Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - memecoin PEPE bestormt de cryptomarkt

Cryptocurrency nieuws 

Bijna dagelijks komt er nieuws naar buiten dat er weer een bank in de problemen zit. Terwijl de zorgen over het traditionele financiële systeem toenemen, wacht Bitcoin geduldig onder de grens van $30.000. Zonder inspirerende BTC-prijsactie, stagneren de meeste altcoins of hebben ze kleine verliezen gemaakt. Hoewel de meeste altcoins deze week geen grote winsten hebben geboekt, hebben we gelukkig nog steeds heel interessant altcoin-nieuws om door te nemen! 

Ethereum bereidt zich voor op een nieuwe upgrade genaamd Dancun

Slechts een paar weken na de succesvolle release van Shapella, heeft de Ethereum Foundation het alweer over een grote upgrade van het Ethereum-netwerk. De nieuwe update zal Dancun heten en bestaat uit veel kleinere wijzigingen die allemaal hetzelfde doel hebben: het verlagen van ETH-transactiekosten.

Het belangrijkste voorstel in de Dancun-upgrade is EIP-4844, bijgenaamd "Proto-Danksharding" of "The Surge". EIP-4844 stelt Layer 2-oplossingen in staat om tijdelijke "data-blobs" te gebruiken die niet permanent op de blockchain worden opgeslagen, wat naar verwachting de gaskosten enorm zal verlagen.

Helaas weten we nog steeds niet de releasedatum van de Dancun-upgrade. De voorstellen worden nog besproken en zijn nog niet eens in de testfase.

Ethereum koers grafiek 

Autoriteiten ondernemen actie tegen scam-altcoins met AI-thema

Het jaar is nog lang niet ten einde, maar het is nog niet te vroeg om te zeggen dat kunstmatige intelligentie (AI) verreweg de populairste technologietrend van 2023 is. Dankzij de enorme populariteit van ChatGPT wordt kunstmatige intelligentie nu overal breed besproken en is AI uitgegroeid tot het meest trending modewoord - ter vervanging van de term "metaverse" die nu onder het tapijt wordt geveegd nu bedrijven hun metaverse divisies sluiten en hun verlies nemen.

Terwijl talloze nieuwe altcoins zich bijna van de ene op de andere dag verspreidden, elk met "AI" in hun naam, en elk belovend om op wonderbaarlijke wijze een revolutie teweeg te brengen in het blockchain-ecosysteem met behulp van kunstmatige intelligentie, zijn sommige altcoins veel te ver gegaan.

Donderdag heeft de Texas State Securities Board een last onder dwangsom gestuurd naar de makers van twee altcoins genaamd TruthGPT en Elon Musk AI Token. Natuurlijk heeft geen van deze tokens iets te maken met ChatGPT of Elon Musk, maar de ontwikkelaar Horatiu Charlie Caragaceanu gebruikte zijn bedrijven Hedge4.ai en The Shark of Wall Street om naïeve investeerders te misleiden door te denken dat de tokens echt worden onderschreven door beroemdheden. .

Interessant is dat Elon Musk AI misschien wel een van de weinige cryptocurrencies is met AI in hun naam die daadwerkelijk gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. De makers van Elon Musk AI gebruikten kunstmatige intelligentie om diepe vervalsingen te maken van Elon Musk die hun zwendel goedkeurde. Het is waarschijnlijk niet de combinatie van AI en crypto waar we op hoopten, maar het is een begin.

Feels good man!, nu PEPE een van de 50 grootste cryptocurrencies wordt

PEPE 

Pepe de kikker is een van de beroemdste memes op internet - of de meest beruchte, als we rekening houden met het feit dat de Anti-Defamation League (ADL) Pepe in 2016 tot een haatsymbool heeft verklaard. Wat je ook van de ondeugende groene kikker vindt, het valt niet te ontkennen dat Pepe (PEPE) momenteel de wereld van memecoins stormenderhand verovert.

PEPE the frogHet verhaal van PEPE is zo ongelooflijk dat het alleen in het crypto-ecosysteem kan gebeuren. Een paar weken geleden lanceerden anonieme makers een altcoin op basis van een populaire meme. Tegenwoordig heeft de marktkapitalisatie van PEPE de $ 1,2 miljard overschreden en wordt de meme-munt vermeld als de 42e grootste cryptocurrency ter wereld.

Alleen al in de afgelopen 7 dagen is de PEPE koers met 830% omhooggeschoten. Dit is echter misschien nog maar het begin van de populariteit van de meme-munt. Tot nu toe was PEPE alleen beschikbaar op gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap en PancakeSwap. Op vrijdag 5 mei werd Pepe genoteerd op de Binance Innovation Zone. Hoewel Binance niet heeft uitgelegd wat er zo innovatief is aan PEPE, zal een grote beursnotering de nieuwe meme-munt zeker een verdere boost geven.

Veel ervaren crypto-investeerders waarschuwen de beginners dat PEPE een pump-and-dump kan zijn zonder use-case en dat de prijs van de meme-munt elk moment kan instorten zodra de bubbel barst. Voorlopig lijkt het niemand iets te kunnen schelen wat de sceptici te zeggen hebben, en als PEPE blijft stijgen, kan het binnenkort een serieuze concurrent worden van Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB). De afgelopen week hebben deze twee populaire meme-munten geen winst gemaakt.

PEPE coin grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram