenbeurs opent die buiten de Verenigde Staten zal worden gevestigd. De twee derivatencontracten zullen BTC/GUSD en ETH/GUSD zijn wanneer de nieuwe beurs wordt geopend. De aankondiging van Gemini komt slechts enkele dagen nadat het bedrijf meldde dat het een nieuwe operationele hub in India gaat opzetten. Gemini is ook op zoek naar een deal met Canadese toezichthouders om ten noorden van de grens als een beperkte dealer te opereren.

 

Na de ineenstorting van FTX blijft Coinbase de grootste in de VS gevestigde crypto exchange, maar dat zou ook kunnen veranderen. Vorige week werd het bedrijf gekoppeld aan het Verenigd Koninkrijk als mogelijke landingsplaats voor zijn operaties. In het weekend werd ook onthuld dat Coinbase een zakelijke licentie heeft aangevraagd in Bermuda, waar de regelgeving veel zachter is dan in de VS.

Als reactie daarop zag Coinbase zijn aandeel met bijna 8,0% dalen bij het begin van de week op maandag.

Coinbase aandelen koersBron: TradingView.com

De aandelen van Coinbase zijn in 2023 gestegen, maar stonden de afgelopen maanden ook onder druk. Nu de spanningen tussen regelgevers en de industrie toenemen, speculeren velen dat een meerderheid van de crypto-exchanges later dit jaar de VS zal verlaten.

Chamath bespreekt de toekomst van crypto in de VS

Durfkapitalist Chamath Palihapitaya heeft zich aangesloten bij de huidige staat van crypto in de VS en stelt dat "crypto dood is in Amerika". De vocale investeerder verdedigde ooit Bitcoin als het nieuwe goud, maar lijkt zijn toon te hebben veranderd. Chamath zei ook op zijn All-In Podcast dat cryptobedrijven worden gestraft voor het uitdagen van de SEC en de banksector.

Hij verwees ook naar recente opmerkingen van SEC-voorzitter Gary Gensler die met de vinger wees naar cryptobedrijven voor de recente bankencrisis. Chamath en anderen hebben het gevoel dat de crypto-industrie het doelwit is van Amerikaanse toezichthouders.

Chamath steunde ook Coinbase als een bedrijf dat altijd 'volgens de regels heeft gespeeld' en nu onterecht wordt gestraft. Brian Armstrong, CEO van Coinbase, verklaarde dat de SEC van Gensler 'onnoemelijke schade' heeft toegebracht aan Amerikaanse investeerders.

Als Coinbase de VS verlaat, zou het een meerderheid van zijn klantenbestand achterlaten. Het zou ook te maken krijgen met hevige concurrentie van internationale rivalen die al goed ingeburgerd zijn op buitenlandse markten. Coinbase lijkt op dit moment vast te zitten tussen twee vuren, en totdat er meer duidelijkheid is over zijn toekomst, zullen de aandelenkoers en zijn aandeelhouders eronder lijden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram