Bitcoin Exchange Coinbase draagt ​​klantgegevens over aan de Britse belastingdienst

 Coinbase Verenigd Koninkrijk

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Een van 's werelds grootste cryptocurrency-exchanges, Coinbase, draagt ​​zijn klantgegevens over aan Her Majesty's Revenue and Customs (HMRC) voor iedereen die meer dan £ 5.000 (€ 5.510) aan cryptocurrency-betalingen heeft ontvangen tijdens het laatste belasting-kalenderjaar. Coinbase had via Twitter een bericht naar zijn Britse gebruikers gestuurd dat hun informatie vorige week op 2 oktober met de belastingdienst in het Verenigd Koninkrijk zou worden gedeeld.

Onderhandeling

Aanvankelijk was de exchange verplicht om de gegevens van alle eerdere transacties vanaf 2017 over te dragen, maar nu geeft het alleen de gegevens van de laatste belastingkalender. Dit is een compromis tussen Coinbase en de Britse belastingdienst. Het afkapbedrag van € 5.510 was ook het resultaat van onderhandeling, aangezien eerst een nog lager controlebedrag werd geëist, terwijl de exchange het bedrag liever wat hoger zag, waardoor minder gegevens hoeven te worden overgedragen.

Belastingautoriteiten van overheden over de hele wereld hebben dezelfde vraag, waarbij velen van hen op zoek zijn naar nog betere toegang tot gebruikersinformatie van crypto-gebruikers. De regering van Nieuw-Zeeland is bijvoorbeeld nog een stap verder gegaan dan het VK en eiste nog specifiekere informatie van lokale cryptobeurzen.

De gecentraliseerde crypto-exchanges

Gecentraliseerde exchanges zoals Bitvavo, Coinbase, Binance, Bitstamp, Bitfinex, BitMex en anderen maken het gebruikers over de hele wereld gemakkelijk. Ze staan ​​directe aankopen toe met onze bankpassen, onmiddellijke handelsmogelijkheden, enz. Ondanks hun toenemende nut zien we echter ook hoe ze door overheidsinstanties kunnen worden gebruikt om burgers te volgen, ook al zien veel mensen cryptocurrencies als een middel om overheidsbemoeienis te vermijden. Een woordvoerder van Coinbase UK zei het volgende:

“These requests are commonplace for financial services companies. Through a series of constructive conversations, we agreed upon a more limited and focused disclosure…”

Hoewel de exchange zelf oprecht is, is de waarheid dat deze gecentraliseerde exchanges met handen gebonden zijn in een constant spervuur ​​van overheidsregulering, waardoor ze vaak gedwongen worden om gevoelige klantgegevens aan de autoriteiten bekend te maken. Ze moeten aan deze eisen voldoen, anders mogen ze niet in deze respectievelijke landen actief zijn. Het is een klassieke gecentraliseerde val voor gecentraliseerde ondernemingen. De overheid kan ze gemakkelijk naar believen sluiten. Sommige cryptocurrency-promotors geloven dat dit gecentraliseerde exchange-model de grootste bedreiging is waarmee de cryptogemeenschap wordt geconfronteerd, want zelfs als er geen overheidsregulering is, hebben deze organisaties directe controle over de fondsen van andere mensen ter waarde van honderden miljarden dollars, wat in tegenspraak is met de filosofie achter de crypto-industrie, die deze overregulering en centralisatie veracht.

Gedecentraliseerde crypto-exchanges

Gedecentraliseerde beurzen die autonoom worden beheerd en geen centrale autoriteit hebben die de volledige controle over de procedure heeft, zijn waarschijnlijk de heilige graal van de cryptocurrency-sector. Ze hebben een uitwisselingsplatform voor ogen dat niet wordt gecontroleerd door een gecentraliseerd model en dus niet onder de overheidsregulering en censuur valt. Ondanks de snelle ontwikkeling op dit front, konden veel van de concepten uit de crypto-sector hun belofte van een volledig functionerende gedecentraliseerde crypto-exchange enige tijd niet waarmaken. Of er was een verborgen gecentraliseerde functie of de functionaliteit was er gewoon niet.

Nu lijkt het er echter op dat de volgende reeks van deze gedecentraliseerde beurzen aan veel van de gebruikersvereisten zal voldoen en de grote gecentraliseerde exchanges in de cryptowereld zal uitdagen. Beurzen zoals Uniswap en anderen kunnen het probleem van overcentralisatie in de sector oplossen, maar ze hebben ook nog een lange weg te gaan als ze de industriestandaard willen worden. De gecentraliseerde crypto-beurzen zullen zich daarom snel moeten aanpassen, anders dreigen ze uiteindelijk achterhaald te raken.