Miners bezorgt over toekomstige BTC koers en verkopen hun Bitcoins

Bitcoin miner delft Bitcoin 

Bitcoin (BTC) miners blijven verkopen te midden van bearish markt signalen. Miners van de grootste cryptocurrency zijn de laatste tijd doorgegaan met het verkopen van hun munten omdat ze zich zorgen maken over de toekomstige Bitcoin koers. 

Bitcoin mining reserves dalen

Bitcoin mining is van cruciaal belang voor de veiligheid van het Bitcoin netwerk. Bitcoin miners kunnen een grote invloed hebben op de koers doordat ze veel Bitcoins in beheer hebben. De Bitcoin mining reserve is de totale hoeveelheid Bitcoin die alle miners in hun wallets hebben. Het is een interessante metriek die inzage geeft in hoe de miners zich gedragen en hoe ze de markt inschatten. 

On-chain-gegevens tonen aan dat de reserve van miners is afgenomen sinds de rally in januari begon. In onderstaande figuur zijn de 2 momenten van een afwijkende daling aangegeven. Deze vonden plaats in januari en eind april. De verkoop impliceert dat miners hun BTC hebben verkocht in plaats van deze te accumuleren. Deze trend kan bearish gevolgen hebben voor de waarde van het activum. De omvang van hun verkoop is echter niet significant in vergelijking met hun totale reserve. Het valt nog te bezien of miners op de korte termijn Bitcoin zullen blijven verkopen, wat een diepgaand effect zou kunnen hebben op de Bitcoin koers.

Bitcoin mining reserves
Figuur: Bitcoin mining reserves (CryptoQuant)

 

Waarom miners hun Bitcoin verkopen

Miners verkopen Bitcoin om verschillende redenen. Een van de belangrijkste redenen is om operationele kosten te dekken, zoals elektriciteitsrekeningen, hardware onderhoud en arbeidskosten. Gedurende de afgelopen bear market hebben miners het zwaar te verduren gehad. Dit kwam doordat de Bitcoin koers erg laag kwam te staan gedurende de crash van FTX, tezamen met extreem hoge energiekosten door de oorlog in Oekraïne. De huidige verkoop trend kan hiermee te maken hebben. 

Verkoop van Bitcoins nog niet significant ten opzichte van totale reserve

Hoewel de omvang van de recente verkopen aan het dalen is, valt de verkoop nog mee ten opzichte van het totaal aantal Bitcoin dat miners in hun wallets hebben staan. In de afgelopen maanden hebben miners rond de 20.000 aan BTC verkocht wat op het moment van schrijven een marktwaarde van bijna $600 miljoen vertegenwoordigd. Dat is veel geld, maar is een schijntje ten opzichte van de 1,82 miljoen Bitcoin (ter waarde van ruim 52 miljard dollar) die miners in totaal nog steeds bezitten. 

Wanneer miners langer vasthouden aan hun munten kan dat een cruciale factor zijn voor het ontstaan van een bullish trend in de Bitcoin prijs. Het valt nog te bezien of miners de trend zullen omkeren of zullen blijven verkopen, aangezien beide uitkomsten een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de koers van Bitcoin.

Ontwikkelingen Bitcoin koers

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld rond de $28.700. Hiermee is de koers vlak in de afgelopen week. Een mogelijk opwaartse of neerwaartse trend kan afhangen van hoe miners zich zullen gedragen in de komende maanden. Het is daarom belangrijk om de Bitcoin miner reservewaardes goed in de gaten te houden. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram