Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin probeert te herstellen tot $ 27.000 en IMF waarschuwt VS

ínfo op telefoon over schuldenplafond VS met dollar biljetten op achtergrond 

Bitcoin wordt verhandeld rond de $26.8k op het moment van schrijven na een licht herstel gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie maakte gisteren, aan het begin van de dag, een snelle beweging onder de $ 26k, maar de wanhopige stieren slaagden erin om de Bitcoin koers weer snel erboven te krijgen. Het gevaar van een verdere koersdaling is echter nog niet geweken. Altcoins waren grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de VS gewaarschuwd dat het ernstige gevolgen zal hebben als het zijn leningen, niet terugbetaalt. Deze waarschuwing komt nu de Amerikaanse regering onder druk staat om de schuldlimiet te verhogen om zo aan haar financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Dit is vreemd om te horen, aangezien dit soort gedrag normaal gesproken wordt geassocieerd met ontwikkelingslanden in plaats van met Amerika, de grootste economie ter wereld. Daarover later meer.

De betrokkenen van Quadriga CX Exchange zullen 13% van hun claims ontvangen als onderdeel van de compensatie die "interimdividend" wordt genoemd. Dit is slechts een fractie van hun verloren vermogen en ze zullen waarschijnlijk in opstand komen tegen deze stap. Quadriga was een Canadese crypto-exchange met honderden miljoenen dollars aan digitale activa op zijn platform. De oprichter stierf echter onverwachts en nam alle privésleutels van de digitale activa van de beurs mee, omdat er geen secundaire opslag voor was. Dit resulteerde in een van de meest gênante crypto-schandalen ooit, omdat het de macht benadrukte die deze gecentraliseerde exchanges hadden bij het omgaan met digitale valuta-activa. De betrokkenen van Quadriga CX zijn na meer dan 2 jaar nog steeds op zoek naar herstel van hun vermogen en toch hebben ze slechts 13% gekregen. De Canadese regering heeft als gevolg daarvan de wetten aangescherpt, maar sommigen, zoals Binance, vertrekken uit het land en en noemen de nieuwe vijandige regels als reden.

Bitcoin koers stabiel op $ 26,8k

Bitcoin handelt gestaag rond $ 26,8k op het moment van schrijven, nadat het gisteren snel hersteld was van een plotselinge daling onder $ 26k. De koersstijging van de cryptocurrency is nog steeds oppervlakkig en een toekomstige daling kan niet worden uitgesloten als er geen sterker herstel wordt waargenomen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26.3k. Het handelde slechts een paar minuten zijwaarts voordat het begon met een koersdaling. De Bitcoin koers daalde scherp, doorbrak het belangrijke cijfer van $ 26.000 en ging daarbij naar een dieptepunt van $ 25,8k. Deze beweging was echter van korte duur en de koers herstelde zich vervolgens prompt weer boven de belangrijke steun en vond uiteindelijk in de uren daarna zijn weg naar $ 26,8k. Sindsdien is het rond deze waarde gebleven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 520 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 47,85%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegers waren Binance Coin (BNB, 0,7%), Solana (SOL, -0,4%), Polygon (MATIC, -0,9%), Litecoin (LTC, 0,6%) en Chainlink (LINK, -0,9%).

BNB koers grafiek 

IMF waarschuwt VS tegen in gebreke blijven m.b.t. schulden

Het IMF heeft de Amerikaanse regering gewaarschuwd dat het ernstige gevolgen heeft als het zijn betalingsverplichtingen niet nakomt. De naschokken zullen in het hele land en ook wereldwijd worden gevoeld, aangezien de Amerikaanse economie op veel manieren verbonden is met de wereldeconomie.

Volgens IMF-directeur Julie Kozak:

“Onze inschatting is dat er zeer ernstige gevolgen zouden zijn, niet alleen voor de VS maar ook voor de wereldeconomie, mocht de VS falen in het terugbetalen van haar schulden. En we moedigen de partijen in de VS sterk aan om samen te komen om een consensus te bereiken om deze kwestie dringend aan te pakken.”

De VS zijn verwikkeld in een strijd om overeenstemming te bereiken over het schuldenplafond. Deze ontwikkeling wordt gehinderd door Huisrepublikeinen, omdat ze aanzienlijke bezuinigingen op binnenlandse en buitenlandse programma's willen voordat ze ermee instemmen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram