Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase aandelen stijgen 16% na winstcijfers eerste kwartaal

Coinbase 

Aandelen van crypto-exchange Coinbase Global (NASDAQ: COIN) stegen vrijdag met meer dan 16% na het winstrapport van het bedrijf op donderdag na sluitingstijd van de markten. Het bedrijf staat de laatste tijd onder druk door talloze rechtszaken van Amerikaanse overheidsinstanties. Het aanhoudende overheids-optreden tegen de crypto-industrie in de VS heeft ertoe geleid dat Coinbase zijn activiteiten mogelijk internationaal wil verplaatsen.

 

De aandelen van Coinbase zijn tot nu toe gestegen in 2023, wat samenviel met de heroplevende bullmarkt voor Bitcoin en crypto in het algemeen. De aandelen van COIN zijn in 2023 met meer dan 70% gestegen, maar zijn de afgelopen 52 weken nog steeds met bijna 50% gedaald. Dit is een goede illustratie van hoe volatiel het aandeel is geweest.

Coinbsae aandelenkoers grafiek

Wat het winstrapport betreft, overtrof Coinbase de schattingen van Wall Street met $ 733 miljoen aan inkomsten voor het eerste kwartaal. Dit vertegenwoordigt een stijging van 23% op jaarbasis en een solide over-prestatie ten opzichte van de consensusschattingen van $ 655 miljoen van analisten. De verliezen waren ook veel lager dan verwacht, waarbij Coinbase een verlies van $ 0,34 per aandeel rapporteerde in vergelijking met consensusschattingen van $ 1,45 per aandeel. 

Terwijl beleggers duidelijk optimistisch waren over de winstcijfers, waren de analisten van Wall Street iets voorzichtiger. Goldman Sachs en JPMorgan zijn nog steeds sceptisch over het aandeel voor de lange termijn, daarbij verwijzend naar onzekere regelgeving als een van de belangrijkste factoren. Goldman Sachs handhaafde het verkoopadvies voor het aandeel, maar verhoogde wel het koersdoel van $40 naar $45. 

Volgens Yahoo Finance heeft Coinbase een short float-percentage van 22%, wat betekent dat een deel van de winst van het aandeel op vrijdag als gevolg van short sellers zou kunnen zijn. Toch was het zeker een positief bericht van het bedrijf en welkom nieuws voor de aandeelhouders.

Coinbase is nog niet uit de problemen

Hoewel Coinbase bemoedigende cijfers neerzet, heeft JPMorgan al opgemerkt dat de handelsvolumes in het tweede kwartaal zijn gedaald. Bovendien blijven die voortdurende regelgevingsproblemen boven Coinbase hangen. De SEC wil resoluut dat Coinbase en alle andere in de VS gevestigde crypto-exchanges zich houden aan dezelfde wetten als alle andere effectenbedrijven.

Wat heeft de toekomst in petto voor Coinbase? Eerder deze week opende het zijn eerste internationale derivatenbeurs voor niet-Amerikaanse institutionele handelaren. Velen geloven dat het bedrijf uiteindelijk zal verhuizen, met Londen en de Bahama's als de belangrijkste keuzes voor het nieuwe hoofdkantoor. De aandelen van Coinbase zien vrijdag een tijdelijke opleving, maar dit kan van korte duur zijn, aangezien de aanhoudende druk van de Amerikaanse regering op het aandeel drukt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram