Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers volatiel rond $ 27k terwijl de euro inflatie zorgen baart

gebroken euromunt met Europese vlag op achtergrond 

De Bitcoin koers herstelde gisteren wat van eerdere verliezen en handelt momenteel rond de $27.200 na een relatief volatiele 24 uur. De koers herstelde zich eind vorige week weer boven het kritieke steunniveau van $ 27k en heeft dit niveau tot nu toe redelijk weten vast te houden. Altcoins volgden Bitcoin in grote lijnen. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Consumenten in de eurozone hebben opnieuw hun bezorgdheid geuit over de toekomst van de inflatie in de economische zone. Hoewel de algehele consumentenprijsindex (CPI) de afgelopen maanden is gedaald terwijl we de zomer ingaan, blijven er uitdagingen voor de Eurozone bestaan. Ook gezien het feit dat de oorlog tegen Oekraïne geen tekenen vertoont van vertraging, laat staan van een einde. Daarover verderop meer.

De Congressional Budget Office heeft gewaarschuwd dat de VS volgende maand een aanzienlijk risico loopt op een faillissement. Het onpartijdige bureau voor economische analyse heeft verklaard dat de Amerikaanse schatkist naar verluidt in de eerste helft van juni geen geld meer zal hebben als het probleem met het schuldenplafond niet onmiddellijk wordt aangepakt. Het probleem van het schuldenplafond heeft de Amerikaanse economie de afgelopen maanden geteisterd, aangezien de Democraten en Republikeinen er niet in slaagden tot overeenstemming te komen. Die laatsten willen verschillende welzijnsprogramma's schrappen om de begroting in evenwicht te brengen. Maar de Democraten, die het belangrijke Huis van Afgevaardigden controleren, verzet zich en zoekt naar innovatieve manieren om ermee om te gaan. Het valt nog te bezien of er in de komende maand daadwerkelijk een werkbaar compromis kan worden bereikt, voordat de middelen echt op zijn. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft ook zijn bezorgdheid geuit over de kwestie en gewaarschuwd dat een faillissement niet alleen een negatieve invloed zal hebben op de VS, maar op de hele wereldeconomie.

Bitcoin koers volatiel rond $ 27k

Bitcoin maakte gisteren een klein prijsherstel boven het belangrijkste steun van $ 27.000. De cryptocurrency is de week relatief hoog begonnen, maar het valt nog te bezien hoeveel kracht er nog in de bulls zit.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26.8k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het om 03.20 uur 's ochtends enigszins overtuigend begon te stijgen. De koers steeg tijdens het proces naar ongeveer $ 27,2k en wisselde een paar uur van eigenaar rond deze waardering voordat het om 8 uur 's morgens verder begon te stijgen. Het digitale activum steeg tot $ 27,4k en het leek er even op dat het de weerstand van $ 28k zou aanvallen, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan dook de Bitcoin koers weer naar beneden, onder $ 27k. Het tikte daarbij vannacht $ 26.855 aan en is sindsdien weer hersteld tot $ 27.250 op het moment van schrijven.

Bitcoin kunnen weer wat adem halen na een aantal zware verliezen in de afgelopen 2 weken, waardoor de digitale valuta ongeveer 18% van zijn waarde verloor. De koerswinst van vandaag laat echter zien dat de bulls nog wat kracht in zich hebben om terug te vechten en de koers zijwaarts kunnen laten handelen rond de steun van $ 27.000, althans voor enige tijd. De beren moeten op overtuigende wijze onder de $27k komen, maar ze zullen het gevoel hebben dat ze genoeg tijd hebben om in de nabije toekomst een comeback te maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 531 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren in deze periode grotendeels iets lager. Ethereum (ETH, -0,7%), Cardano (ADA, -1,5%), Solana (SOL, -2%), Litecoin (LTC, 2%), Tron (TRX, 0,3%), Avalanche (AVAX, -1,8%) en Chainlink (LINK, 0,3%).

Litecoin koers grafiek 

Consumenten in de eurozone geloven dat de inflatie waarschijnlijk zal stijgen

Hoewel de EU-inflatiecijfers in de aanloop naar de zomer zijn gedaald, te midden van krapper wordende fiscale ruimte en hoge rentetarieven, zijn consumenten nog steeds huiverig voor de toekomst. Het laatste CPI-cijfer lag voor april rond de 5%, wat iets hoger is dan de 4,6% in maart. Al met al is het nog steeds aanzienlijk gedaald ten opzichte van de hoogtepunten van bijna 9,8% rond de jaarwisseling.

Een peiling werd uitgevoerd door de Europese Centrale Bank (ECB) en daaruit bleek duidelijk dat de prijsdruk op de consument groot blijft. Consumenten denken dat de inflatie rond de 5% zal blijven en dat kan voor hen een hoop problemen opleveren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram