Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto Markt beweegt snel op en neer tijdens volatiele handelsweek

Bitcoin munt in achtbaan 

Eerder deze week schreven we over de plotselinge plotselinge stijging van de Bitcoin koers. 'S Werelds grootste crypto won van de ene op de andere dag en in de vroege Europese handelssessie meer dan 7,5%. Andere munten volgden dat voorbeeld toen de cryptomarkt in enkele uren tijd met bijna 5,0% steeg.

 

Later op woensdag keerden de cryptomarkten om en verloren veel van de winst die ze hadden gemaakt. Hoe snel ging deze ommekeer? De hele cryptomarkt verloor in slechts één uur tijd 5,6%.

Bitcoin koers 

Wat veroorzaakte zo'n plotselinge daling slechts enkele uren na een grote rally? Er waren een aantal redenen waarom, die beide enigszins vals bleken te zijn. Het is een goede herinnering om altijd op te letten naar welk nieuws je luistert, vooral als je het online of op sociale media ziet.

Arkham Intelligence-waarschuwingen veroorzaken paniek

Crypto- en blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence (@ArkhamIntel) meldde dat ‘Jump Trading’ meer dan $26 miljoen aan Bitcoin op beurzen had gestort. Als je de crypto-ruimte hebt gevolgd, weet je dat Jump een van de grootste crypto-handelsbedrijven ter wereld is. Dus als ze zo'n grote stap zetten, is dat meestal een groot probleem.

Waarom zou het storten van Bitcoin op een beurs zo'n paniek veroorzaken? Dit betekent meestal dat de verkoper zijn crypto uit de cold storage haalt en zich klaarmaakt om deze om te zetten in fiat-valuta of stablecoins. Dit is meestal een teken van verkopen en wordt door traders gezien als een bearish indicator.

Er werd nog een gerucht verspreid op sociale media dat sommige portemonnees, die gelinkt waren aan de Amerikaanse regering en Mt. Gox, aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin verplaatsten. Dit kwam ook uit een melding van Arkham Intelligence. Arkham kwam terug op de melding, hoewel later werd onthuld dat de meldingen inderdaad correct waren. Het bedrijf verklaarde ook dat deze waarschuwingen niet de reden waren waarom de Bitcoin koers plotseling crashte.

tweet Arkham research

Crypto-prijzen stabiliseren bij het sluiten van de week

Op het moment van schrijven zijn de verliezen van woensdag grotendeels goedgemaakt. Bitcoin wordt verhandeld voor meer dan $ 29.000 en Ethereum is terug boven $ 1.800. De plotselinge prijsbewegingen veroorzaakten gedurende de periode van 24 uur meer dan $ 300 miljoen aan liquidaties.

De terugkeer naar de norm sluit af wat een bizarre 24 uur in de crypto-sector was. Een rally van de ene op de andere dag werd in slechts een uur tijd weggevaagd, om die verliezen later diezelfde dag goed te maken. Er is nooit een saai moment als het gaat om de cryptomarkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram