Bitcoin worstelt om het hoofd boven water te houden boven $ 27.000

Bitcoin munt blijft net drijven 

De Bitcoin koers bevindt zich momenteel net boven de kritieke steun van $ 27.000. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelt zijwaarts na een mislukte poging om gisteren aan het eind van de dag het niveau van $ 28.000 te heroveren. De kote termijn trend blijft neerwaarts gericht en ook andere cryptocurrencies hadden daar last van. Altcoins stonden aan het eind van de dag ook flink in het rood. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Sommige leden van het Amerikaanse congres hebben de recente Europese regelgeving over digitale valuta's als voorbeeld genoemd en willen ze deze kopiëren. Ze hebben het over het recente Markets in Crypto Assets (MiCA)-raamwerk dat door het Europees Parlement zal worden aangenomen. Daarover verderop meer.

Cryptoregulering is niet altijd eerlijk voor de miljardenindustrie. Dat is goed te zien bij Estland, ooit de topbestemming in Europa voor digitale activabedrijven, dat nu de regelgevende schroeven heeft aangedraaid. Als gevolg hiervan dreigen maar liefst 400 bedrijven hun exploitatievergunning in de Baltische natie te verliezen. Volgens de laatste verklaring van het anti-witwasbureau van het kleine land zijn slechts honderd digitale bedrijven bevoegd om dergelijke diensten in zijn rechtsgebied aan te bieden. Het aantal is afgenomen van honderden bedrijven die zich daar aanvankelijk hebben geregistreerd. Deze plotselinge verandering van richting vanuit het land zal zijn betrouwbaarheid in het bedrijfsleven aantasten, aangezien plotselinge beleidsomkeringen die honderden bedrijven treffen over het algemeen nadelig zijn voor het vestigingsklimaat.

Bitcoin koers houdt met moeite vast aan $ 27.000

Bitcoin wisselt nerveus van eigenaar voor ongeveer $ 27k op het moment van schrijven. De cryptocurrency staat onder druk om de steun van $ 27.000 opnieuw te verdedigen na een halfslachtige poging tot herstel eerder vandaag.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $28,2k. Het begon onmiddellijk in waarde te dalen en bereikte binnen enkele minuten om 19.30 uur 's avonds een dieptepunt van $ 26,95k. De beren waren echter niet in staat om deze winsten vast te houden en de cryptocurrency slaagde erin om zich in de uren daarna snel terug te herstellen naar $27,9k. Een herstel tot boven $ 28.000 had echter wat schade kunnen toebrengen aan de onmiddellijke bearish setup, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan trok de Bitcoin koers zich langzaam terug naar het niveau van $ 27,5k en handelde er een groot deel van de dag omheen. Pas om 15.20 uur 's middags begon Bitcoin wat verliezen te boeken. De Bitcoin koers daalde vervolgens in de avond verder tot onder $ 27k en bereikte een dieptepunt van $ 26.700 voordat het weer wat herstelde tot $ 27.000, waar het zich nu bevindt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 525 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere crypto koersen stonden de afgelopen 24 uur ook in het rood. Opmerkelijke bewegers waren Ethereum (ETH, -3,2%), Binance Coin (BNB, -2%), Ripple (XRP, -2,4%), Cardano (ADA, -4,5%), Dogecoin (DOGE, -3,7%), Solana (SOL, -4,2%), Polygon (MATIC, -3,7%), Polkadot (DOT, -3%), Tron (TRX, -2%), Shiba Inu (SHIB, -3,7%), Avalanche (AVAX, -2,9%) en Chainlink (LINK, -3,4%).

Ethereum koers grafiek 

Leden van het Amerikaanse congres: Europese crypto-regelgeving is een voorbeeld

Terwijl het debat over cryptoregulering in de VS op gang komt, hebben sommige leden van het Amerikaanse congres de recente Europese inspanningen geprezen en willen de daar opgestelde regelgeving als voorbeeld nemen. Ze hebben het natuurlijk over de Markets in Crypto Assets (MiCA) wetgeving die in de nabije toekomst in Europa van kracht zal worden.

Het is echter vreemd dat de Amerikaanse vertegenwoordigers deze wet prijzen, ook al is deze nog niet volledig toegepast. We weten niet veel over de effecten die deze wet zal gaan hebben, behalve dat deze aanzienlijk strenger is voor de cryptosector. Sommige Europese crypto-promotors denken dat dit zal leiden tot crypto-vlucht uit de EU, maar dit zijn slechts aannames.

Het punt is dat we niet weten wat er met deze wet gaat gebeuren. Alleen omdat iets alomvattend is, wil nog niet zeggen dat het ook zo goed zal werken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram