De Bitcoin koers herstelt sterk en bereikt bijna $ 30.000

Bitcoin munt op trampoline 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 29,8k na de achtbaanrit van de afgelopen 24 uur. Bitcoin herstelde vandaag steeds verder boven $ 29k en is weer terug op het niveau van waar het gisteren plotseling met 10% crashte. De grote vraag is nu of we het $ 30k niveau nu wel achter ons kunnen laten, zonder verdere ongelukken. Altcoins waren over het algemeen ook hoger, alhoewel de meesten de laatste tijd achterblijven bij Bitcoin. Daarover later meer.

Google Ads werd opnieuw misbruikt door een groep cybercriminelen om phishing-aanvallen op nietsvermoedende crypto-gebruikers te promoten. De onthulling werd gedaan door een aantal analisten met behulp van gegevens van Google-advertenties en blockchain-analyses. Google moet nog reageren op dit massale misbruik van zijn advertentieplatform. Daarover later meer.

Sommige leden van het US House Financial Services Committee zijn op zoek naar gegevens waaruit blijkt dat cryptobedrijven oneerlijk worden behandeld door de banksector. Deze leden, die allemaal behoren tot de enigszins pro-crypto Republikeinse Partij, verklaarden dat er een gecoördineerde poging was om basisbankdiensten aan de cryptomarkt te ontzeggen. Ze hebben samen een brief geschreven aan de drie grootste federale financiële instellingen, namelijk de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), de Federal Reserve en het Office of the Comptroller of Currency (OCC). Deze wetgevers zijn op zoek naar enig bewijs van het verstikken van de cryptosector in het land, die volgens hen zeer innovatief is. Het valt nog te bezien of deze leden van het Congres in het donker schieten of werkelijk op de hoogte zijn van belastende informatie over de kwestie.

Bitcoin koers zeer volatiel tussen $ 27.000 en $ 30.000

Bitcoin had over het algemeen een volatiele laatste 24 uur. De cryptocurrency handelde gedurende deze tijd tussen $ 27,2k en $ 29,9k, meestal aan de onderkant en eindigde uiteindelijk aan de bovenkant terwijl de stieren en beren het uitvechten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,7k. Het handelde slechts een uur zijwaarts voordat het een scherpe prijsdaling doormaakte die de koers om 22:10 uur 's nachts op een laagste punt van $ 27,2k bracht. Deze aanzienlijke koersdaling betekende dat de hele prijsrally van de dag daarvoor op een gegeven moment was weggevaagd, een bemoedigend moment voor de beren. Binnen 30 uur was de Bitcoin koers gestegen tot $ 30.000 en zakte vervolgens terug naar het startpunt. De beren waren echter niet in staat om nog meer verliezen te veroorzaken, aangezien de koers in plaats daarvan een groot deel van de dag besteedde aan het gestaag herstellen van de enorme duik naar beneden die het had gemaakt. Vanavond maakte de Bitcoin koers weer een sprongetje omhoog en bereikte daarmee weer het hoogste punt van de afgelopen dagen rond $ 30k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 569 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere crypto koersen liepen ook op, maar over het algemeen minder hard dan Bitcoin. Als er één duidelijke trend is in crypto de afgelopen tijd, dan is het wel de toenemende dominantie van Bitcoin. Dit is goed terug te zien in het toegenomen marktaandeel van BTC in de totale cryptomarkt. De Bitcoin koers stijgt momenteel dus harder dan de meeste altcoin koersen.

Opmerkelijke veranderingen waren vandaag te zien bij Binance Coin (BNB, -2%), Ripple (XRP, -2,6%), Solana (SOL, 6,6%), Dogecoin (DOGE, -2,2%), Polygon (MATIC, -2%), Polkadot (DOT, -2,6%), Litecoin (LTC, -2,4%), Shiba Inu (SHIB, -2,1%) en Chainlink (LINK, -3,1%).

Solana koers grafiek 

Google Ads Phishing-aanvallen nemen toe waardoor crypto-bezitters $ 4 miljoen verliezen

Volgens de goed onderhouden Web 3.0-zwendelrapportageservice ScamSniffer is de schadelijke inhoud op Google Ads de afgelopen tijd toegenomen, waardoor veel crypto-gebruikers phishing-aanvallen ervaren. Deze phishing-aanvallen vermomden machtigingsverzoeken voor wallets als normale website-machtigingen en beroofden gebruikers op slimme wijze van hun waardevolle geld.

Er worden nu vragen gesteld over de controle van Google Ads en de naleving van de wet. Normaal gesproken krijgt de cryptomarkt de schuld van elk wangedrag, maar in dit geval is de crypto sector hier het slachtoffer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram