Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Walvissen verplaatsen grote hoeveelheden Dogecoin

Altcoin nieuws 

Na de kleine correctie die een week geleden plaatsvond, is het crypto-ecosysteem weer op de rails. In de afgelopen 7 dagen is de Bitcoin koers met meer dan 7% gestegen en de grootste cryptocurrency wordt nu verhandeld tegen iets minder dan $30.000. Vreemd genoeg volgden de altcoins deze keer BTC niet zo enthousiast als gewoonlijk het geval is, en boekten de meeste alternatieve cryptocurrencies kleinere winsten dan Bitcoin. Laten we eens kijken naar een selectie uit het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week! 

Terwijl walvissen meer DOGE verzamelen, waarschuwt de oprichter van Dogecoin voor memecoins

In de afgelopen 7 dagen is de DOGE koers slechts met een matige 2% gestegen, wat voldoende was om de positie van Dogecoin als de 8e grootste cryptocurrency ter wereld veilig te stellen. De activiteit van Dogecoin-walvissen suggereert echter dat er onder de oppervlakte een grote DOGE-koersbeweging zou kunnen ontstaan.

 

In de afgelopen week heeft het Twitter-profiel van Dogecoin Price Alert een plotselinge piek in de activiteit van DOGE-walvissen opgemerkt. Bij de grootste transactie ontving een van de walvissen 215.370.734 DOGE ter waarde van bijna 17 miljoen dollar in zijn wallet. Kort daarna voegde dezelfde walvis nog eens 36.834.503 DOGE toe ter waarde van ongeveer $ 2,9 miljoen.

Rond dezelfde tijd transporteerden andere walvissen ook enorme hoeveelheden DOGE. Een van de 20 grootste Dogecoin-portefeuilles ontving 58.058.885 DOGE ter waarde van ongeveer $ 4,5 miljoen. Een andere Dogecoin-walvis verwierf 38.295.136 DOGE ter waarde van meer dan $ 3 miljoen.

Gewoonlijk suggereert een plotselinge piek in walvisactiviteit dat er een grote prijsbeweging aan de horizon zou kunnen zijn. Omdat de kans groter is dat de walvissen insiderinformatie hebben, gelooft de Dogecoin-gemeenschap dat Elon Musk van plan is om de DOGE-koers in de nabije toekomst opnieuw te verhogen.

Niet iedereen is echter zo optimistisch over de toekomst van Dogecoin en meme cryptocurrencies in het algemeen. Een van de sceptici is de oprichter van DOGE, Billy Markus, ook bekend onder het pseudoniem Shibetoshi Nakamoto. Hoewel Markus Dogecoin 10 jaar geleden heeft gemaakt, is hij momenteel niet betrokken bij de ontwikkeling van DOGE.

In een gedesillusioneerde tweet uitte Markus zijn teleurstelling over meme-tokens:

“DOGE is 10 jaar geleden gemaakt om de spot te drijven met hoe dom de scene destijds was. Het is nu nog stommer, en mensen spelen gewoon poker tegen elkaar en proberen hun crypto op elkaar te dumpen. Het stoort me niet, dat is gewoon wat het is.”

Hoewel Markus optimistisch blijft over blockchain en crypto in het algemeen, waarschuwt hij voor meme tokens en NFT's. Op de vraag of hij liever $ 1.000 investeert in meme-munten of in NFT's, antwoordde de oprichter van Dogecoin met "geen van beide".

Dogecoin koers grafiek 

Polygon werkt samen met Google

Polygon (MATIC) ontwikkelaar Polygon Labs werkt samen met Google in een enorm initiatief gericht op het massaal vergroten van de functionaliteit van Polygon in het bijzonder, en het Ethereum-ecosysteem in het algemeen. Volgens het officiële persbericht van Polygon:

“Vandaag hebben Google Cloud en Polygon Labs tijdens Consensus 2023 een meerjarige strategische alliantie aangekondigd om de acceptatie van de belangrijkste Polygon-protocollen, waaronder Polygon PoS (point of sale), Polygon Supernets en Polygon zkEVM, te versnellen met Google Cloud-infrastructuur en ontwikkelaarstools. ”

Over het algemeen is de samenwerking erop gericht om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om dApps en andere Web3-oplossingen te ontwikkelen op het Polygon layer-2-schaalplatform. De manier waarop Google hierbij kan helpen, is door zijn door Google Cloud beheerde node-hostingservice naar het Polygon-ecosysteem te brengen.

Hoewel de samenwerking tussen Polygon en Google er op papier enorm groot uitziet, was de aankondiging niet voldoende om de koers van Polygon een boost te geven. In de afgelopen 7 dagen is de MATIC koers met ongeveer 1% gedaald.

Polygon koers grafiek 

Shiba Inu prikkelt met een nieuw Metaverse-project

Gedurende 2022 hield Shiba Inu beleggers constant warm met zijn native metaverse-project, simpelweg genaamd SHIB: The Metaverse. Hoewel de metaverse van Shiba Inu nooit is uitgekomen, heeft SHIB al een nieuw metaverse-project aangekondigd genaamd Rocket Pond.

Hoewel de meeste bedrijven die het afgelopen jaar in metaverse hebben geïnvesteerd, zich stilletjes terugtrekken uit de trend van metaverse en hun wonden likken, gelooft het team achter SHIB nog steeds in de marketingwaarde van het modewoord metaverse.

Maar wat wordt Rocket Pond precies? Helaas onthult de officiële aankondiging van het project geen andere details dan beloften van "prachtige beelden die innovatie en eenheid laten zien" en "de grenzen verleggen van meeslepende omgevingen".

Helaas was de vage aankondiging niet genoeg om de koers van SHIB te doen stijgen, die de afgelopen 7 dagen onbewogen bleef op een niveau rond de $0,00001 - een daling van 88% ten opzichte van SHIB's hoogste punt ooit in oktober 2021.

SHIB koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram