Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $ 29.000 en VS verhoogt schuldenplafond

witte huis met dollars op achtergrond
Afbeeldingsbron: KTVZ

 

Zo volatiel als de Bitcoin koers een paar dagen geleden was, zo stabiel is het nu. BTC handelt rond $29.3k op het moment van schrijven en beweegt al weer anderhalve dag tussen grofweg $ 29.000 en $ 29.500. Deze stabilisatie komt na een onstabiele laatste paar dagen waarin we een spectaculaire korte termijndip naar $ 27,2k zagen, die ogenschijnlijk uit het niets opkwam. Ook de koersen van de meeste Altcoins hebben zich weer gestabiliseerd en de markt bleef in deze periode relatief rustig. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Amerikaanse wetgevers hebben het officiële schuldenplafond voor het land verhoogd. Dit zal ingewikkelde, maar zekere effecten hebben op de cryptomarkt. Er zijn analisten die geloven dat het alle kanten op kan gaan. Daarover verderop meer.

Europese bankiers zijn van mening dat de ECB geen interesse heeft in de persoonlijke gegevens van klanten bij de eventuele invoering van de digitale euro. Dat oordeel gaven ze in het tijdschrift Views dat tweejaarlijks verschijnt. Jerome Grivet, de CEO van de Franse bank Credit Agricole, verklaarde dat de onvermijdelijke concurrentie met centrale banken kan beginnen als er een nieuwe digitale euro wordt uitgegeven, aangezien deposito's van banken zullen verdwijnen. Om dit op te lossen zal het gebruik van deze Central Bank Digital Currency (CBDC) beperkt moeten worden. Het gebruik van CBDC zal daarom moeten worden gedegradeerd tot dat van een betaalmethode in plaats van een waardeopslag. Burkhard Balz, een senior lid van de Deutsche Bank, is het eens met dit idee en zei dat de poging van de centrale bank om rechtstreeks betrokken te zijn bij valutadeposito's en -overdrachten tot een minimum moet worden beperkt om toekomstige belangenconflicten te voorkomen.

Bitcoin koers stabiel boven $ 29.000

Bitcoin verandert op het moment van schrijven voor $ 29,4k van eigenaar. De cryptocurrency maakt kleine stappen vooruit om de bearish geesten te temperen, die slechts twee dagen geleden niet konden profiteren van een plotselinge daling naar $ 27,2k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29k. Het maakte een sprong naar $ 29,8k, maar de stieren konden deze winst niet vasthouden. Dus begon het meteen in waarde te dalen. De Bitcoin koers daalde gisteren om 01.00 uur 's nachts tot ongeveer $ 29,4k en handelde toen een tijdje zijwaarts. Om 10.00 uur 's ochtends begon de digitale valuta te dalen tot $ 29,3k en het is tot nu toe gelukt om een terugkeer naar $ 29k te voorkomen.

De recente prijsbeweging van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat analisten hun hoofd krabben over de onmiddellijke toekomst van de Bitcoin koers. De cryptocurrency herstelde zich donderdag avond scherp, maar kon die winst niet vasthouden en is in plaats daarvan teruggevallen tot rond het steunniveau van $ 29.000. De plotselinge pieken en dalen van de Bitcoin koers hebben veel analisten in verwarring gebracht en zij geloven dat de marktomstandigheden de groeiende economische onzekerheid in de wereld weerspiegelen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 568 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke koersbewegingen waren te zien bij Binance Coin (BNB, -0,7%), Cardano (ADA, -1%), Solana (SOL, 3,2%), Chainlink (LINK, -1,2%).

Solana koers grafiek 

Analisten geven verdeelde mening over de effecten van een hoger schuldplafond in de VS

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een cruciale resolutie aangenomen om het schuldenplafond in het land te verhogen. Deze ontwikkeling komt na een korte impasse tussen vertegenwoordigers van beide partijen, maar leidde niet tot een sluiting van de overheid.

Het schuldenplafond is de afgelopen jaren periodiek verhoogd en bedraagt momenteel maar liefst 31 biljoen dollar. Sommige analisten zijn van mening dat de verhoging van het plafond de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) in staat zal stellen meer dollars bij te drukken, wat zal resulteren in een toenemende waardering voor schaarse digitale valuta zoals Bitcoin.

Maar andere analisten schetsen een ander beeld. Ze zijn van mening dat de verhoging van het plafond wordt gecompenseerd door de zich ontwikkelende financiële recessie-achtige situatie die al vijf Amerikaanse banken heeft doen instorten. Als het hele financiële systeem instort, zal dat ook druk uitoefenen op Bitcoin vanwege het gebrek aan economische activiteit.

Het kan echter met zekerheid worden gezegd dat deze zoveelste verhoging van het schuldenplafond de wereld alleen maar meer zal doen vertrouwen op Bitcoin. Het grootboek is veilig en er kan niet mee worden geknoeid, in tegenstelling tot grote fiat-valuta's zoals USD, Euro en anderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram