Wordt Sui ($SUI) de nieuwe Ethereum killer?

Sui blockchain logo in vooraanzicht op donkere achtergrond met glanzende details 

Een van de meest langverwachte cryptoprojecten heeft eindelijk een lanceringsdatum. Het Sui (SUI) token wordt op 3 mei eindelijk op de belangrijkste beurzen genoteerd. Dit cryptoproject is opgezet door Mysten Labs en is gestart door een groep voormalige leidinggevenden van Meta Platforms.

Het is een nieuwe layer-1 blockchain die de industrie wil veranderen met directe en meer betaalbare transacties. Sui zal slimme contracten en een gloednieuwe codeertaal genaamd Move gebruiken om de dApp-infrastructuur op te bouwen. Als het klinkt als een bedreiging voor blockchains zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL), dan heb je gelijk. SUI zou heel goed de nieuwe "Ethereum-killer" kunnen zijn.

Velen kijken naar het unieke transactiesysteem en gegevensorganisatieproces van Sui als het antwoord op de beperkte transactiebandbreedte van crypto. Ter vergelijking: Ethereum kan momenteel 7-15 transacties per seconde verwerken en een netwerk als Visa ongeveer 24.000. Naar verluidt kan de blockchain van Sui op zijn hoogtepunt meer dan 120.000 transacties per seconde verwerken.

Met dit soort cijfers is het gemakkelijk in te zien waarom Sui het meest verwachte cryptoproject van de afgelopen jaren is.

Binance biedt Launchpool Staking om SUI-tokens te claimen

'S Werelds grootste crypto-exchange staat nu een beperkte periode van staking toe in zijn Binance Launchpool. Door TrueUSD (TUSD) of BNB-tokens te staken, komen Binance-gebruikers in aanmerking om een bepaald percentage SUI-tokens te claimen tijdens het tweedaagse evenement. Dit alles leidt tot Sui's tokenlancering op Binance, die naar verwachting al vandaag zal plaatsvinden. De initiële handelsparen zijn SUI/BTC, SUI/TUDC, SUI/USDT en SUI/BNB.

tweet Binance over SUI toen lancering

 

Justin Sun

Er was maandag vroeg wat drama toen TRON-oprichter Justin Sun $ 56,1 miljoen TUSD naar Binance verplaatste. Toen CEO Changpeng Zhao er lucht van kreeg, verzekerde CZ de cryptogemeenschap dat de toegang tot Binance Launchpool bedoeld was als een soort airdrop voor particulieren. CZ zei dat dit evenement niet bedoeld is voor walvissen, duidelijk verwijzend naar de aanbetaling van Sun.

Tweet van CZ van Binance

 

Sun begaf zich later op Twitter om zich te verontschuldigen en verklaarde dat Binance het geld had teruggegeven.

Met crypto-iconen zoals Justin Sun die in dit vroege stadium op zoek zijn naar SUI, belooft het veel goeds voor het project wanneer het eindelijk wordt gelanceerd. Er is vraag naar Sui, en als het kan leveren wat het belooft, zou het een van de leidende layer-1 blockchains van de toekomst kunnen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram