Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase lanceert nieuwe internationale Futures exchange

Coinbase 

Amerika's grootste overgebleven cryptobeurs heeft eerder deze week officieel een internationale futures exchange gelanceerd. Coinbase heeft officieel de deuren geopend van zijn Coinbase International Exchange, waarmee niet-Amerikaanse ingezetenen Bitcoin en Ethereum eeuwigdurende futures-contracten kunnen verhandelen. Het bedrijf is geregistreerd in Bermuda, aangezien Coinbase buiten de VS blijft kijken om zijn activiteiten uit te breiden.

De exchange stelt handelaren in staat om eeuwigdurende futures te verhandelen voor Bitcoin en Ethereum, die zullen worden afgerekend in de USDC stablecoin. Deze futures maken een hefboomwerking tot 5x mogelijk en zijn bedoeld voor institutionele crypto-investeerders. Deze ontwikkeling komt op de hielen van een andere crypto-exchange, Gemini, die een eigen internationale crypto-derivatenbeurs lanceert. Mede-oprichter van Gemini, Tyler Winklevoss, tweette “Crypto is Global”, op de dag dat Coinbase zijn internationale beurs lanceerde.

Beide Amerikaanse bedrijven hebben zich tot internationale markten gewend omdat de SEC blijft werken aan het elimineren van de handel in crypto-derivaten in de VS. Coinbase is in een voortdurende strijd verwikkeld met de SEC en zijn voorzitter Gary Gensler. De SEC probeert de cryptohandel in de VS hard aan te pakken door aan te geven dat deze digitale activa dezelfde regels zouden moeten volgen als andere effecten. Dit betekent dat crypto's eerst moeten worden geregistreerd bij de SEC, evenals bij de beurzen waarop ze worden verhandeld. Deze voorschriften kunnen leiden tot straffen waarvan velen beweren dat ze de innovatie en vooruitgang van de crypto-industrie in de weg zullen staan.

Coinbase vecht in meerdere rechtszaken vooruitlopend op de winstcijfers

De SEC blijft meerdere rechtszaken aanspannen, waaronder de laatste waarin wordt gesteld dat Coinbase op illegale wijze persoonlijke biometrische gegevens van zijn mobiele app verzamelde. Het ziet er niet goed uit voor een bedrijf dat ook werd aangeklaagd wegens handel met voorkennis. Deze rechtszaak beweert dat vroege insiders, waaronder CEO Brian Armstrong en durfkapitalist Marc Andreessen, aandelen hebben verkocht voorafgaand aan de beursgang van het bedrijf in 2021.

Dit alles komt terwijl Coinbase zich voorbereidt om donderdag na sluiting van de markten zijn resultaten over het eerste kwartaal te rapporteren. Hoewel algemeen wordt aangenomen dat Coinbase tijdens de recente Bitcoin-rally's zowel dalende verliezen als een stijging van de activawaarden zal laten zien. Zelfs een goed kwartaal kan Coinbase op dit moment niet redden. Het sentiment rond het bedrijf is net zo negatief als sinds Coinbase naar de beurs ging. Het handelsvolume zal naar verwachting opnieuw afnemen. Dit klopt zeker, nadat werd onthuld dat meer dan 95% van alle Bitcoin-spothandel op Binance plaatsvindt.

Een van de grootste investeerders, Cathie Wood van Ark Invest, kocht eerder deze week nog eens voor $ 15 miljoen aan Coinbase-aandelen. Ark bezit Coinbase-aandelen in drie van zijn grootste ETF's.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram