Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt weer wat van dip onder $ 28.000

Bitcoin  met staafgrafiek op achtergrond 

Bitcoin wordt momenteel verhandeld voor ongeveer $ 28,5k na de afgelopen dagen wat verlies te hebben geleden. De Bitcoin koers beweegt zijwaarts na een kleine daling die volgde op een mislukt herstel tot $30.000. Altcoins waren ook grotendeels in het defensief gedurende een flink deel van het begin van de nieuwe week, afgezien van de tweede helft van gisteren, toen ze erin slaagden wat te herstellen. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Uit nieuw onderzoek van Bitget blijkt dat maar liefst 46% van de millennials in de grote wereldeconomieën nu crypto bezitten. De studie was serieus opgezet, want er waren meer dan 255.000 respondenten uit 26 landen over de hele wereld. Daarover verderop meer.

De kritiek op de verstorende werking van ChatGPT en de tegen werking daartegen neemt niet af. Na enkele andere grote techbedrijven zien ook Samsung-medewerkers zich de laatste tijd gedwongen om de krachtige chatbot niet te gebruiken. Deze ontwikkeling komt nadat een junior medewerker "gevoelige code" naar het AI-platform had geüpload, waardoor de productbeveiliging van het bedrijf in gevaar kwam. Andere technologiebedrijven hebben soortgelijke stappen genomen, aangezien ChatGPT een van de meest gebruikte digitale assistenten ooit is geworden en het de kracht heeft om de manier waarop organisaties werken fundamenteel te veranderen. Het stelt ons echter ook voor een dilemma, aangezien OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, mogelijk rechtstreeks de gevoelige gegevens van andere bedrijven in handen kan krijgen en dat is een situatie die die bedrijven uiteraard vrezen. Productonderzoek wordt zeer serieus genomen door deze grote bedrijven en ChatGPT staat erom bekend allerlei soorten gegevens te ontginnen, waardoor OpenAI een hulpmiddel wordt om in de nabije toekomst mogelijk bedrijfsspionage uit te voeren.

Bitcoin koers terug naar $28.000

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $28,5k op het moment van schrijven, nadat het gisteren het grootste deel van de dag besteedde aan het verdedigen van de steun van $28k. De cryptocurrency heeft zich er iets boven hersteld.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $28,3k. Het begon onmiddellijk waarde te verliezen en begon te worstelen net rond het steunniveau van $ 28.000. Het bewoog zich onmiddellijk onder de belangrijke bullish mijlpaal en zakte om 23.00 uur naar een laagste punt van $ 27,6k. Verdere verliezen bleken echter moeilijk te realiseren voor de digitale valuta. Het boekte een zwak herstel naar $28k en bleef daar het grootste deel van de dag, waarbij het van tijd tot tijd vaak onder het belangrijke $28k-niveau zakte en daarmee de druk op de stieren hoog hield. Om 16.10 uur 's middags begon de Bitcoin koers aan een kleine, maar verlichtende prijsstijging voor de stieren, toen het zich herstelde naar $ 28,5k en vervolgens naar $ 28,8k. Sindsdien is het iets naar beneden gekomen en handeld het zijwaarts rond $ 28.500.

De prijsactiviteit van Bitcoin in de afgelopen dagen het aspect van volatiliteit in de digitale valuta opnieuw aangewakkerd, vooral in het voordeel van de beren. De cryptocurrency had op korte termijn comfortabele steun gevonden boven $ 29.000, maar dat hield geen stand en de koers stortte snel genoeg in elkaar tot onder $ 28.000. De stieren staan onder druk, maar ze hebben de controle nog  niet volledig teruggegeven aan de beren. Maar als ze in de nabije toekomst geen significante stap boven de $ 30.000 kunnen maken, zullen ze dat waarschijnlijk wel doen. De Bitcoin koers zal zich naar verwachting terugtrekken naar $27k als de weg omhoog niet snel wordt ingezet..

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 553 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,41%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen bleven over het algemeen vrij stabiel na wat verliezen de afgelopen dagen. De enige opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 2,1%), Polygon (MATIC, 1,65 %), Solana (SOL, -0,5%), Ripple (XRP, -1%), Litecoin (LTC, 1,2%) en Tron (TRX, 1,2%).

Polygon koers grafiek 

Onderzoek toont aan dat 46% van de millennials crypto bezit

Een nieuw uitgebreid onderzoek door Bitget heeft waardevolle inzichten opgeleverd over de cryptogemeenschap in de grotere economieën. Deze gebieden omvatten landen als Japan, Duitsland, Indonesië, Nigeria en andere.

Er waren in totaal 26 landen met meer dan 10.000 reacties vanuit ieder land. Millennials bleven de demografische groep met het meeste cryptobezit, met maar liefst 46% van de respondenten die aangaven de eigenaar van een hoeveelheid crypto te zijn. 25% van Gen X, 21% van Gen Z en slechts 8% van de babyboomers bezit crypto. De studie gaf een foutmarge van ongeveer +-0,01%.

Millennials blijven de meest cryptovriendelijke groep, aangezien mensen die ouder zijn dan zij niet zo snel reageren op nieuwe ontwikkelingen. Gen Z is nog maar net is begonnen met het betreden van de beroepsbevolking en het verdienen van geld. Ze zullen binnenkort waarschijnlijk nog hogere crypto-eigendomsstatistieken hebben dan de millennials nu.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram