Bitcoin stabiliseert rond $ 29.000 terwijl bankencrisis voortduurt

Bankgebouw dat instort 

De Bitcoin koers verbleef vandaag het grootste deel van de dag onder $ 29.000, nadat het vanochtend even erboven was geweest. Op het moment van schrijven staat de koers op enkele tientjes afstand van $ 29k. De BTC koers kon, in tegenstelling tot de goudprijs en zilverprijs, nauwelijks profiteren van de zich verder verspreidende bankencrisis in de VS. Daar verslechterd de situatie van de regionale banken met de dag en zijn nu o.a. PacWest en Western Alliance in de problemen. Altcoin koersen waren grotendeels stabiel. Daarover verderop meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw afstand genomen van het definiëren van digitale valuta. De federale toezichthouder heeft afgezien van het bijwerken van het formulier PF om digitale activa op te nemen en te beschrijven wat ze zijn. De stap wordt bekritiseerd omdat aan de ene kant de SEC digitale activabedrijven dwingt om zich aan hun regels te houden, terwijl aan de andere kant zelfs zij kunnen niet beschrijven wat ze precies zijn. Daarover verderop meer.

Een Amerikaanse jury heeft voormalig OpenSea-manager Nathaniel Chastain veroordeeld voor insider NFT-handel op het platform. Dit is een belangrijke zaak omdat het als precedent zou dienen voor soortgelijke toekomstige zaken. NFT's zijn in opmars, maar net als cryptocurrencies bestaat het gevaar dat werknemers die op de grootste beursplatforms werken, hun positie misbruiken om zich in te laten met handel met voorkennis. Dit is een van de eerste veroordelingen van een voormalig OpenSea-medewerker en zal waarschijnlijk dienen als voorbeeld voor toekomstige soortgelijke criminele activiteiten. Maar wees gerust, soortgelijke zaken zullen zich in de nabije toekomst nog vaker voordoen.

Bitcoin koers stabiel iets onder $ 29.000

Bitcoin handelt zijwaarts rond het cijfer van $ 28,9k op het moment van schrijven. De cryptocurrency herstelt zich gestaag na wat bearish prijsactie in de afgelopen dagen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $28,3k. Het begon meteen wat winst te boeken. De cryptocurrency steeg net na middernacht tot $ 29,2k en zag er veelbelovend uit. Het grootste deel van de rest van de dag handelde de digitale valuta echter zijwaarts. Om 15:10 uur 's middags begon de Bitcoin koers wat te dalen. Het zakte onder $ 29.000 en handelt nu net voor deze belangrijke weerstand op het moment van schrijven.

De plotselinge piek van Bitcoin boven de $ 29.000 heeft enige hoop gegeven aan de stieren, maar ze moeten nu zo snel mogelijk een stap naar boven maken. De opwaartse krachten zullen zich in de nabije toekomst moeten richten op de weerstand van $ 30.000. Anders kunnen de beren naar binnen duiken en het in ieder geval terugtrekken naar het steunniveau van $ 28.000. De beren hebben nu geen haast, want het enige wat ze hoeven te doen is het belangrijkste digitale activum onder de $30.000 te houden en hun tijd om de teugels terug te nemen zal komen. De stieren hebben een grotere uitdaging, maar ze zijn er toe in staat en zullen niet zo snel opgeven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 558 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De enige opmerkelijke bewegers waren Polygon (MATIC, -1%), Solana (SOL, 1,3%), Litecoin (LTC, 1,3%) en Unus Sed (LEO, -3,3%).

Solana koers grafiek 

SEC vermijdt opnieuw het definiëren van digitale valuta's

De belangrijkste Amerikaanse effectenregulator heeft opnieuw vermeden om de term digitale valuta direct te definiëren. De toezichthouder stelde afgelopen augustus een voorstel voor wijzigingen voor, maar kon de suggestie niet opvolgen.

Volgens de SEC:

“We hebben voorgesteld om 'digitale activa' als nieuwe term toe te voegen aan de Formulier PF Woordenlijst. De Commissie en het personeel blijven deze term overwegen en nemen op dit moment geen 'digitale activa' aan als onderdeel van deze regel."

Crypto-gebruikers zien dit als een manifestatie van alles wat er mis is met de houding van de SEC als het gaat om digitale valuta. Aan de ene kant claimt het jurisdictie over alles wat met crypto te maken heeft, van stablecoins tot zelfs NFT's. Maar aan de andere kant kan het niet eens definiëren waarover het beweert jurisdictie te hebben.

Hierdoor heeft de waakhond een aanzienlijke jurisdictie over de markt, aangezien ze willekeurig hun zegje kunnen blijven doen op elk platform dat volgens hen verband houdt met effecten. Het weet dat zodra een definitie is vrijgegeven, cryptobedrijven er gewoon omheen zullen werken en hun projecten een nieuwe wending zullen geven

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram