Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers blijft dalen gedurende een volatiele handelsweek

Rood gekleurde Bitcoin munt met dalende Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

De volatiliteit op de cryptomarkt breidde zich uit tot vrijdag toen de crypto koersen bleven dalen. Bitcoin verlengde zijn afdaling en verloor meer dan 3% in de afgelopen 24 uur en bijna 11% in de afgelopen zeven dagen. Met 's werelds grootste cryptocurrency op iets meer dan $ 26.000, bereikt de Bitcoin koers een dieptepunt in twee maanden en een bereik waarin de beren weer de controle over prijsactie op korte termijn zouden kunnen overnemen.

 

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek

 

Bitcoin is niet de enige cryptovaluta die deze week een steile neerwaartse trend heeft doorgemaakt. Ethereum is de afgelopen zeven dagen met 11,1% gedaald en handelt nu onder het belangrijke prijsniveau van $ 1.800. Andere grote crypto's die deze week dubbelcijferige verliezen hebben geleden, zijn Shiba Inu Token (SHIB), Polygon (MATIC) en DogeCoin (DOGE). Over het algemeen is de totale crypto-marktkapitalisatie sinds donderdag met bijna 2% gedaald en heeft een waarde van ongeveer $ 1,1 biljoen USD.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers grafiek

 

Waarom daalt de Bitcoin koers deze week?

Er zijn een aantal katalysatoren die ervoor hebben gezorgd dat de cryptomarkten deze week daalden. Ten eerste kwam het CPI-rapport van april min of meer overeen met de verwachtingen, met een lichte stijging, maar nog steeds met een jaar-op-jaar daling. De inflatie in de Amerikaanse economie is zeker hardnekkig gebleken en investeerders wachten op het besluit van de Fed over de rentetarieven van juni. Sommigen geloven dat de recente CPI-cijfers voldoende zou kunnen zijn om een pauze in de rentecyclus van de Fed te veroorzaken.

De aanhoudende regeldruk op de Amerikaanse crypto-industrie drukte ook zwaar op het sentiment onder crypto-beleggers. Met de SEC en Coinbase die voor de rechtbank strijden, en andere exchanges die internationaal opereren, blijft de toekomst van de crypto-industrie in de VS duister. Het institutionele cryptohandelsbedrijf Jump Crypto verkleint zijn voetafdruk in de Amerikaanse crypto-industrie en zoekt ook internationaal naar handelsmogelijkheden.

Nog een teken van marktinstabiliteit is de recente heropleving van meme-munten, waarbij Pepe (PEPE) en Milady Meme Coin (LADYS) beide astronomische winsten zagen voordat ze leegliepen. Wanneer cryptohandelaren zoeken naar loterijen met meme-munten, betekent dit meestal dat grotere crypto-tokens moeilijker zijn geworden om dagelijks te verhandelen.

Wat kunnen we verwachten? 

Voor nu lijkt de korte stijging van vorige maand boven de $30.000 te fungeren als een nieuw weerstandsgebied voor de Bitcoin koers. Analisten hebben hun ogen gericht op het belangrijke niveau van $ 25.200, dat nu het grootste ondersteuningsniveau is. Als de Bitcoin koers onder dat cijfer blijft dalen, kunnen we een beetje in een vrije val terechtkomen. Totdat er meer duidelijkheid is op de Amerikaanse markt, zullen we waarschijnlijk volatiliteit blijven zien in de cryptomarkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram