Bitcoin koers faalt boven $ 28.000 en crypto populair op PayPal

Bitcoin munt en PayPal app op telefoon 

Bitcoin handelt momenteel rond $27,5k na een wilde achtbaanrit gisteren. De Bitcoin koers herstelde gisteren aanvankelijk tot boven $28k, maar kon dit niet effectief volhouden. Wat volgde was een snelle harde correctie tot $ 26.780, waarna de koers, al op en neer bewegend, begon te stabiliseren rond het huidige niveau van $ 27.500. Altcoins zagen een vergelijkbaar koersverloop als Bitcoin. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

De cryptobezittingen die door klanten aangehouden worden op het Paypal platform, zijn in het eerste kwartaal van 2023 met maar liefst 56% gestegen, wat wijst op een stijgende kooptrend. Het grootste betalingsbedrijf ter wereld heeft twee jaar geleden een cryptowalletfunctie geïntroduceerd en sindsdien is die, ondanks enkele tekortkomingen, steeds sterker geworden. Daarover later meer.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft opnieuw opgeroepen tot het sluiten van mazen in de wet m.b.t. de belasting op cryptocurrency in het land. De president meent dat er voor meer dan 18 miljard dollar aan belastingen wordt ontweken door de digitale valutascene. Dit cijfer werd onmiddellijk ontkracht door sommige leden van de crypto-economie, die de juistheid ervan in twijfel trokken. Fat Man, een crypto-analist op Twitter reageerde door te stellen dat dit cijfer onnauwkeurig was omdat de crypto-economie alleen al in 2022 met een enorme $1,4 biljoen kromp, terwijl de bedrijfswinsten maar liefst $11,8 biljoen bereikten. De regering Biden wil zich naar verluidt richten op de markt voor digitale activa nadat verschillende leden van de Democratische partij er luidruchtige campagnes tegen hadden gelanceerd. De regering kijkt nu naar manieren om deze ontwrichtende sector te beteugelen door deze zwaar te belasten.

Bitcoin koers weer onder $28.000

De Bitcoin koers beweegt momenteel zijwaarts onder de $28k steun/weerstand. De cryptocurrency deed gisteren een poging om deze belangrijke weerstand te overwinnen, maar faalde jammerlijk naarmate de tijd verstreek.

De laatste 36 uur begon met de BTC koers op ongeveer $27,6k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond deze waarde. Om 14.30 uur in de middag begonnen de stieren zich echter te roeren. De koers steeg tot ongeveer $28,2k en vormde een basis rond deze waarde. Hij bleef de rest van de dag rond dit niveau hangen. Om 7 uur 's avonds kwamen de beren weer in actie en dwongen een grote koersdaling af. De koers daalde in enkele minuten tot $26,8k. De zo belangrijke $27k steun hield echter stand en de cryptocurrency herstelde zich tot ongeveer $27,5k. De rest van de dag wisselde de Bitcoin koers zijwaarts rond deze waarde.

Het prijsherstel van Bitcoin heeft in de loop van de afgelopen week verschillende haperingen opgelopen. Eerst lukte het begin vorige week niet om boven de $29k te blijven en nu worstelt het om boven de $28k te blijven. De trend verschuift dus blijkbaar in het voordeel van de beren en er is meer en meer druk op de stieren om te presteren. Die moeten uit de problemen onder $30k breken en voor eens en voor altijd boven die cruciale weerstand uitkomen. Anders zullen de neerwaartse krachten met de tijd alleen maar meer momentum krijgen. De steun van $27k zou de lijn in het zand kunnen zijn voor de bulls en die moeten ze koste wat kost verdedigen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $537 miljard en zijn aandeel in de cryptomarkt was 48,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

Andere crypto koersen volgeden in grote lijnen de bewegingen van de Bitcoin koers. Opvallende bewegers waren Cardano (ADA, 0,5%), Polygon (MATIC, -2%), Polkadot (DOT, 1,6%), Litecoin (LTC, 1,2%), Cosmos (ATOM, 5,5%) en Uniswap (UNI, 3,3%).

Polkadot koers grafiek 

Paypal's Crypto Participaties stijgen met 56%

Het grote betalingsbedrijf Paypal profiteert aanzienlijk van zijn beslissing om gebruikers toe te staan crypto te kopen en aan te houden op zijn app. Het bedrijf heeft nu naar verluidt maar liefst $943 miljoen aan cryptocurrencies in beheer, waarvan Bitcoin ($499 miljoen) en Ethereum (ETH, $362 miljoen) het leeuwendeel voor hun rekening nemen.

Dit is ondanks het feit dat Paypal een zeer beperkte ervaring met cryptobezit biedt, omdat gebruikers geen crypto buiten het platform kunnen versturen en zeer beperkte handelsmogelijkheden hebben. Dit toont aan dat er een grote markt is voor custodial services en als Bitcoin in de VS z’n eigen ETF's mag hebben, zou dat zeker een game changer kunnen zijn voor de Bitcoin koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram