Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers glijdt kort onder $ 26.000 waarna het wat herstelt

Beer duwt Bitcoin symbool van rode helling af en symboliseert daarmee een dalende Bitcoin koers 

De Bitcoin koers had gisteren een bearish dag waarin het weggleed onder $27k. Bitcoin is in het defensief nadat het lijkt alsof de recente bullish activiteit nu voorbij is na meerdere keren het hoofd te hebben gestoten tegen de $30.000 weerstand. Inmiddels is de koers weer wat hersteld van de dieptepunten van gisteren, maar het bevindt zich nog steeds onder $27k. Altcoins stonden grotendeels op winst aan het einde van de afgelopen 24 uur, na gisteren ook een moeilijke dag te hebben gehad. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Elon Musk heeft aangekondigd dat hij zijn functie als CEO van Twitter neerlegt. Dit nieuws is niet lichtvaardig opgevat door de Dogecoin-gemeenschap, aangezien de Dogefather officieel niet meer de CEO is en een ervaren NBCUniversal-manager zijn positie zal innemen. Daarover verderop meer.

De Amerikaanse crypto-scene wordt in de loop van de tijd steeds dynamischer, aangezien er in het land verschillende tegenstrijdige gedragingen worden waargenomen. Biden wil de sector meer belasten op federaal niveau. Op staatsniveau zijn New York en Californië op weg om de digitale-activabedrijven zwaarder te reguleren, terwijl Texas, Wyoming en een paar andere staten proberen zoveel mogelijk positieve prikkels te geven. Florida bevindt zich ondertussen in een wereld op zich, aangezien het een wet heeft goedgekeurd en ondertekend die de toepassing van Central Bank Digital Currencies (CBDC's) in de staat zal beperken. Dit is een vreemde stap, aangezien de VS, de EU en andere landen niet eens in de buurt komen van het creëren en overeenkomen van een CBDC-model en hier heeft gouverneur De Santis deze wet gepusht en goedgekeurd. Analisten denken dat het bedoeld is om te laten zien dat hij hard is tegen China en zijn digitale yuan, die massaal wordt ingevoerd in het land met 1,4 miljard mensen.

Bitcoin koers daalt naar $ 26,3k

Bitcoin heeft het steunniveau van $ 27.000 niet vastgehouden en de koers is vannacht zelfs even tot onder $ 26k gedaald tot $ 25.822. Later vannacht en vanochtend herstelde de Bitcoin koers weer enigszins en momenteel beweegt het rond $ 26,7k. Bitcoin bevindt zich nu op een dieptepunt in 8 weken en er is momenteel geen vaste bodem vanwege deze plotselinge, maar belangrijke koersdaling.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $27k. Het handelde een paar uur rond dit belangrijke steunniveau en riskeerde elke keer een daling. Gisteren om 03.30 uur 's nachts begon het digitale activum voor het eerst sinds half maart aanzienlijk te dalen. Het vond enige ondersteuning op korte termijn op $ 26,6k, maar begon om 07:40 uur nog verder te dalen richting $ 26k, voordat het enigszins herstelde tot $ 26,3k. Het handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond die waarde, maar vannacht werd wederom een daling ingezet die de koers dus kort onder $ 26k bracht. Daarna volgde er herstel.

Bitcoin beleggers kijken nu zenuwachtig naar de situatie, aangezien de economie steeds meer klappen krijgt en de markten er nog steeds door onder druk staan. De belangrijkste digitale valuta is met ongeveer 17% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten van meer dan $ 30.000 die vorige maand werden behaald. Deze beweging werd meerdere keren voorspeld door Bitcoin Koers, maar de tijdlijn is de laatste tijd versneld. In plaats van wat tijd te besteden aan het worstelen met het belangrijke niveau van $ 27.000, is de digitale valuta in plaats daarvan teruggevallen naar $ 26.000. Het valt nog te bezien of het er een bodem omheen gaat vormen of dat we nog wat lager moeten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 510 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels hoger na gisteren ook wat verlies te hebben geleden. Veel altcoins hebben zich tot nu toe verzet tegen het volgen van BTC in de bearish afgrond en deden het wat beter dan de leidende cryptovaluta.

Opmerkelijke bewegers waren Ethereum (ETH, 2,5%), Cardano (ADA, 1,8%), Dogecoin (DOGE, 2,3%). Solana (SOL, 5,6%), Polkadot (DOT, 2,8%) en Chainlink (LINK, 3,9%).

Solana koers grafiek  

Slecht nieuws voor Dogecoin nu Elon Musk aftreedt als CEO van Twitter

2 foto's van Elon Musk waarvan hij in een ervan is bewerkt tot vrouw 

Elon Musk, CEO van Tesla en Twitter, heeft aangekondigd dat hij zijn rol als CEO van laatstgenoemde neerlegt. Hij gaat de leiding van het bedrijf overdragen aan Linda Yaccarino, een ervaren leidinggevende van NBCUniversal. Dit nieuws zal niet positief worden ontvangen door de DOGE-gemeenschap.

De "dogefather" blijft echter betrokken bij het sociale mediabedrijf en zorgt voor producten en design. Er is dus in werkelijkheid niet veel te vrezen voor de Doge-gemeenschap.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram