Bitcoin boven $ 29k en gaat Biden een platinamunt van $ 1 biljoen slaan?

platina munt met beeltenis van president Biden 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 29,3k op het moment van schrijven nadat het gisteren de dag positief afsloot. De Bitcoin koers lijkt weer op weg te zijn naar het niveau van $30.000, nu de koers dichter bij deze belangrijke weerstand komt. Altcoins boekten over het algemeen ook wat kleine winsten, maar er waren grote verschillen tussen de verschillende cryptocurrencies. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

In de VS wordt weer gesproken over een onconventionele mogelijkheid om snel aan meer geld te komen nu het schuldenplafond is bereikt en de onderhandelingen over het verhogen daarvan voortduren. Dit houdt in dat de Amerikaanse regering een platinamunt ter waarde van $ 1 biljoen slaat die zal helpen om eventuele schulden af te lossen. Zo’n wanhopige stap kan werken, maar is een tijdelijke oplossing, waarbij de president het congres buiten spel zet. Daarover later meer.

De recente ontwikkelingen in Hong Kong hebben, vooral rond de groeiende crypto-revolutie in de stad, geleid tot de hoop dat de Chinese regering op het vasteland terugkomt op haar beslissing om de cryptocurrency-sector volledig te verbieden. Hong Kong is al meer dan 20 jaar een speciale administratieve zone van China nadat aan het begin van de vorige eeuw een einde kwam aan honderd jaar Britse overheersing. Het is grotendeels een democratie binnen de Chinese staat en heeft de digitale valutarevolutie zeer goed omarmd. Het heeft ook recente maatregelen genomen die het voor bedrijven mogelijk maken om kantoren te komen opzetten en diensten aan te bieden. Deze pro-crypto-benadering door Hong Kong en het algemene verbod in de rest van China vormen een behoorlijk contrast en sommigen geloven nog steeds dat de digitale valuta langzaamaan ook in de rest van het land zal worden gelegaliseerd. Dat kan echter valse hoop zijn, aangezien de Chinese regering bekend staat om het verbieden van alles wat ze niet kan controleren en crypto is inderdaad de grootste van allemaal vanwege het gedecentraliseerde karakter.

Bitcoin koers nadert $ 30.000

Bitcoin wisselt op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $ 29,3k na een lichte stijging van de koers gisteren. De cryptocurrency gaat langzaam vooruit, zelfs nu de bredere economie klappen blijft krijgen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $28,8k na een lichte prijsdaling aan het einde van de dag donderdag waardoor de koers onder de $29k zakte. De cryptocurrency handelde gedurende enkele uren vlak rond het $ 28,8k-niveau tot gisteren om 03:30 uur 's ochtends, toen het een merkbare prijsstijging begon te vertonen. De prijsstijging bereikte een maximum van ongeveer $ 29,2k en de koers handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond dit niveau. Pas tegen het einde van de middag begon de Bitcoin koers weer te stijgen. Het steeg tot ongeveer $ 29,7k, maar daalde in de loop van de nacht weer wat tot ongeveer $ 29,3k op het moment van schrijven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 571 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken kleine winsten

Andere crypto koersen stegen de afgelopen 24 uur over het algemeen licht, maar er waren grote onderlinge verschillen. Opmerkelijke bewegers waren Ethereum (ETH, 2,4%), Ripple (XRP, 0,2%), Polygon (MATIC, -1%), Solana (SOL, 2,3%), Polkadot (DOT, -0,8%), Tron (TRX, 0,6%) ), Avalanche (AVAX, -0,2%) en Chainlink (LINK, 0,5%).

Solana koers grafiek 

Witte Huis wil platina munt van $ 1 biljoen slaan om schulden af ​​te betalen

Terwijl de Verenigde Staten wederom tegen het schuldenplafond zitten aan te hikken, waardoor de overheidsdiensten in de VS vast kunnen lopen, worden er radicale ideeën bedacht om deze catastrofe te voorkomen. Terwijl een dergelijke situatie zich de afgelopen decennia vele malen heeft voorgedaan, vooral omdat de uitgaven van het land uit de hand liepen als gevolg van de ene oorlog na de andere. Vooral de oorlog in Oekraïne heeft de Amerikaanse overheidsuitgaven hard geraakt. Dit komt bovenop de zware laatste twee jaar als gevolg van de Covid-19-beperkingen.

Rohan Gray, een professor aan het Willamette College of Law, een aanhanger van de moderne monetaire theorie, is de belangrijkste voorvechter van het voorstel voor een platinamunt van $ 1 biljoen. Hij besprak dit voorstel ooit met enkele leden van de Democratische partij. Ze bespraken zelfs de mogelijkheid van maar liefst 2 x $ 1 biljoen platina-munten. Het is een idee is om de schatkist, door een juridische maas in de wet te machtigen om $ 1 biljoen uit het niets te halen. Het is in feite een manier om het Amerikaanse Congres te omzeilen en eigenhandig het schuldenplafond te verhogen.

Volgens Wall Street Silver:

“Ze beginnen weer te praten over de magische platinamunt van $ 1 biljoen. Dit is hier echt een economische strategie van het type 'einde van het imperium'. Waarom kunnen ze niet rationeel discussiëren over redelijke bezuinigingen om de zaken onder controle te krijgen?”

Het antwoord is dat regeringen wereldwijd zich al lange tijd bezighouden met het eindeloos bijdrukken van geld. Daardoor schuiven ze de problemen verder voor zich uit. Ze doen dat liever dan nu de pijn van bezuinigingen te nemen. Bezuinigingen maken je als politicus namelijk niet erg populair. Dit zal de inflatie verder doen stijgen en mensen dwingen om andere schaarse waarde-opslagplaatsen zoals Bitcoin en goud te verkennen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram