Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Dominantie van Binance neemt af, maar wie profiteert?

Cryptocurrency nieuws 

Traditionele financiële instellingen hebben steeds meer problemen, maar deze keer was de opkomende bankencrisis niet genoeg om de crypto koersen op te pompen. De Bitcoin koers is de afgelopen 7 dagen met bijna 10% gedaald, en altcoins doen het niet beter. Het heersende sentiment onder de overgrote meerderheid van de cryptobeleggers blijft echter beslist bullish. Laten we zonder verdere inleiding eens kijken naar enkele van de meest interessante altcoin-nieuwtjes van de afgelopen week!

OKB en Huobi in de lift terwijl de dominantie van Binance afneemt

Binance staat algemeen bekend als de grootste en populairste exchange in het blockchain-ecosysteem. Hoewel niets erop wijst dat deze situatie binnenkort zal veranderen, blijkt uit onlangs door Yahoo! Finance gepubliceerde gegevens dat het aandeel van Binance in het totale cryptospotvolume de afgelopen maanden aanzienlijk is gekrompen.

Twee maanden geleden werd meer dan 73% van het volume van alle op de spotmarkt verhandelde cryptocurrencies toegeschreven aan Binance. Maar toen nam de beurs een beslissing die haar veel kostte - Binance beëindigde haar enorm populaire promotie die gebruikers de kans gaf crypto's te verhandelen zonder kosten. Meteen nadat de promotie werd stopgezet, begon de dominantie van Binance af te nemen.

In de afgelopen twee maanden kromp de dominantie van Binance op de spotmarkt van 73% naar 51%. Natuurlijk is het niet het einde van de wereld voor Binance, want uit de gegevens blijkt dat meer dan de helft van het volume van de wereldwijde crypto spothandel op Binance plaatsvindt. Zo'n snelle daling van de dominantie suggereert echter dat Binance binnenkort zal proberen nieuwe manieren te bedenken om cryptohandelaren aan te trekken.

Volgens de gegevens gepubliceerd door Yahoo! Finance zijn de twee beurzen die het meest hebben geprofiteerd van de problemen van Binance, Huobi en OKX. Terwijl de dominantie van Binance is afgenomen, steeg het aandeel van Huobi in de crypto spothandel van 2% naar 10%, en dat van OKX van 5% naar 9%.

De dominantiegegevens kunnen nuttig zijn voor altcoin-beleggers, omdat ze suggereren dat zowel Huobi Token (HT) als OKX's OKB-token momenteel misschien ondergewaardeerd zijn. In de afgelopen 7 dagen daalde BNB van Binance met 4%, de prijs van Huobi Token daalde met bijna 10%, en OKB deed het het beste van alle exchange-tokens door minder dan 2% te verliezen.

BNB koers grafiek

MetaMask werkt samen met PayPal om moeiteloos Ethereum aankopen te doen voor Amerikaanse klanten

Ethereum (ETH) kopen is zojuist veel gemakkelijker geworden voor miljoenen mensen - maar alleen in de Verenigde Staten. PayPal, een van de meest gebruikte betalingsverwerkers ter wereld, heeft een partnerschap aangekondigd met de cryptocurrency wallet van MetaMask waardoor gebruikers van MetaMask gemakkelijker dan ooit tevoren ETH kunnen kopen.

PayPal heeft meer dan 400 miljoen gebruikers, maar alleen gebruikers in de Verenigde Staten kunnen profiteren van de nieuwe functionaliteit. De nieuwe PayPal-integratie van MetaMask werd op dinsdag 9 mei uitgerold en alle in de VS gevestigde gebruikers van de wallet-app kunnen nu gemakkelijk ETH kopen met slechts een paar klikken.

Ethereum kopen met MetaMask en betalen met PayPal is vergelijkbaar met elke andere PayPal aankoop. MetaMask gebruikers die ETH willen kopen zullen de Verenigde Staten kunnen selecteren als hun land van verblijf, en PayPal als de betalingsmethode. Daarna zal een standaard PayPal-betalingspop-upvenster verschijnen waarmee ze de betaling op de standaardmanier kunnen voltooien.

Helaas hebben we tot nu toe geen informatie die ons kan vertellen of de nieuwe functionaliteit uiteindelijk ook beschikbaar komt voor MetaMask-gebruikers in andere landen dan de Verenigde Staten. Ook hebben PayPal noch MetaMask plannen gepubliceerd over de mogelijke uitbreiding van de functie naar andere cryptocurrencies dan ETH.

Cardano's Hydra Head vrijgegeven op het Mainnet

Het Cardano-team doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ADA concurrerend blijft en tot de top 10 van grootste cryptocurrencies ter wereld blijft behoren. Na de tot nu toe relatief underwhelming januari release van Cardano's native stablecoin, genaamd DJED, heeft het Cardano ecosysteem nu een nieuwe, krachtige tool gekregen genaamd Hydra Head.

Hydra Head is een tool waarmee blockchainontwikkelaars "off-chain mini ledgers" kunnen bouwen voor hun op Cardano gebaseerde dApps. Deze oplossing, die vergelijkbaar is met Ethereum's sharding dat al geruime tijd op de ETH roadmap staat, is specifiek ontworpen voor DeFi ontwikkelaars, omdat het DeFi dApps gebouwd op Cardano in staat zal stellen om veel lagere transactietijden en -kosten te hebben. Volgens officiële bronnen is Hydra Head slechts de eerste tool in een geplande set van vele schaalbaarheidsupgrades die dit jaar aan Cardano zullen worden toegevoegd.

Helaas voor ADA-beleggers was de release van Hydra Head niet genoeg om de Cardano koers de correctie van deze week ongeschonden te laten overleven. In de afgelopen 7 dagen is de ADA koers met ongeveer 5% gedaald, wat op zich niet slecht is in vergelijking met de concurrentie. Voorlopig lijkt de plaats van Cardano in de lijst van top 10 grootste cryptocurrencies zeer veilig.

Cardano koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram