Cryptomarkt daalt fors nadat Binance de opnames van Bitcoin stopt

Bitcoin munt met scherm met dalende crypto koersen op achtergrond 

De crypto koersen gingen maandag hard naar beneden toen een verdachte portefeuillebeweging op 's werelds grootste gecentraliseerde beurs investeerders in verwarring bracht. Binance stopte tijdelijk met het opnemen van Bitcoin vanwege wat het ‘netwerkcongestie’ noemde. Er waren rapporten van verschillende Twitter-accounts die de BTC-uitstroom monitoren, dat er voor meer dan $ 3,3 miljard aan Bitcoin uit Binance was gehaald. De meesten geloofden dat dit een gecoördineerde terugtrekking was van een of een groep Bitcoin-walvissen.

 

Later werd uitgelegd dat het Binance zelf was voor die ongeveer $ 4,4 miljard aan Bitcoin naar zijn eigen digitale wallet verplaatste. Binance CEO CZ bevestigde dit ook en verklaarde nogmaals dat alle crypto-activa van Binance-gebruikers veilig zijn.

Bitcoin koers daalt met 5% in 24 uur

Toch waren veel beleggers niet tevreden met de uitleg. Op zondag werden de opnames van Bitcoin twee keer stopgezet, wat door particuliere beleggers doorgaans als negatief wordt gezien. Het idee van een gedecentraliseerde blockchain is dat externe katalysatoren geen invloed mogen hebben op transacties. Vanaf maandag was de Bitcoin koers de afgelopen 24 uur met meer dan 5% gedaald en handelde het onder het prijsniveau van $ 27.500. Ethereum had in die periode ook ongeveer 5% verloren en bleef hangen op het prijsniveau van $ 1.800.

Bitcoin koers grafiek 

Op het moment van schrijven waren de Bitcoin-transacties op Binance weer normaal. Dit roept wel een andere vraag op over de controle van Binance over de cryptomarkt. Recente gegevens hebben aangetoond dat meer dan 95% van de totale hoeveelheid BTC-transacties op gecentraliseerde beurzen, plaatsvinden op Binance. Dit is in de buurt van monopolistische niveaus en de begrijpelijke bezorgdheid die ontstond toen opnames werden stopgezet, was een sterke herinnering aan de controle van Binance over 's werelds grootste crypto's.

Bitcoin Transactie Volume stijgt sterk

In de afgelopen weken is het netwerktransactievolume van Bitcoin merkbaar gestegen. Velen geloven dat dit komt door de creatie van experimentele tokens genaamd BRC-20, waarmee gebruikers NFT's op het Bitcoin-netwerk kunnen slaan. De afgelopen weken zijn de transactieprijzen van Bitcoin met bijna 300% gestegen. CZ liet zelf zien dat de totale dagelijkse netwerkkosten voor Bitcoin alleen al de afgelopen maand 18 keer zo hoog waren:  

Tweet CZ van Binance 

Zou dit alles te maken kunnen hebben met de netwerkproblemen van BTC in het weekend? Als walvissen grote hoeveelheden cryptovaluta van gecentraliseerde beurzen verwijderen, is dat meestal een bullish teken. Dit betekent meestal dat ze het in een cold storage bewaren of naar een veiligere digitale wallet verplaatsen. Deze keer kelderde de Bitcoin koers en de koersen van andere crypto's, wat aantoont dat de cryptomarkt nog steeds in een kwetsbare staat verkeert, ook al lijkt de bearmarkt voorbij te zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram