Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $ 29k en ChatGPT weer welkom in Italië

mobiele telefoon met open AI op de achtergrond 

De Bitcoin koers is nu al 2 dagen stabiel boven $ 29.000. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie wordt zijwaarts verhandeld na een zeer volatiele paar dagen daarvoor. De ervaring leert echter dat deze rust maar tijdelijk is en dat er weer snel meer volatiliteit in de markt zal komen. De vraag is alleen of dat naar boven of naar beneden gericht zal zijn.

Altcoins waren in navolging van Bitcoin grotendeels stabiel en de markt handhaafde de status quo. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Het succesvolle ChatGPT-programma van OpenAI zal Italië opnieuw binnenkomen na succesvolle onderhandelingen met de autoriteiten. De krachtige AI-chatbot is onder de loep genomen door meerdere landen en hun regelgevende instanties nadat was onthuld dat het persoonlijke gegevens had verzameld in strijd met de privacywetten van het land. Daarover verderop meer.

De Amerikaanse Federal Reserve en de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), twee van de grootste bancaire/financiële toezichthouders in het land, hebben een rapport uitgebracht over de recente ineenstorting van twee grote Amerikaanse banken. Het rapport richt zich vooral op de Silicon Valley Bank (SVB), de grootste meltdown van een Amerikaanse bank in de afgelopen 14 jaar. Met name de Federal Reserve verklaarde dat het de tekortkoming in haar eigen toezichtbenadering was waardoor de bank mogelijk failliet was gegaan. De Amerikaanse bankentoezichthouder heeft de rentetarieven in het land agressief verhoogd zonder de banken volledig voorbereid te krijgen op de drastische maatregelen. De Fed probeert nu van deze fout te leren door met een speciale toezichthoudende groep voor nieuwe activiteiten te komen. Volgens sommige economen staat een meerderheid van de Amerikaanse banken echter onder enorme druk als gevolg van de recente stijging van de rentetarieven en zijn ze waarschijnlijk gedeeltelijk, zo niet volledig, insolvent. Het zal dus moeilijk zijn voor de FDIC of de Fed om met een oplossing te komen die alles zou kunnen redden van een dreigende ineenstorting als de juiste omstandigheden zich voordoen.

Bitcoin koers stabiel boven $ 29.000

Bitcoin beweegt al weer een tijdje zijwaarts vlak boven het steunniveau van $ 29.000. De cryptocurrency was de afgelopen week zeer volatiel, maar de situatie is de afgelopen dagen wat gekalmeerd.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,3k. Het handelde het grootste deel van de rest van de dag zijwaarts rond deze waarde, afgezien van een korte daling net voor het ter perse gaan, maar zelfs dat kon het steunniveau van $ 29.000 niet doorbreken. De Bitcoin koers bleef tot 19.30 uur 's avonds binnen gehoorsafstand van het cijfer van $ 29,3k voordat er een beweging naar $ 29,1k werd waargenomen. Ook vannacht en vanochtend straalde Bitcoin een en al stabiliteit uit.

Bitcoin handelt nu zijwaarts boven $ 29.000 en is er een patstelling gaande. Dit betekent echter niet dat het digitale activum een definitieve bodem voor de nabije toekomst heeft gevonden, aangezien de stieren niet te lang moeten wachten met een aanval op $ 30.000. Het niet maken van deze stap zal de beren de komende dagen of weken aanmoedigen en het risico vergroten dat de koers opnieuw onder de $ 28k daalt. De prijsweerstand van $ 30.000 is op dit moment erg belangrijk om in de gaten te houden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 567 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,5%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins koersen blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren de afgelopen 24 uur zeer stabiel. Opmerkelijke prijsveranderingen waren te zien bij Dogecoin (DOGE, 0,4%), Solana (SOL, 1,4 %), Polkadot (DOT, 1,5%), Litecoin (LTC, 1,1%), Chainlink (LINK, 1,4%), Unus Sed (LEO, 1,4%) en Uniswap (UNI, 0,5%). %).

Polkadot koers grafiek

OpenAI stemt ermee in om transparantieregelgeving te implementeren, ChatGPT nu weer legaal in Italië

OpenAI, het bedrijf achter het revolutionaire ChatGPT-programma, heeft een deal gesloten met de Italiaanse autoriteiten om het platform weer het land in te laten. De regelgevers van het land hadden OpenAI tot 30 april de tijd gegeven om de AVG en andere belangrijke regelgeving op het gebied van gegevensprivacy te implementeren. Het programma is ook in andere delen van de wereld onder de loep genomen.

ChatGPT wordt algemeen gezien als de toekomst van technologie vanwege zijn indrukwekkende mogelijkheden. Het kan poëzie schrijven, coderingssuggesties bedenken en lange, omslachtige e-mails voor je schrijven. Het kan in de toekomst mogelijk ook veel handmatig uitgevoerde dingen vervangen, zelfs het schrijven van inhoud zelf. Het door OpenAI ontworpen systeem heeft echter ook de neiging zich over te geven aan roekeloze datamining van mensen, waardoor hun privacy in gevaar komt. Dit heeft van over de hele linie kritiek gekregen, omdat het in de nabije toekomst de privacy van individuen ernstig in gevaar zou kunnen brengen.2

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram