Bitcoin koers weer boven $ 28.000 en nieuw record in Argentijnse Peso

Bitcoin voor Argentijnse vlag 

De Bitcoin koers staat momenteel weer boven  $ 28.000 nadat de cryptocurrency gisteren wat herstelde na het verlies van de afgelopen dagen. De daling van vorige week leidde ertoe dat de koers onder het steunniveau van $ 28k zakte. Altcoins daarentegen waren aan het einde van de laatste 24 uur ook erg stabiel. Daarover verderop meer.

Ander nieuws: Bitcoin heeft een nieuw record ooit bereikt in Argentinië, ondanks dat de koers momenteel minder dan de helft van zijn hoogste waarde ooit in USD is. Dit komt omdat de nieuwe all-time high in de lokale fiat-valuta Peso is. De nationale valuta van Argentinië staat sinds 2018 enorm onder druk, met als gevolg een onwerkelijke devaluatie van 99% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Daarover later meer.

Nadat Italiaanse toezichthouders een zaak tegen ChatGPT hadden geopend, is het nu de beurt aan de Duitse autoriteiten. Duitsland analyseert de krachtige AI-tool om te zien of deze in overeenstemming is met de nieuwste Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een uitgebreide wet die is overeengekomen om de privacy en verwerking van persoonsgegevens in de Europese Unie te waarborgen. Hoewel GhatGPT door de hele wereld wordt geprezen vanwege zijn veelzijdige karakter, wordt het ook steeds meer gecontroleerd door de autoriteiten. Onlangs werden de gegevens van verschillende gebruikers verzameld en gebruikt door ChatGPT zonder hun uitdrukkelijke toestemming. Hoewel de gegevens zelf zeer beperkt waren, toont het het negatieve potentieel dat een programma als ChatGPT kan hebben.

Bitcoin koers boven $ 28.000

Bitcoin verandert gestaag van eigenaar voor $ 28,3k nadat het gisteravond weer boven $28k kwam. De cryptocurrency staat duidelijk onder druk van de beren, maar op dit moment hebben de bulls weer wat terrein terug gewonnen.

De afgelopen 38 uur begonnen met de BTC koers rond de $27,3k. Het begon onmiddellijk in waarde te stijgen en bereikte om 02.20 uur 's nachts een hoogte van $ 27,5k. Verdere vooruitgang bleek echter moeilijk te zijn voor de digitale valuta en deze zakte iets terug naar $ 27,4k en handelde daar een tijdje zijwaarts. De koers zette dit kat-en-muisspel tussen $ 27,2k en $ 27,5k een groot deel van de rest van de dag voort. Maar in de loop van de avond begon de digitale valuta te stijgen, waardoor de koers binnen de kortste keren boven de $ 28k kwam.

Bitcoin voelt een zeker de druk van de beren, maar de markt heeft besloten een tijdje af te koelen voordat de volgende significante prijsbeweging plaatsvindt. De stieren hebben de ogen nog steeds gericht op $30k en hoger. Ze moeten dit prijsniveau snel herstellen, anders zullen de beren in de verleiding komen om het steunniveau van $ 25k weer te testen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 535 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,5%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij waren Ethereum (ETH, 2,5%), Polygon (MATIC, 3,1%), Polkadot (DOT, 2,9%) en Litecoin (LTC, 3%).

MATIC koers grafiek 

Bitcoin registreert nieuwe all-time high in Argentijnse peso

Ondanks de recente dip in de cryptomarkt, blijft Bitcoin hoog vliegen in het Zuid-Amerikaanse land Argentinië. De huidige wereldkampioenen voetbal zijn getuige van een enorme valutadevaluatiecrisis en als gevolg daarvan, met de laatste daling van de waarde van de Peso (ARS) ten opzichte van de USD, heeft Bitcoin nu officieel de hoogste waardering ten opzichte van de eigen valuta.

Dit is geen verrassing, aangezien de inheemse fiat-valuta alleen al in de afgelopen vijf jaar met 99% is gedaald ten opzichte van de USD. Bitcoin is nu meer dan 6 miljoen ARS waard nadat deze nieuwe barrière eerder vandaag werd doorbroken. Het vertrouwen in de inheemse fiat neemt met de dag af en de meeste Argentijnen houden niets van hun waarde in peso's vast. Tenzij ze in Betcoin beleggen natuurlijk 😊

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram