Bitcoin overleeft daling tot $ 28k maar markt blijft onzeker aanvoelen

Bitcoin munt 

De Bitcoin koers beweegt op het moment van schrijven rond de $28,9k na een prijsdaling gisteren die de huidige status quo dreigde te veranderen. De bulls waren echter in staat om de daling op tijd te stoppen en de koers herstelde zich tot iets boven $ 29.000. De BTC koers lijkt nu rond deze waarde wat te stabiliseren. De meeste Altcoins staan momenteel op een klein verlies. Daarover verderop meer.

Ander nieuws: het Koninkrijk Saoedi-Arabië wil lid worden van het BRICS-forum dat Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika omvat. Deze ontwikkeling zal ons dichter bij een situatie brengen waarin internationale olie-aankopen van het olierijke land in het Midden-Oosten voor het eerst in meer dan 50 jaar in een andere valuta dan de Amerikaanse dollar zullen worden gedaan. Dit zal de machtsverhoudingen in de wereld verder veranderen. Daarover verderop meer.

De Amerikaanse SEC het enorme bedrag van $ 229 miljoen gegeven aan klokkenluiders van bedrijven die naar voren zijn gekomen en schendingen in hun respectieve organisaties hebben gemeld. Dit bedrag werd uitgedeeld aan meer dan 103 van dergelijke klokkenluiders die verdacht gedrag meldden en de federale toezichthouder hielpen bij het handhaven van de regels. Dit is een interessante actie van de SEC, omdat het niet hetzelfde forse prijzengeld uitlooft als het gaat om klokkenluiders van overheidsinstanties. Dit komt omdat, wanneer deze klokkenluiders van bedrijven naar voren komen, de SEC hen enorme boetes kan opleggen en ze ook een schamel deel van de taart aan deze informanten geven. Maar de omgekeerde situatie is niet zo lucratief, en zelfs wetten ter bescherming van de overheidsmedewerkers die als klokkenluider optreden worden niet altijd gerespecteerd en deze personen worden maar al te vaak voor lange tijd naar de gevangenis gestuurd. Deze eenzijdige houding van overheidsinstanties moet veranderen als we een wereld willen maken die eerlijker is.

Bitcoin herstelt naar $29k na vroege dip

Bitcoin handelt zijwaarts net onder de belangrijkste steun van $ 29k. De Bitcoin koers kreeg gisteren te maken met een flinke prijsdip, voordat het in de avond weer wat herstelde en stabiliseerde.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,4k. De cryptocurrency handelde een groot deel van de dag zijwaarts en dreigde zelden een aanzienlijke prijsbeweging in een van beide richtingen te maken. De digitale valuta had een kortstondige opleving om 02:20 uur 's nachts toen het een piek registreerde tot $ 29,85k. Verdere vooruitgang bleek echter moeilijk te zijn voor de stieren en de koers zakte in de daaropvolgende uren terug naar ongeveer $ 29,4k. De crypto bleef vervolgens in de uren daarna zijwaarts handelen voordat het om 14.30 uur 's middags het eerste opmerkelijke verlies begon te boeken. De Bitcoin koers zakte onder de $ 29.000 en bereikte om 17.00 uur een laagste punt van $ 28.3.000. De beren hadden goed genoeg teruggeslagen om een verdediging van de steun van $ 28.000 te rechtvaardigen, maar dat gebeurde niet toen de koers zich vlak voor het ter perse gaan herstelde tot $ 29.000.

Gisteren was bij veel gelegenheden verwarrend voor zowel de stieren als de beren, aangezien de BTC koers, ondanks een gezonde opbouw, weigerde de weerstand van $ 30.000 te raken en tegelijkertijd niet toegeeft aan een grote prijsdaling onder $ 28.000, aangezien die beweging mislukte. Het einde van de week liep vast door een gebrek aan duidelijke actie van de stieren of de beren, wat resulteerde in zo'n ongemakkelijke situatie.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 560 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,54%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken kleine verliezen

Andere crypto koersen lieten enkele kleine, gemengde verliezen zien. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, -1,7%), Cardano (ADA, -1,3%), Dogecoin (DOGE, -1,4%), Solana (SOL, -2,5%), Polkadot (DOT, -1,6%), Litecoin (LTC, -3,5%), Shiba Inu (SHIB, -3,7%), Avalanche (AVAX, -2,5%), Chainlink (LINK, -1,9%), Cosmos (ATOM, -2,5%) en Uniswap (UNI, - 2,7%).

Uniswap koers grafiek 

Saudi-Arabië dat toetreedt tot de BRICS-landen zou een nieuwe klap kunnen toebrengen aan de Amerikaanse dollar

Het olierijke koninkrijk Saoedi-Arabië probeert nu zijn traditionele bondgenoot de VS nog meer van streek te maken, terwijl het zich voorbereidt om deel te nemen aan het BRICS-forum. Het platform bestaat uit vijf opkomende economieën die geen deel uitmaken van de westerse invloedssfeer die normaal gesproken het grootste deel van West-Europa en Noord-Amerika vormt. Velen geloven dat het een losse alliantie is om de hegemonie van het door de VS geleide Westen aan te pakken.

Als Saoedi-Arabië erbij komt, zal de status quo zeker veel veranderen. De traditionele Amerikaanse bondgenoot in het Midden-Oosten probeert nu China het hof te maken en staat zelfs dicht bij een wapenstilstand met Iran onder de paraplu van China. De volgende, nog zorgwekkendere stap zou zijn dat de monarchie zich zou losmaken van het petrodollar-concept en handel zou drijven in andere nationale valuta's zoals bijvoorbeeld de Chinese Yuan bijvoorbeeld. Een BRICS-lidmaatschap zou het begin kunnen zijn van deze stap die misschien niet meteen plaatsvindt, maar die zeker op de agenda staat.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram