Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin als reservevaluta van de wereld - zullen alle nationale valuta's aan BTC worden gekoppeld?

bitcoin en dollar 

De Bitcoin koers is de afgelopen maanden langzaam maar zeker gestegen. Naarmate er steeds meer signalen verschijnen die een aanstaande bull run suggereren, worden optimistische prognoses met betrekking tot de lange termijn van de meest waardevolle cryptocurrency ook steeds populairder. Onlangs besloot de ondernemer en auteur Jeff Booth om zijn kijk op de toekomst van bitcoin te delen met de cryptocommunity.

De wereldeconomie 

Booth, auteur van het populaire boek "The Price of Tomorrow: Why Deflation is the Key to an Abundant Future" en de oprichter van het in Canada gevestigde technologiebedrijf Builddirect, heeft de huidige toestand van de wereldeconomie besproken in een interview met Cambridge House International . De focus van het vorige week gepubliceerde interview was Bitcoin, en specifiek, hoe de economische situatie de BTC koers en de uiteindelijke toekomst van de digitale valuta zal beïnvloeden.

Booth is van mening dat de wereldeconomie de gevolgen van de corona pandemie niet zal kunnen opvangen. Hoewel het boek van Booth is gepubliceerd vóór het begin van de pandemie, beweert hij dat COVID-19 alleen de mechanismen heeft versneld die al lang daarvoor bestonden. Centrale banken drukten fiatgeld sinds de goudstandaard werd afgeschaft, maar de pandemie-gerelateerde stimuleringsmaatregelen verhoogden de snelheid waarmee de regeringen geld drukten aanzienlijk. Voor Booth is het een teken van een op handen zijnde, wereldwijde economische depressie en een ernstige crisis van het hele economische systeem dat is opgebouwd rond fiatvaluta en centraal bankieren.

Devaluatie van fiat-valuta 

Booth voorspelt dat het ongebreideld drukken van geld zal leiden tot een enorme devaluatie van de dollar en andere fiatvaluta: “once the Fed loses its credibility then all bets are off in inflation”, zegt hij. Deze grimmige kijk op de economische situatie in de wereld is echter precies wat Booth zo optimistisch maakt over Bitcoin. Hij gelooft dat naarmate de inflatie aan kracht wint, mensen zich zullen wenden tot deflatoire activa zoals BTC en goud.

Optimisme over Bitcoin 

Hoewel Booth heeft onthuld dat hij zowel bitcoin als goud bezit, en hij iedereen aanmoedigt om hun portefeuille te diversifiëren, stelt hij ook dat hij "veel optimistischer is over bitcoin". Booth beweert dat BTC "het nieuwe goud zou kunnen zijn", en hij gaat zelfs zo ver door te zeggen dat "ieders portefeuille bitcoin moet bevatten".

Booth is van mening dat het grote voordeel van Bitcoin ten opzichte van goud de draagbaarheid is. Omdat nationale fiat-valuta's snel waarde beginnen te verliezen, zullen mensen naar BTC vluchten - het activum dat niet alleen immuun is voor inflatie, maar in tegenstelling tot goud ook heel gemakkelijk is op te slaan en over te dragen. Volgens Booth kan Bitcoin, wanneer het fiat-systeem instort, zelfs van een veilige haven naar de reservevaluta van de wereld evolueren - de dominante vorm van geld waaraan alle nationale valuta's zijn gekoppeld.